0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
να ενισχύσουμε και εμείς την κατάληψη να διεκδικήσουμε μισθούς 751 σε όλους και να διοριστούν όλοι στο δημόσιο να μη μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη μπανανία ..
Φυσικά, ακούς εκεί..είναι δυνατόν να διεκδικούνται δουλειά, ένσημα, μισθοί, άδειες και άλλα εργατικά δικαιώματα τη σήμερον ημέρα;https://www.youtube.com/watch?v=-kgHx7909zgΥ.Γ. Πραγματικά, αν κανείς από ινεδιβιμ διαβάσει το φόρουμ θα τρίβει τα χέρια του. Όχι σύμβαση ορισμένου χρόνου εξαρτημένης εργασίας, ένσημα,απόλυση και άλλα διεκδικούμενα θα δώσει αλλά θα ξαναγυρίσει στα μπλοκάκια και στις ΑΕΔ!!
συγγνώμη δόκτορ, σε μια χώρα που δεν υπάρχει φράγκο, ποιος θα πληρώσει όλα τα "δωρεάν" που θέλουν όλοι;;
Δεν είναι πρόβλημα το μπλοκάκι. Σε λάθος σημείο εστιάζεις. Πρόβλημα είναι οι εισφορές που συνδέονται με αυτό και με τόσα άλλα που πρέπει να πληρώσει ένας εργαζόμενος.
Από κάπου πρέπει να βγουν τα "δωρεάν".
Επίσης θα σας παραδεχτώ αν αντιδράσετε όταν σας ζητούν να κάνετε αξιολόγηση εκπαιδευόμενων μετά από 8 ώρες μάθημα, όταν σας ζητούν να βάζετε την υπογραφή σας σε πτυχία που αποκτούνται με πεντέξι μήνες φοίτηση, όταν σας ζητούν να εργάζεστε χωρίς να έχετε δει καν τους όρους της σύμβασης σας.
Τελικά δεν αντιδρά κανεις, αλλα προτιμάτε να αμπελοφιλοσοφειτε.Αντί λοιπόν να φλυαρείτε εδω μεςα χωρις αποτέλεσμα γιατι δε συντονίζονται ολοι οςοι θίγονται να γίνει μια εισαγγελική παρέμβαση; Το ινεδιβιμ μια χαρά ειναι κλειστο, οι υπάλληλοι πληρώνονται και εχουν βρει την ησυχία τους μιας και κλείνει το έτος και δε θα τους πρήξει κανένας για συμβαδεις, βεβαιώσεις, ενσημα, αποδοχές. Εκτος και αν ολοι εσείς που αμπελοφιλοσοφειτε δουλεύετε και άλλου και το ΣΔΕ το έχετε για χαρτζιλίκι, ή δεν αφήσατε ώρες για να πάτε στα ΣΔΕ και δε σας νοιάζει που χάνετε ενσημα και μεροκάματα και προυπηρεςια Τους συμφέρει να ειναι κλειστο το ινεδιβιμ οσο τελειώνει το έτος και οςο βλέπουν οτι κανένας δεν αντιδρά ουσιαστικά.
εχμ, σε παρακαλώ μη γενικεύεις και αποπροσανατολίζεις. Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα.Προβλέπεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών για τους φοιτητές; στέγαση, σίτηση κλπ για αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν;-ναιΛειτουργούν ως οφείλουν; -όχιΕπομένως ή θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για τη διεκπεραίωση των παραπάνω και να προχωρήσει η κανονική λειτουργία των εν λόγω παροχών ή αν όντως το κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θα πρέπει να επανεξετάσει και να επανεκτιμήσει τις παροχές του συνολικά και να πάρει και το ανάλογο πολιτικό κόστος αν πρόκειται να τις μειώσει/καταργήσει. Το σημαντικότερο βέβαια δεν είναι ούτε καν το παραπάνω αλλά αν εμείς οι ίδιοι οι πολίτες θέλουμε να τις διατηρήσουμε ή να τις απεμπολήσουμε.Για τους ωρομίσθιους των ΣΔΕ είναι (και) το μπλοκάκι κι όλα αυτά που απορρέουν από αυτό. Δεν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες ούτε αναλαμβάνουμε την παράδοση κάποιου έργου. Εργαζόμαστε με σαφώς εξαρτημένους όρους εργασίας, δουλεύουμε σε καθορισμένο χώρο με καθορισμένο ωράριο...αυτή η πατέντα έχει συγκεκριμένο σκοπό και όσοι έχουν εργασθεί ωρομίσθιοι στα ΣΔΕ έχουν καταλάβει στο πετσί τους το γιατί.Μεγάλη κουβέντα...εγώ απλά θα αναφέρω ότι κοινωνική ασφάλιση και κοινωνικές παροχές έγινε εφικτό να εδραιωθούν στους πολίτες της Ευρώπης μετά τον
Παρόλο που μου ξέφυγε ένα γελάκι όταν διάβαζα αυτά που έγραφες περί "δημοκρατίας" (στη ζούγκλα), συμφωνώ απολύτως μαζί σου και το έχω αναφέρει και παραπάνω.
