0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
7. Θα αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου για να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά του κλάδου μου και για να διαβάσω και να μορφωθώ πάνω στην πολιτική οικονομία, έτσι ώστε να έχω άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στην πατρίδα μου και για το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί (ενδεχόμενο saving = ανεκτίμητο)
Θα αναζητήσω άμεσα και συστηματικά αξιοπρεπή δουλειά στο εξωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και ούτως ή άλλως θα με οδηγήσουν στην αναζήτηση δουλειά στο εξωτερικό αργά ή γρήγορα.
Έλα.. μην εκφυλίζετε την κουβέντα Με αφορμή το αρχικό μήνυμα, σκέφτομαι ότι σαν νοοτροπία λαού είμασταν (και ακόμα είμαστε σε μεγάλο ποσοστό) σπάταλοι. Πηγαίναμε σε ταβέρνες κλπ και δεν κοιτούσαμε τιμές, παραγγέλνοντας τα πάντα και πληρώνοντας πανάκριβα τις χωριάτικες σαλάτες (και όχι μόνο).Το κινητό μόνιμα στο αυτί, με αποτέλεσμα - εκτός από τη βλάβη στην υγεία - υπέρογκοι λογαριασμοί.Πάμε για κοντινά ψώνια (ακόμα και στο περίπτερο) με το αυτοκίνητο, σπαταλώντας βενζίνη άσκοπα, ενώ λίγο περπάτημα δεν θα έβλαπτε κανέναν (ειδικά έναν παχύσαρκο λαό - λόγω και έλλειψης άσκησης - σαν τους έλληνες).Και πολλά άλλα παρόμοια..Ίσως η κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται, να έχει ένα μοναδικό καλό (ίσως και δύο, αν μας οδηγήσει σε καλύτερη πολιτική συνειδητοποίηση και αγωνιστική διάθεση) είναι ότι θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα ελαττώματά μας, και να βελτιωθούμε γενικότερα. Αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τον "ελληνάρα" που κρύβουμε οι περισσότεροι μέσα μας..[/quoteΕξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς το πόση ώρα μιλούσαμε στο κινητό ή οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως καταναλωτική τάση συνδέεται με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και την πολτική διαφθορά που μας οδήγησε στην οικονομική κρίση που βιώνουμε. Αλλά και οι Ιταλοί διέρχονται κρίση. Μήπως φταίει η νοοτροπία κι εκείνου του λαού;
Παράθεση από: Lothlorien στις Νοεμβρίου 21, 2011, 03:54:08 pmΘα αναζητήσω άμεσα και συστηματικά αξιοπρεπή δουλειά στο εξωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και ούτως ή άλλως θα με οδηγήσουν στην αναζήτηση δουλειά στο εξωτερικό αργά ή γρήγορα....κι όταν συνειδητοποιήσω ότι ούτε κι εκεί θα με φτάνουν τα λεφτά, θα γυρίσω στο χωριό μου για να ζήσω σαν άνθρωπος
mania1 ξέχνα για λίγο το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας και σκέψου ατομικά ο καθένας τι λάθος κάνει. Και ναι, το να μιλάει κάποιος με τις ώρες στο κινητό, ή να χρεώνει υπέρογκα την πιστωτική του κάρτα με άχρηστα καταναλωτικά "αγαθά" (και μετά να κλαίγεται ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά) είναι σπατάλη και ένδειξη νοοτροπίας.Δεν λέω ότι αυτά ευθύνονται για τα δεινά της χώρας (ούτε καν το ανέφερα ποτέ αυτό), αλλά ευθύνονται για ορισμένα ατομικά δεινά. Μιλούσα όχι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά για τα αρνητικά του καθενός μας