0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εννοειται πως θελει ειδικη αγωγη...να ενημερωθει ο συμβουλος και καλο θα ηταν η δασκαλα-δασκαλος να κανει χαρτια για παραλληλη στηριξη...
Dorant, μάλλον δεν ήμουν ξεκάθαρη. Είναι στο σχολείο του γιου μου και οι ενέργειες που με συμβουλεύεις να κάνω είναι για εκπαιδευτικό - εγώ λειτουργώ τώρα σα μάνα και μάλιστα έξαλλη! Ο Διευθυντής είπε τελικά ότι θα το κοιτάξει για την ειδική αγωγή. Τώρα, όσον αφορά τους γονείς ..... πετάνε χαρταετό! Δεν ξέρω αν για την κατάσταση του παιδιού φταίει κάποια κάτι παθολογικό ή η οικογένεια, πάντως και αυτοί δεν είναι και πολύ συζητήσιμοι. 2 χρόνια που τους βλέπω, έρχονται και φεύγουν στα μουλωχτά και αν τύχει και τους πιάσει κάποιος δάσκαλος έχουν μια αμυντική στάση. Το καλό είναι ότι ακόμα και το σχολείο να μην κάνει κάτι, θα κάνουμε οι γονείς. Και στην τελική, δεν κατάλαβα: τα σχολεία και γενικά το εκπαιδευτικό σύστημα είναι υπέρ των προβληματικών παιδιών και όχι υπέρ των παιδιών που θα γίνουν προβληματικά; Υπέρ του θύτη και όχι του θύματος; Και γιατί να χρειάζεται η συγκατάθεση των γονιών; Φέρεται ανάρμοστα, καλείται σύμβουλος, περνάει επιτροπή και δεν ξέρω τι άλλο και το πόρισμα "ανακοινώνεται" στους γονείς!!! Αυτό το παιδί θα είναι ο αυριανός νταής! Πάντως, πράγματι, σε όλα τα θέματα που αφορούν παιδιά υπάρχουν κωλλύματα. Πέρσυ έμαθα ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες (του δήμου και το Χαμόγελο του Παιδιού) δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα όταν τηλεφώνησα για ένα παιδάκι που ζει σε άθλιες συνθήκες με τη "μαμά" του. Το παιδί εξακολουθεί να τρέφεται με σκουπίδια και να "συγκατοικεί" με σκουπίδια (η μαμά του είναι ρακοσυλλέκτρια)......... Τέλος πάντων, τι να λέμε τώρα......
Από εκεί και πέρα, ΔΕΝ μπορεί να γίνει κάτι άλλο.....Πέρα από έγγραφη ενημέρωση του προϊσταμένου (με ημερομηνίες και περιστατικά) ώστε το σχολείο να είναι καλυμμένο σε περίπτωση που κάτι συμβεί....Πράγμα που σίγουρα δεν ηρεμεί τους υπόλοιπους γονείς.....