*

Αποστολέας Θέμα: Ε΄φάση αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΠΕ 60  (Αναγνώστηκε 53847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitrios 66

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ε΄φάση αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΠΕ 60
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 11:55:25 am »
Kαι οσο θυμαμαι πριν απο 2 χρονια εξαγγελιες του στυλ "διχρονη υποχρεωτικη προσχολικη παιδεια....".Η πρωτ.εκπαιδευση ηταν,ειναι και θα ειναι των δασκαλων.Εμεις θα ειμαστε παντα ο φτωχος συγγενης γιατι μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας σε πολλες περιπτωσεις δυστυχως.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:49 »

Αποσυνδεδεμένος stefania29

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 01:22:45 pm »
Προσωπική άποψη: Σας περνάει από το μυαλό ότι το υπουργείο μπορεί να μας δουλεύει;Μήπως,δηλαδή,δεν θέλει το υπουργείο να κάνει προσλήψεις για ΖΕΠ και ρίχνει το μπαλάκι στο προσωπικό των νηπιαγωγείων,ότι και καλά ενώ τους ζητήθηκε να δηλώσουν συμμετοχή, όλες οι μόνιμες αρνήθηκαν;Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο 2 νηπιαγωγεία ζήτησαν ΖΕΠ.Το βρίσκω πολύ πιθανό να μας λένε ψέματα από το υπουργείο.Αλλιώς πως εξηγείται εκείνη η λίστα με νηπιαγωγεία ΖΕΠ που είχε δημοσιευτεί πριν κανα μήνα;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 01:47:08 pm »
Προσωπική άποψη: Σας περνάει από το μυαλό ότι το υπουργείο μπορεί να μας δουλεύει;Μήπως,δηλαδή,δεν θέλει το υπουργείο να κάνει προσλήψεις για ΖΕΠ και ρίχνει το μπαλάκι στο προσωπικό των νηπιαγωγείων,ότι και καλά ενώ τους ζητήθηκε να δηλώσουν συμμετοχή, όλες οι μόνιμες αρνήθηκαν;Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο 2 νηπιαγωγεία ζήτησαν ΖΕΠ.Το βρίσκω πολύ πιθανό να μας λένε ψέματα από το υπουργείο.Αλλιώς πως εξηγείται εκείνη η λίστα με νηπιαγωγεία ΖΕΠ που είχε δημοσιευτεί πριν κανα μήνα;
Γνωριζεις πολλες μονιμες που να ενδιαφερθηκανε?Λες και δεν ξερεις τι συμβαινει στην πλειονοτητα των νηπιαγωγειων.Ωχαδερφισμος,αδιαφορια,φοβια μηπως και η αναπληρωτρια μας ξεπερασει και αλλα ωραια.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 02:35:30 pm »
Συμφωνώ με το Dimitrio 66. Δεν θεωρώ ότι το υπουργείο πιθανώς να ψεύδεται, γιατί πολύ εύκολα θα μπορούσε να διαψευστεί από καταγγελίες αλλά και από τους συνδικαλιστές. Όλοι το έχουν κάνει τουμπεκί. Τόσα κορίτσια μπαίνουν στο φόρουμ από το Σεπτέμβριο. Άκουσες καμία να πει: "Έκανε το σχολείο μας αίτηση για ΖΕΠ"; Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που ανακοινώθηκαν πριν μήνες περιείχαν σχολεία από μία ή δύο περιοχές της Αττικής (τον Ταύρο ας πούμε). Μπορεί το πρόγραμμα να εφαρμόστηκε σ' αυτές τις περιοχές πιλοτικά.
Επίσης, το πρόγραμμα είναι μέσω ΕΣΠΑ. Γιατί να θέλει το υπουργείο να λειτουργήσει το πρόγραμμα μόνο στα δημοτικά; Γιατί δεν έγινε το ίδιο με την παράλληλη στήριξη δύο χρόνια τώρα. Η μόνη εξήγηση που βρίσκω εγώ είναι το ότι την παράλληλη στήριξη την διεκδικούν οι γονείς κυρίως (και το παιδί προκαλεί συνήθως άγχος στη νηπιαγωγό, η οποία δεν έχει τις γνώσεις για να το αντιμετωπίσει), ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς δεν ήταν καν ενήμεροι γι' αυτό το πρόγραμμα ώστε να το διεκδικήσουν για τα παιδιά τους.
Τέλος, ξαναλέω ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι το θέμα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει ο σύλλογος αδιόριστων νηπιαγωγών, μαζί με το σύλλογο νηπιαγωγών να στείλουν ενημέρωση στα σχολεία, αλλά και σε φορείς και οργανώσεις για τους μετανάστες ώστε να γίνει γνωστή η χρησιμότητα του προγράμματος, το οποίο αν λειτουργήσει σωστά στο νηπιαγωγείο θα έχει το μεγαλύτερο όφελος στα παιδιά μακροχρόνια. Όπως έχει περάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό θα είναι ένα φροντιστήριο στο σχολείο, κάτι το οποίο δεν ισχύει φυσικά.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:49 »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 03:23:03 pm »
τι έγινε βρε κορίτσια και αγόρια,τώρα μόλις μπήκα και ενημερώθηκα την πατήσαμε και από το πρόγραμμα ΖΕΠ, όχι που θα ήταν τα πράγματα βολικά και για έμας !!!πότε συναίβει αυτό, πέστε μου για να ξέρω!!!!όλα για τους δασκάλους εμείς όλο στην απ΄έξω (πολύ καλά κάποια συνάδελφος χαρακτήρισε το νηπιαγωγείο παραπαίδι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)επίσης οι μόνιμες συνάδελφοι ηλικίας άνω των 50 αρνούντε να μπούν σε οποιαδήποτε διαδικασία και εμείς φυσικά το δεχόμαστε αφού δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι!!!!!τι να πούμε άντε και εις άλλα με υγεία

