*

Αποστολέας Θέμα: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???  (Αναγνώστηκε 30058 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???
« στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 12:10:53 pm »
Μιας και απ'ότι φαίνεται το νέο μισθολόγιο θα έρθει σύντομα στις ζωές μας (φυσικά άτυπα ήδη έχει έρθει με όλες τις προηγούμενες μειώσεις), αναρωτιέμαι, κατά πόσο θα αλλάξει η ζωή μας?Οι συνήθειές μας, η καθημερινότητά  μας?
Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτή την μεγάλη μείωση στις αποδοχές σας??

Πρακτικά μιλώντας, προσωπικά έχω πάρει τις παρακάτω αποφάσεις:
1. θα αφήσω το αμάξι και θα κυκλοφορώ με το 125άρι μηχανάκι απο και προς το σχολείο (15 χιλιομετρα πηγαινε - 15 έλα), καθώς και για τα ψώνια και όλες τις κοντινές αποστάσεις (ενδεχόμενο saving=60-80 ευρώ/μηνα)
2. Θα βάλω στον κήπο λαχανικά (μονο αυτα ειναι εφικτο) ενδεχόμενο saving = 40 ευρω/μηνα)
3. Δυστυχώς θα περιορίσω τα βιολογικά ψώνια (κρέας, τυριά, αυγά) ενδεχόμενο saving 40 ευρώ/μηνα
4. Θα περιορίσω τα τηλεφωνήματα στην μάνα κ λοιπούς συγγενείς (ενδεχόμενο saving = 10 ευρώ  ;D)
5. Θα βρω δεύτερη δουλειά (???) σε κανένα γυμναστήριο (εαν παρω αδεια) +120 ευρω/μηνα
6.Άλλο που δεν έχω σκεφτεί (γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!)

Μάλλον δεν  μπορώ να κόψω κάτι άλλο διότι δεν κάνω και ιδιαίτερες σπατάλες (έξοδοι, κινητα, κλπ), επισης δεν έχω οικογένεια (κοιτα να δεις καταντια που έγινε πλεονεκτημα αυτο  :-[)

Εσείς?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:56:24 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 03:25:16 pm »
7. Θα αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου για να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά του κλάδου μου και για να διαβάσω και να μορφωθώ πάνω στην πολιτική οικονομία, έτσι ώστε να έχω άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στην πατρίδα μου και για το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί (ενδεχόμενο saving = ανεκτίμητο)

Αποσυνδεδεμένος Lothlorien

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 03:54:08 pm »
Θα αναζητήσω άμεσα και συστηματικά αξιοπρεπή δουλειά στο εξωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και ούτως ή άλλως θα με οδηγήσουν στην αναζήτηση δουλειά στο εξωτερικό αργά ή γρήγορα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:09:44 pm »
7. Θα αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου για να συμμετέχω στα συνδικαλιστικά του κλάδου μου και για να διαβάσω και να μορφωθώ πάνω στην πολιτική οικονομία, έτσι ώστε να έχω άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στην πατρίδα μου και για το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί (ενδεχόμενο saving = ανεκτίμητο)

:) :D :P ;)  ;D
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:56:24 »

Αποσυνδεδεμένος daskala

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:11:06 pm »
Θα αναζητήσω άμεσα και συστηματικά αξιοπρεπή δουλειά στο εξωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και ούτως ή άλλως θα με οδηγήσουν στην αναζήτηση δουλειά στο εξωτερικό αργά ή γρήγορα.

...κι όταν συνειδητοποιήσω ότι ούτε κι εκεί θα με φτάνουν τα λεφτά, θα γυρίσω στο χωριό μου για να ζήσω σαν άνθρωπος  8)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:22:54 pm »
Έλα.. μην εκφυλίζετε την κουβέντα  :P

Με αφορμή το αρχικό μήνυμα, σκέφτομαι ότι σαν νοοτροπία λαού είμασταν (και ακόμα είμαστε σε μεγάλο ποσοστό) σπάταλοι.
Πηγαίναμε σε ταβέρνες κλπ και δεν κοιτούσαμε τιμές, παραγγέλνοντας τα πάντα και πληρώνοντας πανάκριβα τις χωριάτικες σαλάτες (και όχι μόνο).
Το κινητό μόνιμα στο αυτί, με αποτέλεσμα - εκτός από τη βλάβη στην υγεία - υπέρογκοι λογαριασμοί.
Πάμε για κοντινά ψώνια (ακόμα και στο περίπτερο) με το αυτοκίνητο, σπαταλώντας βενζίνη άσκοπα, ενώ λίγο περπάτημα δεν θα έβλαπτε κανέναν (ειδικά έναν παχύσαρκο λαό - λόγω και έλλειψης άσκησης - σαν τους έλληνες).
Και πολλά άλλα παρόμοια..

