0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μέρα και ένσημο παει...Τωρα για το ποσο θα παιρνεις...ειναι αναλογα με τα χρονια που δουλευεις στο φροντιστηριο...εγω με 4 χρονια επαιρνα 11ε μεικτα..Παντα ειναι στο χερι του εργοδοτη ομως...
Παράξενο...νόμιζα ότι όλοι γνωρίζουμε τι εστί φροντιστήριο. Planety εμένα στην αρχή 8 ώρες μου έδωσαν. Ήταν η πρώτη μου δουλειά. Μετά όλο και αυξάνονταν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ανέλαβα τμήματα που ξεκινούσαν Ιανουάριο. Την δεύτερη χρονιά μου πρότειναν full ωράριο 24-30 ώρες δηλαδή και από χρήματα 1000 ευρώ μου είχαν πει.
Παράθεση από: marathes στις Νοεμβρίου 25, 2011, 07:17:26 pmΜέρα και ένσημο παει...Τωρα για το ποσο θα παιρνεις...ειναι αναλογα με τα χρονια που δουλευεις στο φροντιστηριο...εγω με 4 χρονια επαιρνα 11ε μεικτα..Παντα ειναι στο χερι του εργοδοτη ομως...τον πρώτο χρόνο ομως δίνουν κανονικά 7,5 με 8 ευρώ σωστά; Σήμερα πήγα σε ένα φροντιστήριο που δίνουν 8 ευρώ την ώρα, δύο ώρες την εβδομάδα, χωρίς ασφάλιση (με υποσχέσεις για περισσότερες ώρες αν όλα πάνε καλά). Δεν νομίζω να πάω γιατί για τα ένσημα έψαχνα φροντιστήριο. Αχ.... και μετά αναρωτιέμαι γιατί πάει ο κόσμος στο αγαθονήσι με 800ευρώ αναπληρωτής...
Παράθεση από: new_pe06 στις Νοεμβρίου 26, 2011, 01:26:18 amΠαράθεση από: marathes στις Νοεμβρίου 25, 2011, 07:17:26 pmΜέρα και ένσημο παει...Τωρα για το ποσο θα παιρνεις...ειναι αναλογα με τα χρονια που δουλευεις στο φροντιστηριο...εγω με 4 χρονια επαιρνα 11ε μεικτα..Παντα ειναι στο χερι του εργοδοτη ομως...τον πρώτο χρόνο ομως δίνουν κανονικά 7,5 με 8 ευρώ σωστά; Σήμερα πήγα σε ένα φροντιστήριο που δίνουν 8 ευρώ την ώρα, δύο ώρες την εβδομάδα, χωρίς ασφάλιση (με υποσχέσεις για περισσότερες ώρες αν όλα πάνε καλά). Δεν νομίζω να πάω γιατί για τα ένσημα έψαχνα φροντιστήριο. Αχ.... και μετά αναρωτιέμαι γιατί πάει ο κόσμος στο αγαθονήσι με 800ευρώ αναπληρωτής...δηλαδη 64 ευρώ το μηνα;; αυτα δεν ειναι λεφτα ρε παιδια... απογοητευομαι, γιατι μπορει γι αυτους να ειμαστε καινουργιοι, αλλα διδασκουμε καποια χρονια, αλλοι πολλα, άλλοι λιγοτερα, εδω μπαινουμε σε ταξη δημοσιου σχολειου...
Στη Νορβηγία, για παραδειγμα, στο Γυμνάσιο διδάσκονται αγγλικά 8 ώρες την εβδομάδα...για τις άλλες χώρες δεν θυμάμαι..αλλά σίγουρα περισσότερες απο ότι εμεις στο Ελλαδιστάν...
'Οταν δούλευα σε φροντιστήριο, με ωράριο 4-10.30, είχαμε συμφωνήσει να μου κολλάει ένσημα για 2 ώρες κάθε μέρα -για να έχω πλήρη ασφάλιση- και για τις υπόλοιπες ώρες όμως έπαιρνα μεγαλύτερο ποσό εφόσον δεν κρατούνταν εισφορές στο ΙΚΑ! Αυτά από το 2008. Από τότε ορκίστηκα ότι θα προτιμήσω να δουλέψω πωλήτρια παρά σε φροντιστήριο. Χίλιες φορές 5 ιδιαίτερα και ιδιωτική ασφάλιση, μια και για σύνταξη δε μας βλέπω.
Παντως απο αυτα που γινονται φετος, πιστευω οτι ξεκαθαριζει καπως ο τοπιο. σκεφτειτε το: οσοι απο εμας βρισκονται σε σειρα 1000 και κατω, θα τους καλουν καθε χρονο, αργα η γρηγορα, ειτε ως ακω ειτε ως αμω. σε καθε περιπτωση, μεχρι το νοεμβριο αυτοι θα ειναι "τακτοποιημενοι". εμεις που γραφουμε σε αυτο το θεμα, ειμαστε πιστευω σειρα 1000 κατι, εγω προσωπικα ειμαι 1200 κατι (ουτε θυμαμαι μετα τα ανεξηγητα ανεβοκατεβασματα). εμας ισως μας καλεσουν και ισως οχι. ας πουμε εμενα περυσι με ειχαν καλεσει αμω 17/11, αλλα τωρα τι γινεται? ααααααν ανοιξουν κενα εδω, θα ειμαι στο επομενο καλεσμα. συμπερασμα: εμεις του 1000 και πανω πρεπει να εχουμε αλλη δουλεια, ελπιζω πανω σε αυτο που σπουδασαμε, και το δημοσιο (που αν μας καλεσουν θα ειμαστε 95% αμω), να το βλεπουμε απλα ως επιπλεον χρηματα και οχι ως βασικη απασχοληση. σκεφτειτε οτι καθε χρονο, αυτα τα 1000 ατομα που ειναι πανω απο εμας, θα τα καλουν παντα πρωτα ως αναπληρωτες, θα εχουν παντα προτεραιοτητα, και ουτ προκειται να διοριστουν κιολας ωστε να "φευγουν απ'τη μεση". και αν και ο,τι μενει, θα το παιρνουμε οι υπολοιποι κατα τα Χρστουγεννα πια, λεμε τωρα. εγω παντως δεν αντεχω να ξεροσταλιαζω εδω και του χρονου, και τουπαραχρονου, και του παραχρονου... πρεπει να το δουμε ως bonus το δημοσιο - αμω και οχι ως δεδομενο επαγγελμα.