0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αυτά που θα κόψω - ή έχω ήδη κόψει είναι - οι επώνυμες αγορές - το συμβόλαιο στο κινητό ( περιμένω να ρθει ο μάρτιος που λήγει το συμβόλαιο και μετά καρτοσυμβόλαιο με 20 ευρώ...)- τα πολλά τραπεζώματα σε φίλους. αυτό που θα αρχισω να κάνω ειναι - θα περάσω απο τα κινέζικα της πόλης να κάνω...έρευνα αγοράς... - μάζεψα ήδη τις ελιές απ΄τον κήπο και έχω δύο λεκάνες που μουλιάζουν για ξεπίκρισμα και μετά ...φάγωμα!! - θα πάρω και ένα τσουβάλι αλεύρι να φτιάχνω το δικό μου ψωμάκι ( που τώρα ούτε να το δω δεν θέλω αλλά άμα ζορίσουν τα πράγματα ψωμί κι ελιές μια χαρά θα τη βγάλω). - θα ζητήσω να δακτυλογραφώ κείμενα για την τοπική εφημερίδα (ούτως ή άλλως δακτυλογραφώ απίστευτα γρήγορα λόγω "τυφλου συστήματος" δακτυλογράφησης)
Η "έξις" κατα τον Αριστοτέλη ειναι η αιτια πολλων κακων ή καλων.Και μία συνηθεια δυστυχως δεν "κοβεται" απο τη μια στιγμη στην αλλη, τουλαχιστον δεν το καταφερνουν πολλοι αυτο με τη μία. Εξωτερικοι παραγοντες (οικονομική κριση με μειωση μισθου, ανοδο του συντελεστη ΦΠΑ κλπ) βοηθουν στο να συνειδητοποιήσει πιο γρηγορα ο καθένας απο μας τις πραγματικες αναγκες απο τις "πλαστες".Δε συμβουλευω τιποτα. Η πραγματικοτητα θα φερει τη προσαρμογη, τη "ποιότητα" στις ενεργειες μας και τελικα ισως μια νεα βιο-σοφια και αντιληψη της πραγματικης ζωής.
Είναι πρώτη φορά μετά τον πόλεμο που ο έλληνας καλείται να ζήσει χειρότερα από είχε μάθει μέχρι τώρα. Μην κοροϊδευόμαστε, αυτό το πρωτόγνωρο πισωγύρισμα δεν θα γίνει ανώδυνα και δεν θα γίνει χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.
Εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα ζήσουμε χειρότερα πάντως...μπορεί να μην έχουμε πολλά λεφτά να ξοδέψουμε...αλλά η οικονομική δυνατότητα δεν ταυτίζεται πάντα με ποιότητα ζωής. Ξέρετε τι μ' αρέσει σε όλο αυτό; ότι ακόμα και τώρα ( και αργότερα πιο πολύ) οι Έλληνες θα βρούμε έναν τρόπο να δούμε και κάτι καλό σ΄όλο αυτό.... και να στραφούμε ο ένας στον άλλον, στον γείτονα, τον γνωστό, τον φίλο , την οικογένεια... θα συνασπιστούμε μεταξύ μας εν καιρώ....και αυτό σίγουρα αντιτάσσεται στα σχέδια της "παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων...." Μ΄αρέσει πολύ αυτή η ελληνική προοπτική του ....."δεν θα τους περάσει...."
Να μειωσετε και τις τιμες στα ιδιαιτερα που κανετε. Υποφερουν και οι άλλοι ξερετε....
Παράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 21, 2011, 06:44:23 pmΝα μειωσετε και τις τιμες στα ιδιαιτερα που κανετε. Υποφερουν και οι άλλοι ξερετε....ΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! εγώ προτείνω και τα φροντιστήρια να γίνονται στο πλαίσιο της ανταλλακτικής οικονομίας: μία ώρα μάθημα για μία ώρα σιδέρωμα!!
Παράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 21, 2011, 05:54:28 pmΗ "έξις" κατα τον Αριστοτέλη ειναι η αιτια πολλων κακων ή καλων.Και μία συνηθεια δυστυχως δεν "κοβεται" απο τη μια στιγμη στην αλλη, τουλαχιστον δεν το καταφερνουν πολλοι αυτο με τη μία. Εξωτερικοι παραγοντες (οικονομική κριση με μειωση μισθου, ανοδο του συντελεστη ΦΠΑ κλπ) βοηθουν στο να συνειδητοποιήσει πιο γρηγορα ο καθένας απο μας τις πραγματικες αναγκες απο τις "πλαστες".Δε συμβουλευω τιποτα. Η πραγματικοτητα θα φερει τη προσαρμογη, τη "ποιότητα" στις ενεργειες μας και τελικα ισως μια νεα βιο-σοφια και αντιληψη της πραγματικης ζωής.Συμφωνώ απολύτως...+++++++++++++++++++++++++++++