Καλά αυτό το αλαζονικό στυλάκι του φαντομά της φακής μου δημιουργεί ναυτία. Μόνο εσύ ρε φίλε αγωνίζεσαι...
φίλε πίστεψε με, δεν ξέρεις πως είναι η ζωή όταν δεν υπάρχει δημοκρατία. Και το τι έχω κάνει ή κάνω εγώ, δεν είναι για δημόσια συζήτηση. Μιας και αναφέρεις τους Ιάπωνες, δεν νομίζω να είναι τυχαία η οικονομική τους κατάσταση και κατ' επέκταση και το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Δεν μας συμφέρει καθόλου η σύγκριση μαζί τους. Τα γιαπωνεζάκια μαθαίνουν από μικρά να συνεισφέρουν και να εκτιμήσουν. https://www.youtube.com/watch?v=hL5mKE4e4uU Εμείς έχουμε εξισώσει την δημοκρατία με την ασυδοσία και θεωρούμε καταπίεση την τάξη και την οργάνωση.
Καλά αυτό το αλαζονικό στυλάκι του φαντομά της φακής μου δημιουργεί ναυτία. Μόνο εσύ ρε φίλε αγωνίζεσαι, μόνο εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι καλοί αγώνες οι original, μόνο εσύ έχεις τα ωραία επιχειρήματα τα σπέσιαλ, πωπώ δε μας χαιρετάς ρε φίλε. Απίστευτος ναρκισσισμός. Μεγαλώσαμε με καταλήψεις, από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο, και ξέρουμε καλά τι εστί κατάληψη. Αντί να αποτελεί μία σημαντική μορφή αγώνα για διεκδίκηση δικαιωμάτων, έχει καταντήσει μία γραφική μορφή ενόχλησης στα μάτια της κοινωνίας. Γιατί φίλε όχι έχει γίνει κατάχρηση του όρου, του έχουν αλλάξει τα πετρέλαια. Για μένα δεν υπάρχει ούτε μισή πιθανότητα να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν μία κατάληψη διαρκείας, ούτε ένας από την εργατική τάξη. Που να ξέρει τι σημαίνει δανεικά, που να ξέρει τι σημαίνει χρωστάω, έχω ανάγκη. Και που είσαι άμα καλή/κακή ώρα βρεθεί κανένας σαν εμένα να πει κάτι αντίθετο στα λαμπρά επιχειρήματα, μαύρο φίδι που τον έφαγε και που το διανοήθηκε. Τον ξεχε... κανονικά, λες και δεν έχει κάποιος δικαίωμα να πει την γνώμη του αν είναι διαφορετική από τη δική σας. Όποιος διαφωνεί είναι ποταπός. Δεν γίνεται ρε παιδί μου να γίνει συζήτηση, ν' ακουστούν όλες οι απόψεις, τέρμα αυτό είναι κάποιοι τα ξέρουν καλύτερα πριν από μένα για μένα. Δεν επιτρέπεται αυτό που γίνεται, στο όνομα οποιουδήποτε αγώνα, να δημιουργείτε βιοποριστικά θέματα σε άλλους. Ξέρεις για μένα πόσο σημαντικό ήταν να δουλέψω αυτό το μήνα που πέρασε; Κι όσο για το ότι αυτοί που μένουν στις εστίες προέρχονται από χαμηλά εισοδήματα, να λες από εισοδήματα που παρουσιάζονται χαμηλά στις φορολογικές δηλώσεις για να ακριβολογείς. Είμασταν κι εμείς φοιτητές και ξέρουμε τι γίνεται, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό ποσοστό.