*

Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας  (Αναγνώστηκε 32784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση προϋπηρεσίας
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 11:21:13 am »
Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Για την εφεδρεία προσμετρούν συντάξιμα χρόνια σε διαφορετικούς φορείς, τα οποία δεν χρειάζονται αναγνώριση, ισχύουν ως έχουν. Έχεις ακούσει τον όρο διαδοχική ασφάλιση?
Το ΠΔ θα αναφέρει όρους και προϋποθέσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα ως δημόσια υπηρεσία για μισθολογική & βαθμολογική εξέλιξη.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:33:00 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 11:32:30 am »
Για την εφεδρεία προσμετρούν συντάξιμα χρόνια σε διαφορετικούς φορείς, τα οποία δεν χρειάζονται αναγνώριση, ισχύουν ως έχουν. Έχεις ακούσει τον όρο διαδοχική ασφάλιση?
Το ΠΔ θα αναφέρει όρους και προϋποθέσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα ως δημόσια υπηρεσία για μισθολογική & βαθμολογική εξέλιξη.

αυτό ακριβώς. Οι ίδιοι όροι και προυποθέσεις που ισχύουν  για τον υπολογισμό των συντάξιμων χρόνων σε διαφορετικούς φορείς (που προσμετρούνται ώστε να βγει κάποιος σε εφεδρεία) οι ίδιοι πρέπει να ισχύουν και για την αναγνώριση (ως δημόσιας υπηρεσίας) της προϋπηρεσίας  στον ιδιωτικό τομέα , έτσι ώστε να γίνει η  μισθολογική & βαθμολογική κατάταξη.

Δηλαδή για να τους πετάξουν απ΄έξω, μαζεύουν και τα ρέστα τους. Γιατί να μην μαζέψουν τα ρέστα και για όσους θέλουν να ανέβουν βαθμό ή κλιμάκιο;
Παραβιάζονται κάποιες βασικές αρχές του εργατικού δικαίου εδώ.
το πρόβλημα είναι πιο πίσω από εκεί που κοιτάς.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2011, 04:03:27 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:03:12 pm »
Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας: έχω κάνει αίτηση αναγνώριση προϋπηρεσίας από το Φλεβάρη του 2011 και ακόμα δε μου την έχουν αναγνωρίσει. Ξέρει κανείς τι γίνεται; Μπορούν να εξετάσουν την αίτηση και σε 5 χρόνια αν θέλουν; Είναι κρίμα γιατί δε μπόρεσα να τη βάλω και στην αίτηση μετάθεσης...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:12:20 pm »
ΟΧΙ
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:33:00 »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:51:46 pm »
Και πάλι ευχαριστώ πολύ bitch! Στην αρχή ξέχασαν από το γραφείο να τη στείλουν στη διεύθυνση και μετά όλο μου έλεγαν δεν έχει συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ και διάφορα τέτοια, μετά μου είπανε ότι θα την φροντίσουν πριν τις μεταθέσεις κλπ... 'Ομως επειδή η αίτηση έχει σταλεί και δεν την πήγα αυτοπροσώπως, δεν έχω αριθμό πρωτοκόλλου. Τέλος πάντων, θα τους πάρω αύριο και θα δω

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:54:14 pm »
το ότι η αίτηση εστάλη δε σημαίνει ότι δεν πηρε αριθμό πρωτοκόλλου. Αρκεί να ψαχθεί το πρωτόκολλο γύρω στις ημερομηνίες αποστολής και όλα ξεκαθαρίζουν.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 04:00:31 pm »
Ωραία, θα το κοιτάξω αύριο κιόλας μπας και βρω άκρη. Και πάλι ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Della Rovere

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την μουσική. ΠΕ16
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 06:27:52 pm »
Καλησπέρα, ξέρει κανείς αν με το Πρ.Δ. υπάρχει περίπτωση να μου αναγνωριστεί προϋπηρεσία εκπαιδευτικού έργου  σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. (Παστέρ) αμειβόμενος με μπλοκ παροχής υπηρεσιών?
Το σημαντικότερο μέρος ενός μουσικού έργου,είναι οι παύσεις.
L.V.Beethoven

Αποσυνδεδεμένος tsiartas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 07:08:45 am »
Καλημέρα και κουράγιο σε όλους (ιδίως τους νέους συναδέλφους),
επειδή διάβασα όλο το τόπικ καθώς και άλλα πολλά εδώ μέσα και ομολογώ ότι έχω καταμπερδευτεί, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στα παρακάτω:

