0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε πληροφορώ Μάρκο πως σε κάποια μέρη που έχουν πολιούχους μέσα στο Δεκέμβρη (πράγμα που σημαίνει ημιαργία η παραμονή και αργία η μέρα της γιορτής) πολλοί "συνάδελφοι" σπεύδουν να τη σκαπουλάρουν από 15 Δεκέμβρη πχ και να εμφανιστούν ξανά στις 10 Γενάρη.
Δε νομίζω σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να γίνονται τα δικά μας χάλια: Εκδρομές, εκδηλώσεις, βαθμοί δε δίνονται Τρίτη, γιατί έχουμε να πάμε λαϊκή, Παρασκευή θέλω να τελειώνω νωρίς, γιατί στις 12 έχω κομμωτήριο, θέλω τρίωρο κάθε μέρα, γιατί θέλω να πάω να μαγειρέψω, με περιμένουν τα παιδάκια μου, δε θέλω να ξεκινάω πρώτη ώρα, αλλά θέλω να τελειώνω τέταρτη, γιατί θέλω να πάω να πάρω τα παιδιά απ΄το σχολείο, γιορτές αργίες, εκδηλώσεις δεν έρχομαι γιατί έχω οικογένεια. Έχω κολλητό σε τράπεζα που 8 παρά τέταρτο πιάνει δουλειά μέχρι 3 και μισή κάθε μέρα (και που όταν ήταν σε υποκατάστημα νησιού έφευγε 4 και 5 η ώρα το απόγευμα). Όσο για όσους μετακινούνται είναι ακριβώς η ιστορία που περιγράφεται παραπάνω: σήμερα χιονίζει, μετά έχουν μπλόκα οι αγρότες, αύριο έχουν απεργία τα βενζινάδικα, μεθαύριο έχασα το φέρρυ κτλ... Έκανα 3 χρόνια σε νησί, δεν έλειψα ποτέ (δεν πήρα βραβείο φυσικά), αλλά αγανακτώ με πολλούς από εμάς: κάνουμε το πιο ωραίο επάγγελμα του κόσμου και είμαστε μες τη μιζέρια. Να χτυπήσει το κουδούνι να φύγουμε, έχουμε και δουλειές, έλεγε παλιά ένας συνάδελφος. Έχουμε και δουλειές... Αυτό που κάνουμε δεν είναι δουλειά; Ήδη για το τριήμερο των τριών ιεραρχών μου ΄λεγε ένας προχθές (φίλος) κανόνισα τριήμερο, άσε που είμαι άθεος και δεν πάω εκκλησία. Και του λέω μείνε στο προαύλιο τότε. Και μου λέει ας μου φέρουν χαρτί επίσημο πως πρέπει να έρθω στο σχολείο και το συζητάμε. Τι να λέμε ρε παιδιά; Αυτά γινόταν χρόνια, τώρα θα κοπούν; Όσο για τους μισθούς μας, είναι κρίμα πραγματικά γιατί η μπάλλα μας πήρε όλους.