*

Αποστολέας Θέμα: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???  (Αναγνώστηκε 30051 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lothlorien

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Νέο Μισθολόγιο - Νέα ζωή???
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 09:53:58 pm »
Εγώ πάντως ξέρω ότι και στην Αγγλία έχουν σοβαρό πρόβλημα και στην Αμερική.
Αλλά και στη Γερμανία δεν είναι καλά τα πράγματα.
Αν δε αρχίσουν οι καταρρεύσεις των κρατών του νότου, η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Η κατάσταση θυμίζει την εποχή μετά το κραχ του 1929. ::)
Eγώ με σκανδιναβία έχω αρχίσει επαφές. Στη Σουηδία μου είπαν από την πρεσβεία ότι έχουν έλλειψη σε εκπαιδευτικούς σε προσχολική αγωγή και σε επαγγελματική εκπαιδευση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:43:49 »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:14:36 pm »
Nαι, η Σκανδιναβία ακόμα αντέχει και υπερτερεί για τις κοινωνικές της παροχές και την έλλειψη γραφειοκρατίας.
Ωστόσο, γνωστοί μου που έτυχε να σπουδάσουν εκεί, μου έχουν πει ότι οι Έλληνες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν εκεί και λόγω διαφοράς κλίματος και κυρίως λόγω διαφορετικής νοοτροπίας των ντόπιων (π.χ δεν είναι τόσο κοινωνικοί).

Αν προσαρμόζεσαι εύκολα βέβαια, τότε δεν τίθεται θέμα.

Επίσης, ένα θέμα είναι και η γλώσσα. Εκτός αν βρεις δουλειά σε σχολείο της ομογένειας.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:22:52 pm »
Nαι, η Σκανδιναβία ακόμα αντέχει και υπερτερεί για τις κοινωνικές της παροχές και την έλλειψη γραφειοκρατίας.
Ωστόσο, γνωστοί μου που έτυχε να σπουδάσουν εκεί, μου έχουν πει ότι οι Έλληνες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν εκεί και λόγω διαφοράς κλίματος και κυρίως λόγω διαφορετικής νοοτροπίας των ντόπιων (π.χ δεν είναι τόσο κοινωνικοί).

Αν προσαρμόζεσαι εύκολα βέβαια, τότε δεν τίθεται θέμα.

Επίσης, ένα θέμα είναι και η γλώσσα. Εκτός αν βρεις δουλειά σε σχολείο της ομογένειας.
Ανέκαθεν η δική μου δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Ελλάδας. Προκόψαμε και με την ελληνική νοοτροπία...
Σουηδοί μου έχουν πει ότι όλοι μιλούν αγγλικά, από τον μανάβη μέχρι τον υπάλληλο στην δημόσια υπηρεσία, μετανάστες χρόνια στη Σουηδία δεν έμαθαν ποτέ σουηδικά γιατί πολύ απλά πουθενά δεν τους χρειάστηκαν. Το κράτος πάντως αναλαμβάνει με το που θα πας να σου μάθει δωρεάν τη γλώσσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:47:04 pm από Lothlorien »

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:54:08 pm »
Ανέκαθεν η δική μου δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Ελλάδας. Προκόψαμε και με την ελληνική νοοτροπία...

Αν βλέπεις μόνο τα αρνητικά της Ελλάδας και μόνο τα θετικά της άλλης χώρας.
Εγώ πάντως ως τουρίστρια θαυμάζω πολλά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης, αλλά έρχεται συχνά και η ώρα που νοσταλγώ κάποια πράγματα από την Ελλάδα, που όσο είμαι εδώ μου φαίνονται δεδομένα.

Ούτως ή άλλως, όμως μιλάμε για ξενιτεμό εξ ανάγκης, οπότε οι συγκρίσεις είναι περιττές.

