0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: natasa_aggl στις Νοεμβρίου 27, 2011, 12:44:06 pmΠαντως απο αυτα που γινονται φετος, πιστευω οτι ξεκαθαριζει καπως ο τοπιο. σκεφτειτε το: οσοι απο εμας βρισκονται σε σειρα 1000 και κατω, θα τους καλουν καθε χρονο, αργα η γρηγορα, ειτε ως ακω ειτε ως αμω. σε καθε περιπτωση, μεχρι το νοεμβριο αυτοι θα ειναι "τακτοποιημενοι". εμεις που γραφουμε σε αυτο το θεμα, ειμαστε πιστευω σειρα 1000 κατι, εγω προσωπικα ειμαι 1200 κατι (ουτε θυμαμαι μετα τα ανεξηγητα ανεβοκατεβασματα). εμας ισως μας καλεσουν και ισως οχι. ας πουμε εμενα περυσι με ειχαν καλεσει αμω 17/11, αλλα τωρα τι γινεται? ααααααν ανοιξουν κενα εδω, θα ειμαι στο επομενο καλεσμα. συμπερασμα: εμεις του 1000 και πανω πρεπει να εχουμε αλλη δουλεια, ελπιζω πανω σε αυτο που σπουδασαμε, και το δημοσιο (που αν μας καλεσουν θα ειμαστε 95% αμω), να το βλεπουμε απλα ως επιπλεον χρηματα και οχι ως βασικη απασχοληση. σκεφτειτε οτι καθε χρονο, αυτα τα 1000 ατομα που ειναι πανω απο εμας, θα τα καλουν παντα πρωτα ως αναπληρωτες, θα εχουν παντα προτεραιοτητα, και ουτ προκειται να διοριστουν κιολας ωστε να "φευγουν απ'τη μεση". και αν και ο,τι μενει, θα το παιρνουμε οι υπολοιποι κατα τα Χρστουγεννα πια, λεμε τωρα. εγω παντως δεν αντεχω να ξεροσταλιαζω εδω και του χρονου, και τουπαραχρονου, και του παραχρονου... πρεπει να το δουμε ως bonus το δημοσιο - αμω και οχι ως δεδομενο επαγγελμα.δεν είμαστε όλοι πάνω απο το 1000. Εγώ είμαι στο 700+ αλλά απλά δεν δέχομαι να πάω οπουδήποτε με στείλουν γιατί όπως είπες 'ουτε προκειται να διοριστουν κιολας ωστε να "φευγουν απ'τη μεση"'. Οπότε αφού δεν πρόκειται να διοριστώ γιατί κάθε χρόνο να αλλάζω μέρος κατοικίας; και η προσωπική μου ζωή; πιστεύεις οτι ένας άνθρωπος το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει δουλειά; θέλω να εργάζομαι για να ζώ όχι να ζώ για να εργάζομαι. οπότε μη νομίζεις δεν είναι μόνο οι 1000+ που έχουν να σκεφτούν το τι θα κάνουν του χρόνου αλλά και αυτοί κάτω απο το 1000 που μένουν σε περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετά κενά για να τους καλέσουν στον τόπο τους.
Παντως απο αυτα που γινονται φετος, πιστευω οτι ξεκαθαριζει καπως ο τοπιο. σκεφτειτε το: οσοι απο εμας βρισκονται σε σειρα 1000 και κατω, θα τους καλουν καθε χρονο, αργα η γρηγορα, ειτε ως ακω ειτε ως αμω. σε καθε περιπτωση, μεχρι το νοεμβριο αυτοι θα ειναι "τακτοποιημενοι". εμεις που γραφουμε σε αυτο το θεμα, ειμαστε πιστευω σειρα 1000 κατι, εγω προσωπικα ειμαι 1200 κατι (ουτε θυμαμαι μετα τα ανεξηγητα ανεβοκατεβασματα). εμας ισως μας καλεσουν και ισως οχι. ας πουμε εμενα περυσι με ειχαν καλεσει αμω 17/11, αλλα τωρα τι γινεται? ααααααν ανοιξουν κενα εδω, θα ειμαι στο επομενο καλεσμα. συμπερασμα: εμεις του 1000 και πανω πρεπει να εχουμε αλλη δουλεια, ελπιζω πανω σε αυτο που σπουδασαμε, και το δημοσιο (που αν μας καλεσουν θα ειμαστε 95% αμω), να το βλεπουμε απλα ως επιπλεον χρηματα και οχι ως βασικη απασχοληση. σκεφτειτε οτι καθε χρονο, αυτα τα 1000 ατομα που ειναι πανω απο εμας, θα τα καλουν παντα πρωτα ως αναπληρωτες, θα εχουν παντα προτεραιοτητα, και ουτ προκειται να διοριστουν κιολας ωστε να "φευγουν απ'τη μεση". και αν και ο,τι μενει, θα το παιρνουμε οι υπολοιποι κατα τα Χρστουγεννα πια, λεμε τωρα. εγω παντως δεν αντεχω να ξεροσταλιαζω εδω και του χρονου, και τουπαραχρονου, και του παραχρονου... πρεπει να το δουμε ως bonus το δημοσιο - αμω και οχι ως δεδομενο επαγγελμα.