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 04:06:38 pm »
τι έγινε βρε κορίτσια και αγόρια,τώρα μόλις μπήκα και ενημερώθηκα την πατήσαμε και από το πρόγραμμα ΖΕΠ, όχι που θα ήταν τα πράγματα βολικά και για έμας !!!πότε συναίβει αυτό, πέστε μου για να ξέρω!!!!όλα για τους δασκάλους εμείς όλο στην απ΄έξω (πολύ καλά κάποια συνάδελφος χαρακτήρισε το νηπιαγωγείο παραπαίδι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)επίσης οι μόνιμες συνάδελφοι ηλικίας άνω των 50 αρνούντε να μπούν σε οποιαδήποτε διαδικασία και εμείς φυσικά το δεχόμαστε αφού δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι!!!!!τι να πούμε άντε και εις άλλα με υγεία
Αυτό δεν έχει να κάνει με τους άλλους (δασκάλους και υπουργείο) αλλά μόνο με ΕΜΑΣ! Να μάθουμε να διακρίνουμε πότε ευθυνόμαστε ως κλάδος. Και όσο για τις 50άρες, μην είσαι τόσο σίγουρη, γιατί υπάρχουν σε πολλά νηπιαγωγεία προϊστάμενες 30ρες και 40ρες, αλλά ούτε από αυτές είδαμε χαΐρι, και όχι μόνο εμείς αλλά και τα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες στο σχολείο.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος nikitri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 05:59:54 pm »
καλα παιδιά μιλάμε , τραγικά τα πράγματα...είχα τόσες μέρες να μπω και τα πραγματα είναι πιο τραγικά από οτι τα άφησα...δεν τα πιστεύω αυτά που βλέπω...και όσο σκέφτομαι ότι έρχονται και χειρότερα....δεν αντέχεται άλλο....σας φιλώ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 06:55:48 pm »
Δημοσίευσα το παράπονο και την απορία μου στην ομάδα Νηπιαγωγός στο faceboook και δειτε τι μου απάντησαν : https://www.facebook.com/#!/permalink.php?story_fbid=10150383810503648&id=126296208647&notif_t=feed_comment]

Kάντε αντιγραφή όλο τον σύνδεσμο και επικολλήστε τον
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2011, 07:00:24 pm από stefania29 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 07:07:32 pm »
Σας μεταφερω το διάλογο (οι κυρίες αυτές που μου απαντούν είναι όλες διορισμένες):

''Καλημέρα! Ισχύει ότι αρνηθήκατε να λειτουργήσει στο νηπιαγωγείο που καθεμία από εσάς εργάζεται ''Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ και Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα ΖΕΠ'';;;;Μπορείτε να αναφέρετε το λόγο της άρνησής σας;;Είμαι περίεργη αλλά και οργισμένη γιατί χάθηκαν έτσι πολλές θέσεις εργασίας για όσες είμαστε ακόμα αδιόριστες...Θα θέλαμε τη στήριξή σας...Κρίμα...''

