0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για κάποιο σχολιασμό. Δεν μπορω όμως να δικαιολογήσω τη μάνα, όσο και αν ειναι θέμα φτώχειας. Δεν εγκαταλείπεις το παιδι σου απο έλλειψη τροφής. Ο χωρισμος (αυτό ειναι "πέταμα" ) ειναι κατι που δεν γιατρευεται πότε....και οχι, δεν δικαιολογω τη μάνα σε καμια περιπτωση.
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:28:15 pmΕιλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για κάποιο σχολιασμό. Δεν μπορω όμως να δικαιολογήσω τη μάνα, όσο και αν ειναι θέμα φτώχειας. Δεν εγκαταλείπεις το παιδι σου απο έλλειψη τροφής. Ο χωρισμος (αυτό ειναι "πέταμα" ) ειναι κατι που δεν γιατρευεται πότε....και οχι, δεν δικαιολογω τη μάνα σε καμια περιπτωση. +++++++++++++++++Υπάρχουν τα συσσίτια, υπάρχουν τα περισσεύματα στα εστιατόρια, φαστ φούντ που αφήνουν οι πελάτες και στην χειρότερη υπάρχει και η κλοπή. Καλύτερα να ξέρει το παιδί οτι με έχουν στην φυλακή για κλοπή και για αυτό δεν είμαι κοντά του παρά να νομίζει οτι απλά ήταν βάρος και είπα να συνεχίσω την ζωή μου χωρίς αυτό.
Παράθεση από: new_pe06 στις Δεκεμβρίου 21, 2011, 02:51:43 pm Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:28:15 pmΕιλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για κάποιο σχολιασμό. Δεν μπορω όμως να δικαιολογήσω τη μάνα, όσο και αν ειναι θέμα φτώχειας. Δεν εγκαταλείπεις το παιδι σου απο έλλειψη τροφής. Ο χωρισμος (αυτό ειναι "πέταμα" ) ειναι κατι που δεν γιατρευεται πότε....και οχι, δεν δικαιολογω τη μάνα σε καμια περιπτωση. +++++++++++++++++Υπάρχουν τα συσσίτια, υπάρχουν τα περισσεύματα στα εστιατόρια, φαστ φούντ που αφήνουν οι πελάτες και στην χειρότερη υπάρχει και η κλοπή. Καλύτερα να ξέρει το παιδί οτι με έχουν στην φυλακή για κλοπή και για αυτό δεν είμαι κοντά του παρά να νομίζει οτι απλά ήταν βάρος και είπα να συνεχίσω την ζωή μου χωρίς αυτό.Παιδιά....μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια....όπως προείπα δεν έχουν όλοι τις ίδιες ψυχικές δυνάμεις για να κάνουν την υπέρβαση...ο πανικός είναι κακός σύμβουλος....και σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε πως το κάνουν ελαφρά τη καρδία...είναι εύκολο να κρίνουμε,αλλά το θέμα είναι να βοηθάμε,όχι να κρίνουμε...Και επίσης όλοι εμείς που κρίνουμε δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε κατάσταση φτώχειας...Και δεν ξέρουμε αν όντως πριν το αφήσει μια μάνα το παιδί της δεν είχε φτάσει στο σημείο να ψάξει και στα σκουπίδια.Εμένα πονάει η ψυχή μου πραγματικά μ'αυτά τα παιδιά...και όταν δούλεψα μαζί τους σχεδόν κάθε μέρα ότν έφευγα έκλαιγα,αλλά έμαθα να κατανοώ τις αδυναμίες των ανθρώπων και να μην είμαι απόλυτη και έμαθα επίσης πως προέχει του σχολιασμού η άμεση βοήθεια....