Σουηδοί μου έχουν πει ότι όλοι μιλούν αγγλικά, από τον μανάβη μέχρι τον υπάλληλο στην δημόσια υπηρεσία, μετανάστες χρόνια στη Σουηδία δεν έμαθαν ποτέ σουηδικά γιατί πολύ απλά πουθενά δεν τους χρειάστηκαν.

Ναι, έχω ακούσει και εγώ ότι τα αγγλικά τους είναι καλά. Ενδέχεται βέβαια σε κάποιες εργασίες να χρειάζονται και τα σουηδικά, τα οποία μπορείς να μάθεις εκεί.

Το ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ κυκλοφορεί πλέον με προκηρύξεις για ΗΠΑ, Σκανδιναβία κά.
Σημείο των καιρών. Σε λίγο καιρό μας βλέπω να ξανατραγουδάμε χιτ του Καζαντζίδη βουρκωμένοι... ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:43:49 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:58:41 pm »

Δεν είναι θέμα το τι βλέπω εγώ, είναι γεγονός ότι όσοι πηγαν Σουηδία και εργάστηκαν εκεί απόρρησαν με το πως ζούσαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες εδώ σε σχέση με εκεί σε πάρα πολλά επίπεδα.

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:59:18 pm »
εγώ έχω κόψει πάρα πολύ από τις εξόδους και απόδιάφορα προσωπικά έξοδα όπως να πάω για ψώνια
ομολογώ όμως οτι έχω συνήθειες που δεν μπορώ να κόψω εύκολα και δεν εννοώ το κινητό-σκουλαρίκι ας πούμε
κάτι που επίσης δεν μπορώ να συνηθίσω είναι η ιδέα οτι από δω και πέρα δεν θα μπορώ να κάνω κανένα ταξίδι :(
τραγικό...

αλήθεια,μπορεί κανείς να φυτέψει λαχανικά σε γλαστράκια;;πχ ντοματες

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:05:56 pm »
κανονικά.....απαγορεύεται!!! αλήθεια!! με σχετική οδηγία της Ε.Ε...... αλλά αφού την έχουμε γενικώς γραμμένη την ΕΕ εγώ λέω να κάνω οικολογική τη μισή ταράτσα και να βάλω τα ζαρζαβατικά μου ( γιατί στον κήπο δεν προκόβουνε με τόσα ποντικια στους αγρούς...) 
επίσης, για τις δύσκολες ώρες μια γλάστρα με τρίφυλλο είναι ό,τι πρέπει...ούτε κρίση καταλαβαίνεις, ούτε τίποτα....άρχοντας!!! 8) 8) 8)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:14:20 pm »
καλά...άστο το απογορεύεται
γίνεται;;
εννοώ θα πιάσει;ή θέλει κήπο;

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:14:58 pm »

Δεν είναι θέμα το τι βλέπω εγώ, είναι γεγονός ότι όσοι πηγαν Σουηδία και εργάστηκαν εκεί απόρρησαν με το πως ζούσαν τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες εδώ σε σχέση με εκεί σε πάρα πολλά επίπεδα.

Η βασική μας διαφορά με τα βόρεια κράτη είναι ότι αυτά είναι κράτη, ενώ εμείς όχι.
Η πρώτη και τελευταία προσπάθεια για να γίνουμε ελεύθερο κράτος έγινε από τον Καποδίστρια. Από τότε το κράτος αναζητείται, η δε ανεξαρτησία έχει χαθεί δια παντός...

Δεν είναι όμως μόνο αυτό η Ελλάδα. Αν ήταν έτσι, θα είχαν όλοι μεταναστεύσει.
Αυτά όμως θα τα διαπιστώσεις όταν θα ζήσεις εκεί που θέλεις. Θα περιμένουμε πλήρες ρεπορτάζ.  ;D ;D

κάτι που επίσης δεν μπορώ να συνηθίσω είναι η ιδέα οτι από δω και πέρα δεν θα μπορώ να κάνω κανένα ταξίδι :(
τραγικό...