Ίσως η κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται, να έχει ένα μοναδικό καλό (ίσως και δύο, αν μας οδηγήσει σε καλύτερη πολιτική συνειδητοποίηση και αγωνιστική διάθεση) είναι ότι θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα ελαττώματά μας, και να βελτιωθούμε γενικότερα. Αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τον "ελληνάρα" που κρύβουμε οι περισσότεροι μέσα μας..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:36:00 pm »
αυτά που θα κόψω - ή έχω ήδη κόψει είναι
- οι επώνυμες αγορές
- το συμβόλαιο στο κινητό  ( περιμένω να ρθει ο μάρτιος που λήγει το συμβόλαιο και μετά καρτοσυμβόλαιο με 20 ευρώ...)
- τα πολλά τραπεζώματα σε φίλους.

αυτό που θα αρχισω να κάνω ειναι
 - θα περάσω απο τα κινέζικα της πόλης να κάνω...έρευνα αγοράς... ;D ;D ;D
- μάζεψα ήδη τις ελιές απ΄τον κήπο και έχω δύο λεκάνες που μουλιάζουν για ξεπίκρισμα και μετά ...φάγωμα!!
- θα πάρω και ένα τσουβάλι αλεύρι να φτιάχνω το δικό μου ψωμάκι ( που τώρα ούτε να το δω δεν θέλω αλλά άμα ζορίσουν τα πράγματα ψωμί κι ελιές μια χαρά θα τη βγάλω).
- θα ζητήσω να δακτυλογραφώ κείμενα για την τοπική εφημερίδα (ούτως ή άλλως δακτυλογραφώ απίστευτα γρήγορα λόγω "τυφλου συστήματος" δακτυλογράφησης)

τώρα άμα παρα-ζορίσουν τα πράγματα με βλέπω να την κάνω για βρετανία και να θυμηθώ τους ...good - ol' times!!  :) :)  Μπορεί ακόμα και να διδάξω ελληνικα΄( αφού το πτυχίο μου λέει και όντως είναι (γιατί ...τω καιρώ εκείνω ήταν πράγματι έτσι ) ελληνικής τε και αγγλικής φιλολογίας οπότε, όλο και κάτι θα βρω να κάνω επ΄αυτού!! πάντως όλο και κάτι θα βρω να κάνω και γενικότερα.... Στην τελική θα κάνω την au pair και όλα καλά... ώρες που ναι σιγά μη σκεφτώ  ότι και καλά πρέπει να κάνω κατι αντίστοιχο του πτυχίου μου....Δεν είναι πια ώρα για το  ....η μύτη μας στον ουρανό κι ο κ@%%$ος μας στη στάχτη!!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος mania1

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:38:10 pm »
Έλα.. μην εκφυλίζετε την κουβέντα  :P

Με αφορμή το αρχικό μήνυμα, σκέφτομαι ότι σαν νοοτροπία λαού είμασταν (και ακόμα είμαστε σε μεγάλο ποσοστό) σπάταλοι.
Πηγαίναμε σε ταβέρνες κλπ και δεν κοιτούσαμε τιμές, παραγγέλνοντας τα πάντα και πληρώνοντας πανάκριβα τις χωριάτικες σαλάτες (και όχι μόνο).
Το κινητό μόνιμα στο αυτί, με αποτέλεσμα - εκτός από τη βλάβη στην υγεία - υπέρογκοι λογαριασμοί.
Πάμε για κοντινά ψώνια (ακόμα και στο περίπτερο) με το αυτοκίνητο, σπαταλώντας βενζίνη άσκοπα, ενώ λίγο περπάτημα δεν θα έβλαπτε κανέναν (ειδικά έναν παχύσαρκο λαό - λόγω και έλλειψης άσκησης - σαν τους έλληνες).
Και πολλά άλλα παρόμοια..

Ίσως η κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται, να έχει ένα μοναδικό καλό (ίσως και δύο, αν μας οδηγήσει σε καλύτερη πολιτική συνειδητοποίηση και αγωνιστική διάθεση) είναι ότι θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα ελαττώματά μας, και να βελτιωθούμε γενικότερα. Αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τον "ελληνάρα" που κρύβουμε οι περισσότεροι μέσα μας..
[/quote
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς το πόση ώρα μιλούσαμε στο κινητό ή οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως καταναλωτική τάση συνδέεται με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και την πολτική διαφθορά που μας οδήγησε στην οικονομική κρίση που βιώνουμε. Αλλά και οι Ιταλοί διέρχονται κρίση. Μήπως φταίει η νοοτροπία κι εκείνου του λαού;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 04:45:27 pm »

...κι όταν συνειδητοποιήσω ότι ούτε κι εκεί θα με φτάνουν τα λεφτά, θα γυρίσω στο χωριό μου για να ζήσω σαν άνθρωπος  8)
Το πρόβλημα είναι ότι το χωριό σου ανήκει στην ελληνική επικράτεια, και Ελλάδα και "ζω σας άνθρωπος" (και δεν μιλάω μόνο από οικονομικής άποψης) δεν συνάδουν.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:23:32 pm »
mania1 ξέχνα για λίγο το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας και σκέψου ατομικά ο καθένας τι λάθος κάνει. Και ναι, το να μιλάει κάποιος με τις ώρες στο κινητό, ή να χρεώνει υπέρογκα την πιστωτική του κάρτα με άχρηστα καταναλωτικά "αγαθά" (και μετά να κλαίγεται ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά) είναι σπατάλη και ένδειξη νοοτροπίας.