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Δεκεμβρίου 21, 2011, 02:58:14 pmΠαράθεση από: new_pe06 στις Δεκεμβρίου 21, 2011, 02:51:43 pm Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:28:15 pmΕιλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για κάποιο σχολιασμό. Δεν μπορω όμως να δικαιολογήσω τη μάνα, όσο και αν ειναι θέμα φτώχειας. Δεν εγκαταλείπεις το παιδι σου απο έλλειψη τροφής. Ο χωρισμος (αυτό ειναι "πέταμα" ) ειναι κατι που δεν γιατρευεται πότε....και οχι, δεν δικαιολογω τη μάνα σε καμια περιπτωση. +++++++++++++++++Υπάρχουν τα συσσίτια, υπάρχουν τα περισσεύματα στα εστιατόρια, φαστ φούντ που αφήνουν οι πελάτες και στην χειρότερη υπάρχει και η κλοπή. Καλύτερα να ξέρει το παιδί οτι με έχουν στην φυλακή για κλοπή και για αυτό δεν είμαι κοντά του παρά να νομίζει οτι απλά ήταν βάρος και είπα να συνεχίσω την ζωή μου χωρίς αυτό.Παιδιά....μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια....όπως προείπα δεν έχουν όλοι τις ίδιες ψυχικές δυνάμεις για να κάνουν την υπέρβαση...ο πανικός είναι κακός σύμβουλος....και σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε πως το κάνουν ελαφρά τη καρδία...είναι εύκολο να κρίνουμε,αλλά το θέμα είναι να βοηθάμε,όχι να κρίνουμε...Και επίσης όλοι εμείς που κρίνουμε δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε κατάσταση φτώχειας...Και δεν ξέρουμε αν όντως πριν το αφήσει μια μάνα το παιδί της δεν είχε φτάσει στο σημείο να ψάξει και στα σκουπίδια.Εμένα πονάει η ψυχή μου πραγματικά μ'αυτά τα παιδιά...και όταν δούλεψα μαζί τους σχεδόν κάθε μέρα ότν έφευγα έκλαιγα,αλλά έμαθα να κατανοώ τις αδυναμίες των ανθρώπων και να μην είμαι απόλυτη και έμαθα επίσης πως προέχει του σχολιασμού η άμεση βοήθεια....εδώ είναι όμως φόρουμ. και το θέμα νομίζω οτι μπήκε για σχολιασμό Και όπως και να το κάνουμε μια γνώμη δεν μπορεί παρα να είναι υποκειμενική. Είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται και μιλάει με βάση το πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο και όλο αυτό πηγάζει απο τις προσωπικές μου εμπειρίες. Εσύ λες οτι η γυναίκα αυτή είναι αδύναμη εγώ λέω οτι δεν είναι αυτό που ονομάζουμε μάνα. Άλλο να καταλαβαίνω οτι μια συμπεριφορά προέρχεται απο αδυναμία χαρακτήρα και άλλο να δικαιολογώ την συμπεριφορά σαν λογικό επόμενο μιας κατάστασης.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε την ίδια δύναμη, ούτε ίσα αποθέματα αγάπης! Δε θέλω να κρίνω αλλά για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταδίκη από το να στερηθείς τα παιδιά σου! Ο ορισμός της κόλασης! Δυστυχώς, όμως, για αρκετούς τα παιδιά είναι βάρος και πολλοί δεν έχουν δυνατούς ώμους για να το σηκώσουν! Το έχω δει...και έχουμε πολλά να δούμε ακόμα...Χθες το πρωί, πήγα στη
