0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως ξέρω ότι και στην Αγγλία έχουν σοβαρό πρόβλημα και στην Αμερική. Αλλά και στη Γερμανία δεν είναι καλά τα πράγματα.Αν δε αρχίσουν οι καταρρεύσεις των κρατών του νότου, η κατάσταση θα χειροτερεύσει.Η κατάσταση θυμίζει την εποχή μετά το κραχ του 1929.
Nαι, η Σκανδιναβία ακόμα αντέχει και υπερτερεί για τις κοινωνικές της παροχές και την έλλειψη γραφειοκρατίας.Ωστόσο, γνωστοί μου που έτυχε να σπουδάσουν εκεί, μου έχουν πει ότι οι Έλληνες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν εκεί και λόγω διαφοράς κλίματος και κυρίως λόγω διαφορετικής νοοτροπίας των ντόπιων (π.χ δεν είναι τόσο κοινωνικοί).Αν προσαρμόζεσαι εύκολα βέβαια, τότε δεν τίθεται θέμα.Επίσης, ένα θέμα είναι και η γλώσσα. Εκτός αν βρεις δουλειά σε σχολείο της ομογένειας.
Ανέκαθεν η δική μου δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Ελλάδας. Προκόψαμε και με την ελληνική νοοτροπία...
Σουηδοί μου έχουν πει ότι όλοι μιλούν αγγλικά, από τον μανάβη μέχρι τον υπάλληλο στην δημόσια υπηρεσία, μετανάστες χρόνια στη Σουηδία δεν έμαθαν ποτέ σουηδικά γιατί πολύ απλά πουθενά δεν τους χρειάστηκαν.
Παράθεση από: Lothlorien στις Νοεμβρίου 21, 2011, 10:22:52 pmΑνέκαθεν η δική μου δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Ελλάδας. Προκόψαμε και με την ελληνική νοοτροπία...Αν βλέπεις μόνο τα αρνητικά της Ελλάδας και μόνο τα θετικά της άλλης χώρας.
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 21, 2011, 10:54:08 pmΠαράθεση από: Lothlorien στις Νοεμβρίου 21, 2011, 10:22:52 pmΑνέκαθεν η δική μου δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Ελλάδας. Προκόψαμε και με την ελληνική νοοτροπία...Αν βλέπεις μόνο τα αρνητικά της Ελλάδας και μόνο τα θετικά της άλλης χώρας.Δεν είναι θέμα το τι βλέπω εγώ, είναι γεγονός ότι όσοι πηγαν Σουηδία και εργάστηκαν εκεί απόρρησαν με το πως ζούσαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες εδώ σε σχέση με εκεί σε πάρα πολλά επίπεδα.
κάτι που επίσης δεν μπορώ να συνηθίσω είναι η ιδέα οτι από δω και πέρα δεν θα μπορώ να κάνω κανένα ταξίδι τραγικό...αλήθεια,μπορεί κανείς να φυτέψει λαχανικά σε γλαστράκια;;πχ ντοματες
Παράθεση από: jamais στις Νοεμβρίου 21, 2011, 09:22:16 pmΠαράθεση από: corsair05 στις Νοεμβρίου 21, 2011, 09:07:54 pmΜε πρόθεση να διελευκάνω κάποια πράγματα γιατί τελευταία υπάρχει μια προβολή "δήθεν" ελληνικών προιόντων που όντως φαντάζουν ελληνικά για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν το έχει ψάξει λίγο παραπάνω η Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) διατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα που παράγουν 6 μπύρες και ένα εμφιαλωμένο νερό απασχολώντας 1200 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 4.530 Έλληνες προμηθευτές ενώ προμηθεύεται 40.000 τόνους Ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας. Η ΝΟΥΝΟΥ είναι σχεδόν η μόνη εταιρεία που επένδυσε στην Πάτρα τα τελευταία 6 χρόνια φιάχνοντας εκεί το εργοστάσιο για την παραγωγή γιαουρτιού και πολύ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην παραγωγή γνωστού γάλακτος που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εισαγόμενο αλλά τώρα παράγεται απο 100% Ελληνικό γάλα.οκ ολα αυτά, αλλά γιατι δε μας λες επισης και για τα τεράστια κερδη που εχουν αυτες οι εταιρειες τα οποια φεύγουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό ??Δεν ξέρω για τα τεράστια κέρδη που λες αλλά ξερω με σιγουριά οτι η Αθηναική Ζυθοποιία τα τελευταία 4 χρόνια έχει πληρώσει 1 δις Ευρώ σε φόρους του κράτους και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επενδύσει 500 εκατομύρια Ευρώ στην Ελληνική αγορά. Αν δεν εχει κέρδη μια εταιρεία προφανώς όμως δεν έχει και λόγω ύπαρξης....
Παράθεση από: corsair05 στις Νοεμβρίου 21, 2011, 09:07:54 pmΜε πρόθεση να διελευκάνω κάποια πράγματα γιατί τελευταία υπάρχει μια προβολή "δήθεν" ελληνικών προιόντων που όντως φαντάζουν ελληνικά για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν το έχει ψάξει λίγο παραπάνω η Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) διατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα που παράγουν 6 μπύρες και ένα εμφιαλωμένο νερό απασχολώντας 1200 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 4.530 Έλληνες προμηθευτές ενώ προμηθεύεται 40.000 τόνους Ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας. Η ΝΟΥΝΟΥ είναι σχεδόν η μόνη εταιρεία που επένδυσε στην Πάτρα τα τελευταία 6 χρόνια φιάχνοντας εκεί το εργοστάσιο για την παραγωγή γιαουρτιού και πολύ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην παραγωγή γνωστού γάλακτος που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εισαγόμενο αλλά τώρα παράγεται απο 100% Ελληνικό γάλα.οκ ολα αυτά, αλλά γιατι δε μας λες επισης και για τα τεράστια κερδη που εχουν αυτες οι εταιρειες τα οποια φεύγουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό ??