Δεν λέω ότι αυτά ευθύνονται για τα δεινά της χώρας (ούτε καν το ανέφερα ποτέ αυτό), αλλά ευθύνονται για ορισμένα ατομικά δεινά. Μιλούσα όχι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά για τα αρνητικά του καθενός μας  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:34:20 pm »
κι όμως!!! ακόμα και το ότι ο καθένας μας μιλάει με τις ώρες στο κινητό έχει ως ΑΜΕΣΗ παρενέργεια τη λειτουργία του κράτους: γιατί ας πούμε δεν έχουμε όλοι cosmote...αντίθετα, πολλοί πληρώνουν τρελά ποσά στην πολυεθνική vodafone / wind ....και οι θέσεις εργασίας που δίνουν αυτές οι εταιρείες σε σχέση με την ελληνική είναι τίποτα μπροστά στα κέρδη που τους αποφέρει η μανία μας να κάνουμε το κινητό την προέκταση του αυτιού μας...

το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που αγοράζουμε ΙΚΕΑ αντί για neoset ή Heineken  αντί για Μύθος ή Hallmark αντί για Κάρτες της Εταιρείας Σπαστικών, ή ΝΟΥΝΟΥ αντί για 'ΟλΥΜΠΟ, ή  Barilla αντί για Μέλισσα κοκ.... βλέπεις πώς "πάει" η αλυσίδα;  ;) ;)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:46:49 pm »
mania1 ξέχνα για λίγο το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας και σκέψου ατομικά ο καθένας τι λάθος κάνει. Και ναι, το να μιλάει κάποιος με τις ώρες στο κινητό, ή να χρεώνει υπέρογκα την πιστωτική του κάρτα με άχρηστα καταναλωτικά "αγαθά" (και μετά να κλαίγεται ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά) είναι σπατάλη και ένδειξη νοοτροπίας.

Δεν λέω ότι αυτά ευθύνονται για τα δεινά της χώρας (ούτε καν το ανέφερα ποτέ αυτό), αλλά ευθύνονται για ορισμένα ατομικά δεινά. Μιλούσα όχι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά για τα αρνητικά του καθενός μας  ;)
Yπάρχουν όμως πια άνθρωποι που πραγματικά δεν έχουν ούτε για τα στοιχείωδη, όχι για να μιλήσουν με τις ώρες στο τηλέφωνο ή να ξοδέψουν για μη αναγκαία. Έχουμε καταλάβει ότι οι άνεργοι έφτασαν το 1 εκατομμύριο; Ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιμένουν στην αρχή του μήνα ούτε αυτόν τον κουτσουρεμένο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου; Έχουμε καταλάβει ότι υπάρχει πια πραγματική φτώχεια δίπλα μας;

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:49:27 pm »
Δεν νομίζω ότι το αν τα σκάμε σε ξένο ή εγχώριο κεφάλαιο, έχει διαφορά για εμάς τους ίδιους. Ακόμα και οι ξένες εταιρίες, δραστηριοποιούνται (και προσλαμβάνουν εργαζόμενους) στην ίδια χώρα, οπότε μικρή έως καμία η διαφορά.
Από ΄κει και πέρα είναι και θέμα ποιότητας (σιγά μην πάρω να πιώ το κάτουρο Μύθος ή Χάινεκεν, που εμφιαλώνεται επίσης εδώ.. ενώ μπορώ να απολαύσω μια υπέροχη, εισαγόμενη τσέχικη μπίρα  8) )

Lothlorien κατανοητά και υπαρκτά όσα αναφέρεις, αλλά εγώ αναφέρομαι σε όσα βλέπω γύρω μου (και δεν ζω στην Εκάλη). Υπάρχει ακόμα απόθεμα (virtual βέβαια) στην πλειοψηφία της μεσαίας τάξης, και συνεχίζουν να ζουν με την παλιά νοοτροπία.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:51:49 pm από Landau »
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:54:28 pm »
Η "έξις" κατα τον Αριστοτέλη ειναι η αιτια πολλων κακων ή καλων.Και μία συνηθεια δυστυχως δεν "κοβεται" απο τη μια στιγμη στην αλλη, τουλαχιστον δεν το καταφερνουν πολλοι αυτο με τη μία. Εξωτερικοι παραγοντες (οικονομική κριση με μειωση μισθου, ανοδο του συντελεστη ΦΠΑ κλπ) βοηθουν στο να συνειδητοποιήσει πιο γρηγορα ο καθένας απο μας τις πραγματικες αναγκες απο τις "πλαστες".
Δε συμβουλευω τιποτα. Η πραγματικοτητα θα φερει τη προσαρμογη, τη "ποιότητα" στις ενεργειες μας και τελικα ισως μια νεα βιο-σοφια και αντιληψη της πραγματικης ζωής.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144