Όταν διορίστηκα κατέθεσα όλα τα χαρτιά μου με προυπηρεσίες αναπληρωτή ωρομίσθιου κτλ και μου αναγνωρίστηκε μια προυπηρεσία. Επίσης είχα και κάποια προυπηρεσία σε ιδιωτικό σχολείο, στο ΙΔΕΚΕ και κάποια με ΤΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2012, 07:27:12 am από tsiartas »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 08:12:31 am »
Καλημέρα,
1. Δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία από τον ΙΤ. Περιμένουμε το ΠΔ που θα ορίζει όρους και προϋποθέσεις. Το αυτό ισχύει τόσο για τους ΔΥ όσο και για αυτούς που θα (?) διορισθούν.
2. Αν και όταν γίνει η αναγνώριση θα ισχύσει για αλλαγή ΜΚ και όχι βαθμού. Αυτό διότι η αλλαγή βαθμού προϋποθέτει κρίσεις.
3,4,5. Περιμένουμε το ΠΔ
6. Δεν χάνεται πλέον η πλεονάζουσα προϋπηρεσία. Είσαι Ε/ΜΚ2 που σημαίνει ότι έχεις διανύσει 4 χρόνια (ή 2 ΜΚ) στο βαθμό, οπότε πας για κρίση αλλαγής βαθμού άμεσα (όποτε γίνει τέλος πάντων).
7. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν ισχύει. Τι θα γίνει αύριο κανείς δεν ξέρει...
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος EmmanK

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 12:18:42 pm »
Το ΦΕΚ α14 που τυπώθηκε την Παρασκευή (για την τριετία) στο άρθρο 1, παράγραφος 4 γράφει ότι "Στην περίπτωση που συντρέχουν στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία από τις παραπάνω ρυθμίσεις, εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη ρύθμιση, καθώς και η μισή χρονική ρύθμιση της επόμενης ευνοϊκότερης ρύθμισης. Η ισχύς της παρούσας παραγράφου ανατρέχει στο χρόνο έναρξης ισχύος του ν.4024/2011."

Έχω καταθέσει και έχει αναγνωριστεί το διδακτορικό μου αλλά έχω και μεταπτυχιακό. Επομένως αν ερμηνεύω σωστά θα μου προστεθεί ένας χρόνος.

Σε ερώτηση στη δευτεροβάθμια, η απάντηση ήταν ότι δεν μας έχει έρθει καμία ενημέρωση... Το μεταπτυχιακό μου έχει και αυτό κατατεθεί μαζί με το διδακτορικό. Πρέπει να τους κάνω αίτηση ή θα προσμετρηθεί αυτόματα. Επίσης στις 31/10 είχα 3 μήνες για να αλλάξω βαθμό και να πάω στο Δ. Τώρα αν μετρήσουν και το μεταπτυχιακό θα αλλάξω βαθμό αυτόματα ή θα περιμένω τις κρίσεις (συγνώμη για την κλασική ερώτηση);

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 01:53:06 pm »
Γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να υπολογίσουμε την προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα;Αν,λέμε,αν, αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από φροντιστήριο από το οποίο δεν έχω βεβαίωση για το πόσες ώρες έκανα κάθε μήνα, πως γίνεται να υπολογίσω αυτή την προϋπηρεσία;
Υ.Γ. ούτε τη σύμβαση νομίζω την έχω...μόνο τα ένσημα από το ΙΚΑ...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 02:27:54 pm »
Γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να υπολογίσουμε την προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα;Αν,λέμε,αν, αναγνωριστεί η προϋπηρεσία από φροντιστήριο από το οποίο δεν έχω βεβαίωση για το πόσες ώρες έκανα κάθε μήνα, πως γίνεται να υπολογίσω αυτή την προϋπηρεσία;
Υ.Γ. ούτε τη σύμβαση νομίζω την έχω...μόνο τα ένσημα από το ΙΚΑ...

Αν ζητήσιες τη σύμβαση από το φροντιστήριο; Αυτοί λογικά τις έχουν (οι λογιστές τους δηλαδή)....

Εναλλακτικά, μπορεί να μην υπολογιστεί σε ώρες, αλλά με βάση τα ένσημα (μέχρι 25 το μήνα). Ίσως, λοιπόν πουν ότι αν έχεις 25 ένσημα το μήνα, θεωρείται ότι έχεις δουλέψει FT όλο το μήνα (21 ώρες την εβδομάδα, όσο δηλαδή και το ωράριο στο σχολείο). Αν έχεις λιγότερα, να γίνει αναγωγή....

2 υποθέσεις..............
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 03:05:26 pm »
emmaki σ'ευχαριστώ πολύ...δυστυχώς τις συμβάσεις δεν πρόκειται να τις βρω,διότι έχει αλλάξει χέρια το φρονιστήριο και ο πρώην εργοδότης μου δε ξέρω ούτε καν που βρίσκεται...άρα πιθανόν να γίνει το 2ο που λες με βάση τα ένσημα....θυμάμαι βέβαια ότι την πρώτη χρονιά με είχε 4ωρη και τη δεύτερη 6ωρη, άσχετα με το πόσες ώρες δούλευα....αλλά χωρίς βεβαίωση...
αν, όταν και εφόσον στείλουν την εγκύκλιο θα στείλω ό,τι έχω και βλέπουμε...απλά ήθελα να τα υπολογίσω στο περίπου για να δω αν έχω καμιά ελπίδα αλλαγής βαθμού...θα πεις μέχρι τότε μπορεί να ξαναλλάξουν τα πράγματα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)