αλήθεια,μπορεί κανείς να φυτέψει λαχανικά σε γλαστράκια;;πχ ντοματες

Αχ ναι, και εγώ τα ταξίδια σκέφτομαι, γιατί κατά τα άλλα σπατάλες δεν κάνω. Κάποιον τρόπο θα βρω, δεν μπορεί. Τουλάχιστον, θέλω να ελπίζω.

Μπορείς να φυτέψεις σκόρδα. Ντομάτες όμως πόσες να φυτέψεις σε γλάστρες;

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:17:22 pm »

Με πρόθεση να διελευκάνω κάποια πράγματα γιατί τελευταία υπάρχει μια  προβολή "δήθεν" ελληνικών προιόντων που όντως φαντάζουν ελληνικά για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν το έχει ψάξει λίγο παραπάνω  η  Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) διατηρεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα που παράγουν 6 μπύρες και ένα εμφιαλωμένο νερό απασχολώντας 1200 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 4.530 Έλληνες προμηθευτές ενώ προμηθεύεται 40.000 τόνους Ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας. Η ΝΟΥΝΟΥ είναι σχεδόν η μόνη εταιρεία που επένδυσε στην Πάτρα τα τελευταία 6 χρόνια φιάχνοντας εκεί το εργοστάσιο για την παραγωγή γιαουρτιού και πολύ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην παραγωγή γνωστού γάλακτος που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εισαγόμενο αλλά τώρα παράγεται απο 100% Ελληνικό γάλα.

οκ ολα αυτά, αλλά γιατι δε μας λες επισης  και για τα  τεράστια κερδη που εχουν αυτες οι εταιρειες τα οποια φεύγουν κάθε χρόνο  στο εξωτερικό ??
Δεν ξέρω για τα τεράστια κέρδη που λες αλλά ξερω με σιγουριά οτι η Αθηναική Ζυθοποιία τα τελευταία 4 χρόνια έχει πληρώσει 1 δις Ευρώ σε φόρους του κράτους και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επενδύσει 500 εκατομύρια Ευρώ στην Ελληνική αγορά.  Αν δεν εχει κέρδη μια εταιρεία προφανώς όμως δεν έχει και λόγω ύπαρξης....

Όλους αυτους τους φόρους και τις επενδύσεις που έχει κανει η εν λόγω εταιρεια τα εχει πληρωσει ο ελληνικος λαός, που αγοραζει τα προιόντα της σε τοσο υψηλή τιμη, ώστε όχι μόνο να καλύπτει τα έξοδά της  , όπως λες, άλλα να έχει και υπέρογκα κέρδη  για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό.
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:20:55 pm »
γίνεται;;

όχι ρε, τι κήπο; μια χαρά θα πιάσει...
και άκου κόλπο για τις πατάτες:παίρνεις ένα βαρέλι βάζεις μια στρώση πατάτα και απο πάνω χώμα....και περιμένεις...όταν βγούνε οι πρώτες πατάτες τις ξαναθάβεις....μετά που θα ξαναβγούνε θάβεις κι αυτές....θάψε -θάψε φτάνεις στην κορυφή του βαρελιού και μετά που θα βγουν οι τελευταίες πατάτες το αναποδογυρίζεις και έχεις καβάτζα δυο τσουβάλια πατάτες!!!