Άννη Λ. : Δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο.Όλες ξέρουμε το λόγο που φέτος ο αριθμός των διορισμών και αναπληρωτών είναι μικρός.Αγαπητή συναδέλφισσα ,είμαστε εδώ για να στηρίζουμε το κλάδο μας με κοινό στόχο την αγάπη μας στα παιδιά.Η οργή σου ,βέβαια ,είναι δικαιολογημένη.Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας

Eleni G. : Πρώτη φορά το ακούω αυτό....

Άννα Κ. : Μήπως συναδέλφισσα να μας το εξηγούσες καλύτερα; Τι σημαίνει "Τάξη υποδοχής ΖΕΠ και Φροντιστηριακά τμήματα ΖΕΠ"Μήπως σας παραπληροφορούν για να είστε οργισμένοι, επειδή αυτό τους εξυπηρετεί; Συμφωνώ με την Άννη παραπάνω και να σου τονίσω ότι το μόνο που αρνηθήκαμε είναι το να πάρουμε μέρος σε διαδικασίες αξιολόγησης ....όσο μας παίρνει ακόμη...

Katerina Κ.  :Νάνσυ και εγώ αδιόριστη είμαι και 5 χρόνια δουλεύω ως αναπληρώτρια από εδώ και από εκεί...δεν υπάρχει απόφαση που να αρνήθηκαν να κάνουν ΖΕΠ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.ίσα ίσα που στην αθήνα ξέρω 2 νηπιαγωγεία που έχουν ζεπ.από το υπουργείο να ζήτάς τα ρέστα και να αντιδράς...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2011, 07:14:09 pm από stefania29 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 09:53:11 pm »
Η ιδια εγκυκλιος για τα ΖΕΠ που πηγε στα δημοτικα δεν πηγε στα νηπιαγωγεια?Μπορει καποια μονιμη συναδελφος να μας απαντησει.Ετσι απλα για να ξερουμε.Παρεπιμτοντως σε πολλες περιοχες στη β.ελλαδα σε πολλα νηπιαγωγεια η αναλογια στα παιδια ειναι πανω απο 60% στα μη γνωριζοντα στοιχειωδως την ελληνικη γλωσσα.

Αποσυνδεδεμένος kdama

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 10:34:50 pm »
Υπάρχει κάποια ενημέρωση για ε' φάση αναπληρωτών; Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για εναπομείναντα κενά;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 10:41:27 pm »
Υπάρχει κάποια ενημέρωση για ε' φάση αναπληρωτών; Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για εναπομείναντα κενά;
Όχι,δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Αποσυνδεδεμένος kdama

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 10:51:33 pm »
Όχι,δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Αυτή η ησυχία μπορεί να με ''τρελάνει'' :-[
Ουφ! Αν υποψιαστώ ότι δεν θα πάρει άλλο κόσμο...γιατί κάτι δεν μου αρέσει μ' όλη αυτή τη σιωπή >:(

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 11:13:42 pm »
Μου απάντησε και άλλη νηπιαγωγός στο Facebook για τις ΖΕΠ. Διαβάστε και κλάψτε....
''Νάνσυ βλέποντας τους συνδέσμους που παραθέτεις σε ενημερώνω ότι δεν έχουμε ιδέα για όλα αυτά....Ποτέ δεν έφτασε στα σχολεία τέτοια εγκύκλιος....Συμμερίζομαι την αγωνία της αδιοριστίας σου, το περάσαμε και εμείς, αλλά τα πράγματα είναι πιο άγρια τώρα...αλλά σκέψου κάτι...Διαίρει και βασίλευε...Πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι η κερκόπορτα για να περάσουν την ωρομισθία και στα νηπιαγωγεία....να μας επιβάλλουν την πρωϊνή ζώνη....''

Αυτή κατάλαβε ότι πρόκειται για ωρομισθία που θα τους επιβάλλει την πρωινή ζώνη ;D ;D ;D Τρία πουλάκια κάθονται...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2011, 11:34:50 pm από stefania29 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144