Για να φέρω και μια νότα αισιοδοξίας: φέτος εργάζομαι σε πιλοτικό γυμνάσιο, όπου οι ώρες των αγγλικών είναι 3 εβδομαδιαίως ανά τάξη. και επιπλέον ο διαχωρισμός αρχάριων-προχωρημένων είναι υποχρεωτικός. Του χρόνου αυτά τα σχολεία θα είναι περισσότερα. Οπότε, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, εκεί που κλείνει μια πόρτα ανοίγει κάποια άλλη. Αρνούμαι να με πάρει από κάτω!
Κι εγω στο ψαξιμο ειμαι, να βρω κατι, αφου την αρνηθηκα τη Σκαλα Ωρωπου-με το φετινο μισθο δε θα μου εμεναν λεφτα, ειτε με αμαξι πηγαινα καθε μερα ειτε με το ΚΤΕΛ, οποτε θα δουλευα για να εξυπηρετειται το υπουργειο και για να ταλαιπωρουμαι εγω...γιατι προφανως εμεις ολοι οι εκπαιδευτικοι δουλευουμε οχι για να καλυψουμε εξοδα και υποχρεωσεις, να ζησουμε στην τελικη, αλλα απο χομπι και κοινωνικο καθηκον στη δημοσια εκπαιδευση, οποτε τι να κανουμε τα λεφτα; Τραγικη ειρωνια-και αδικια- το οτι ενω τα παιδια θεωρουνται 'κοινωνικο κριτηριο', το να εχεις ανθρωπο με προβλημα υγειας στο σπιτι και να μην εχει κανεναν αλλο δεν μετραει σε τιποτα.
Παιδιά αυτή τη στιγμή παίρνω από το φροντιστήριο γύρω στα 500 ευρώ(+ενσημα) Το θετικό είναι ότι δεν έχω έξοδα διότι είμαι σπίτι μου. Αξίζει λέτε να πάω οπουδήποτε με καλέσουν? Τ μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχω δηλώσει πλήρους όλα τα μέρη αλλά μειωμένου ωραρίου μόνο στη περιοχή μου(επιλογή 28-30), οπότε σε περίπτωση που με καλέσουν εκεί θα μπορουσα να το συνδυάσω. What do you suggest?Είμαι μετά τους 1000! Αντε καλή εβδομάδα φιλαράκια!
Καλημερα κι απο μενα! κι εγω περυσι σαν αμω δουλευα σε ΙΕΚ. μου το επετρεψαν λεει ομως μονο και μονο επειδη ειναι και αυτος δημοσιος οργανισμος, και αφου πρωτα περασε απο ΠΥΣΠΕ για να ψηφισουν αν θα μου επιτρεψουν να συνεχισω στο ιεκ (!). και τελικα μου "επετρεψαν" επειδη λεει δουλευα εκει μονο 6 ωρες την εβδομαδα. στο φροντιστηριο ομως ρητα και κατηγορηματικα μου ειπαν "απαγορευεται". οποτε, απλα ζητησα απο το φροντιστηριο να μη μου κολλανε πια ενσημα κι ετσι ανεβηκε το ποσο που επαιρνα απο'κει στα 10 ευρω την ωρα.Και κατι πιο σχετικο: μια διευθυντρια δημοτικου στην πολη μου μου ειπε οτι παρα πολλα ολοημερα ΔΕΝ εχουν ειδικοτητα Αγγλικων. παιρνει συνεχως στα γραφεια της α'βαθμιας και πιεζει, κι ο διευθυντης εκει της λεει οτι κι ο ιδιος αλλα και διευθυντες α'βαθμιας αλλων νομων πιεζουν το υπουργειο για νεες προσληψεις αλλα απο'κει καθυστερουν.αρα υπαρχουν κενα, το θεμα ειναι ποτε θα αποφασισουν να τα καλυψουν.