επίσης, μπορεις να βάλεις βασιλικό και ρίγανη και να τα αποξηράνεις για το φαγητό..
και κάτι έξυπνο: το κρασί που περισσεύει απο κρασο-κατανύξεις με φίλους ΔΕΝ το πετάμε.....το βάζουμε στις παγοκύστες ώσπου να γίνουν παγάκια....μετά τα παγάκια αυτά τα βάζουμε σε σακουλίτσα και στην κατάψυξη....όταν χρειάζεται να κάνουμε φαγητό που το σβήνουμε με κρασί πέρνουμε απ΄τα παγάκια και είμαστε....κομπλέ....!! ;) ;)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:27:23 pm »
καλησπέρα και από εμένα. Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ ιδιαίτερα σπάταλο άτομο. Το κινητό μου χρεώνεται για κλήσεις που με φέρνουν σε επαφή με αγαπημένους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες. Δεν βγαίνω πολύ έξω καθότι σπιτόγατος, δεν αγόραζα ποτέ μάρκες και φτιάχνω αρκετά καλλυντικά μόνη με υπέροχες συνταγές γιαγιάδων.  :) Παίρνω το αυτοκίνητο μόνο στη δουλειά (οδηγώ κάθε μερά 100 χλμ πήγαινε-έλα για το σχολείο) και φτάχνω μόνη μου το κολατσιό. Πιστωτική είχα και ακόμη ξεχρεώνω. Γιατί ταξίδεψα και είδα όμορφα μέρη. Απλά δεν καταλαβαίνω...Γιατί να νιώθουμε τύψεις που αγοράσαμε κάτι όμορφο?? Γιατί να μην μπορούμε να πάμε σε ένα όμορφο εστιατόριο να φάμε με τους φίλους μας?? Γιατί να μην μπορούμε να πάμε ένα διήμερο στα χιόνια τώρα τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους μας?? Όταν καθόμασταν με τις ώρες πάνω από τα βιβλία ονειρευόμασταν ένα όμορφο μέλλον. Γι'αυτό και σπουδάσαμε. Για να αναβαθμίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Γιατί όλος αυτός ο συμβιβασμός από όλους μας??? Με ανησυχεί αυτό που βιώνουμε. Και δεν μιλώ για την οικονομική εξαθλίωση. Πιο ύπουλη είναι η άλλη εξαθλίωση...Η ψυχική.

για πρότεινε μας καμιά πετυχημένη συνταγή    ;D ;D
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:34:37 pm »
γίνεται;;

και άκου κόλπο για τις πατάτες:παίρνεις ένα βαρέλι βάζεις μια στρώση πατάτα και απο πάνω χώμα....και περιμένεις...όταν βγούνε οι πρώτες πατάτες τις ξαναθάβεις....μετά που θα ξαναβγούνε θάβεις κι αυτές....θάψε -θάψε φτάνεις στην κορυφή του βαρελιού και μετά που θα βγουν οι τελευταίες πατάτες το αναποδογυρίζεις και έχεις καβάτζα δυο τσουβάλια πατάτες!!!

επίσης, μπορεις να βάλεις βασιλικό και ρίγανη και να τα αποξηράνεις για το φαγητό..
και κάτι έξυπνο: το κρασί που περισσεύει απο κρασο-κατανύξεις με φίλους ΔΕΝ το πετάμε.....το βάζουμε στις παγοκύστες ώσπου να γίνουν παγάκια....μετά τα παγάκια αυτά τα βάζουμε σε σακουλίτσα και στην κατάψυξη....όταν χρειάζεται να κάνουμε φαγητό που το σβήνουμε με κρασί πέρνουμε απ΄τα παγάκια και είμαστε....κομπλέ....!! ;) ;)
Ρε παιδιά λίγο μίζερα μου ακούγονται όλα αυτά... Στο '40 θα γυρίσουμε; Σε λίγο θα μας πείτε πως θα κάνουμε και καφέ από ρεβίθια...  ???
Επίσης ο γάιδαρος είναι πολύ συφερτικός σε σχέση με ΙΧ. Και τα φακελάκια το τσάι, δεν τα πετάμε μετά από κάθε χρήση, τα στεγνώνουμε στον ήλιο και τα ξαναχρησιμοποιούμε. Για να μην πω ότι οι κοπέλες κρατώντας τα τούλια από τις μπομπονιέρες στους γάμους που πάνε, σε μερικά χρόνια θα μπορούν να ράψουν ένα κομψότατο νυφικό...  ::)

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:36:27 pm »

μπράβο bitch όλο κόλπα είσαι ;Dθα τα χρειαστούμε
αυτό με τις πατάτες δεν το πιασα και πολύ ::)
ρίγανη έχω σε γλαστράκι,και το κρασί καλή ιδέα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144