Και όχι, bitch, επειδή βλέπει κανείς μία μάνα "μες τη μπίχλα και την ανέχεια" να κρατάει το παιδί της, δεν σημαίνει αυτόματα οτι αυτό είναι το καλύτερο για το παιδί, ούτε ότι η μάνα το κρατάει από την πολλή της αγάπη κι όχι γιατί απλά "έτσι είναι" και δεν έχει την δυνατότητα να σκεφτεί κάτι άλλο ή γιατί απλά περιμένει να μεγαλώσει και να συμβάλει στα οικονομικά. Και οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν είναι πάντα από την αρχή μονογονεϊκές. Ούτε δημιουργούνται πάντα από συνειδητή επιλογή. Πολλές φορές μία γυναίκα κρατάει ένα μωρό γιατί πολύ απλά η θρησκεία, ο κοινωνικός περίγυρος και οι αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσε δεν της επιτρέπουν να σκεφτεί ή να ξέρει ότι υπάρχει άλλη επιλογή (και δεν μιλάω να επιλέξει να μην το κρατήσει, απλά να ξέρει οτί υπάρχει κι αυτό σαν περίπτωση για να κάνει συνειδητή επιλογή).Σε παλιότερες δεκαετίες η εγκατάληψη παιδιών σε ιδρύματα ήταν αρκετά συχνό φαινόμενο. Αγαπούσαν λιγότερο οι γονείς τότε τα παιδιά τους; ή μήπως δεν ήταν συνηθισμένοι στην φτώχια; (μετά από παγκόσμιο πόλεμο και κατοχή)
Παράθεση από: happiness στις Δεκεμβρίου 21, 2011, 11:29:50 amΚαι όχι, bitch, επειδή βλέπει κανείς μία μάνα "μες τη μπίχλα και την ανέχεια" να κρατάει το παιδί της, δεν σημαίνει αυτόματα οτι αυτό είναι το καλύτερο για το παιδί, ούτε ότι η μάνα το κρατάει από την πολλή της αγάπη κι όχι γιατί απλά "έτσι είναι" και δεν έχει την δυνατότητα να σκεφτεί κάτι άλλο ή γιατί απλά περιμένει να μεγαλώσει και να συμβάλει στα οικονομικά. Και οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν είναι πάντα από την αρχή μονογονεϊκές. Ούτε δημιουργούνται πάντα από συνειδητή επιλογή. Πολλές φορές μία γυναίκα κρατάει ένα μωρό γιατί πολύ απλά η θρησκεία, ο κοινωνικός περίγυρος και οι αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσε δεν της επιτρέπουν να σκεφτεί ή να ξέρει ότι υπάρχει άλλη επιλογή (και δεν μιλάω να επιλέξει να μην το κρατήσει, απλά να ξέρει οτί υπάρχει κι αυτό σαν περίπτωση για να κάνει συνειδητή επιλογή).Σε παλιότερες δεκαετίες η εγκατάληψη παιδιών σε ιδρύματα ήταν αρκετά συχνό φαινόμενο. Αγαπούσαν λιγότερο οι γονείς τότε τα παιδιά τους; ή μήπως δεν ήταν συνηθισμένοι στην φτώχια; (μετά από παγκόσμιο πόλεμο και κατοχή)θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς τούτο : στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης δεν κρατάς ένα παιδί με σκοπό να το μεγαλώσεις μόνη σου επειδή έτσι επιβάλλει η θρησκεία και ο κοινωνικός περίγυρος.... Για να το θέσω ωμά... αν τη θρησκεία ή τον κοινωνικό περίγυρο τους έχεις γραμμένους όταν "βγάζεις τα μάτια σου" δεν δικαιούσαι να τους επικαλείσαι μετά προκειμένου να κρατήσεις ένα παιδί. Για μένα είναι πλέον θέμα επιλογής και μόνο ( είτε η οικογένεια ξεκινά ως μονογονεϊκή είτε καταλήγει εκεί...) Και επίσης, θεωρώ - μιλώντας και επί προσωπικού - ότι το καλύτερο για το παιδί είναι να μένει με τη μάνα του. Άσε που όπως έγραψαν σοφά και πιο πριν, υπάρχουν συσσίτια, ανάδοχες οικογένειες, συγγενείς και φίλοι ....προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βρέθηκε έστω ένας ηλικιωμένος να τον προσέχεις με αντάλλαγμα στέγη και τροφή... και εν τέλει πώς γίνεται όλοι οι μετανάστες φτωχικά μεν να καταφέρνουν να επιβιώνουν και να κρατάνε μαζί τους μια ντουζίνα παιδιά και τούτη η μάνα εδώ να τσακίζει; σε τέτοια θέματα κι εγώ κάθετη είμαι - όπως ακριβώς η tinakipe17 - το λαιμό μου θα κόψω αλλά το παιδί μου δε θα το αφήσω ποτέ!