Με πρόθεση να διελευκάνω κάποια πράγματα γιατί τελευταία υπάρχει μια προβολή "δήθεν" ελληνικών προιόντων που όντως φαντάζουν ελληνικά για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν το έχει ψάξει λίγο παραπάνω η Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) διατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα που παράγουν 6 μπύρες και ένα εμφιαλωμένο νερό απασχολώντας 1200 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 4.530 Έλληνες προμηθευτές ενώ προμηθεύεται 40.000 τόνους Ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας. Η ΝΟΥΝΟΥ είναι σχεδόν η μόνη εταιρεία που επένδυσε στην Πάτρα τα τελευταία 6 χρόνια φιάχνοντας εκεί το εργοστάσιο για την παραγωγή γιαουρτιού και πολύ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην παραγωγή γνωστού γάλακτος που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εισαγόμενο αλλά τώρα παράγεται απο 100% Ελληνικό γάλα.
καλά...άστο το απογορεύεταιγίνεται;;εννοώ θα πιάσει;ή θέλει κήπο;
καλησπέρα και από εμένα. Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ ιδιαίτερα σπάταλο άτομο. Το κινητό μου χρεώνεται για κλήσεις που με φέρνουν σε επαφή με αγαπημένους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες. Δεν βγαίνω πολύ έξω καθότι σπιτόγατος, δεν αγόραζα ποτέ μάρκες και φτιάχνω αρκετά καλλυντικά μόνη με υπέροχες συνταγές γιαγιάδων. Παίρνω το αυτοκίνητο μόνο στη δουλειά (οδηγώ κάθε μερά 100 χλμ πήγαινε-έλα για το σχολείο) και φτάχνω μόνη μου το κολατσιό. Πιστωτική είχα και ακόμη ξεχρεώνω. Γιατί ταξίδεψα και είδα όμορφα μέρη. Απλά δεν καταλαβαίνω...Γιατί να νιώθουμε τύψεις που αγοράσαμε κάτι όμορφο?? Γιατί να μην μπορούμε να πάμε σε ένα όμορφο εστιατόριο να φάμε με τους φίλους μας?? Γιατί να μην μπορούμε να πάμε ένα διήμερο στα χιόνια τώρα τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους μας?? Όταν καθόμασταν με τις ώρες πάνω από τα βιβλία ονειρευόμασταν ένα όμορφο μέλλον. Γι'αυτό και σπουδάσαμε. Για να αναβαθμίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Γιατί όλος αυτός ο συμβιβασμός από όλους μας??? Με ανησυχεί αυτό που βιώνουμε. Και δεν μιλώ για την οικονομική εξαθλίωση. Πιο ύπουλη είναι η άλλη εξαθλίωση...Η ψυχική.
Παράθεση από: Boldini στις Νοεμβρίου 21, 2011, 11:14:20 pmκαλά...άστο το απογορεύεταιγίνεται;;εννοώ θα πιάσει;ή θέλει κήπο;όχι ρε, τι κήπο; μια χαρά θα πιάσει...και άκου κόλπο για τις πατάτες:παίρνεις ένα βαρέλι βάζεις μια στρώση πατάτα και απο πάνω χώμα....και περιμένεις...όταν βγούνε οι πρώτες πατάτες τις ξαναθάβεις....μετά που θα ξαναβγούνε θάβεις κι αυτές....θάψε -θάψε φτάνεις στην κορυφή του βαρελιού και μετά που θα βγουν οι τελευταίες πατάτες το αναποδογυρίζεις και έχεις καβάτζα δυο τσουβάλια πατάτες!!!επίσης, μπορεις να βάλεις βασιλικό και ρίγανη και να τα αποξηράνεις για το φαγητό..και κάτι έξυπνο: το κρασί που περισσεύει απο κρασο-κατανύξεις με φίλους ΔΕΝ το πετάμε.....το βάζουμε στις παγοκύστες ώσπου να γίνουν παγάκια....μετά τα παγάκια αυτά τα βάζουμε σε σακουλίτσα και στην κατάψυξη....όταν χρειάζεται να κάνουμε φαγητό που το σβήνουμε με κρασί πέρνουμε απ΄τα παγάκια και είμαστε....κομπλέ....!!
όχι ρε, τι κήπο; μια χαρά θα πιάσει...και άκου κόλπο για τις πατάτες:παίρνεις ένα βαρέλι βάζεις μια στρώση πατάτα και απο πάνω χώμα....και περιμένεις...όταν βγούνε οι πρώτες πατάτες τις ξαναθάβεις....μετά που θα ξαναβγούνε θάβεις κι αυτές....θάψε -θάψε φτάνεις στην κορυφή του βαρελιού και μετά που θα βγουν οι τελευταίες πατάτες το αναποδογυρίζεις και έχεις καβάτζα δυο τσουβάλια πατάτες!!!επίσης, μπορεις να βάλεις βασιλικό και ρίγανη και να τα αποξηράνεις για το φαγητό..και κάτι έξυπνο: το κρασί που περισσεύει απο κρασο-κατανύξεις με φίλους ΔΕΝ το πετάμε.....το βάζουμε στις παγοκύστες ώσπου να γίνουν παγάκια....μετά τα παγάκια αυτά τα βάζουμε σε σακουλίτσα και στην κατάψυξη....όταν χρειάζεται να κάνουμε φαγητό που το σβήνουμε με κρασί πέρνουμε απ΄τα παγάκια και είμαστε....κομπλέ....!!