*

Αποστολέας Θέμα: Εχασε τα λόγια της η Αννούλα... Τελειωμό δεν έχουν τα "κατορθώματά" της!  (Αναγνώστηκε 40158 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Δεν ξέρω αν μας περιμενει μια νέα "ναζιστική" γερμανία όπως λέει η apri   πάντως η σημερινή "δημοκρατική" ελλάδα δεν αντέχεται!

Δεν ξέρω τι μας περιμένει ακριβώς.
Συμφωνώ μαζί σου ότι και η δημοκρατία ως θεσμός περνά κρίση και τα πολιτικοικονομικά συστήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα εξελίχθηκαν προβληματικά, παρά τα όποια θετικά στοιχεία μπορεί να είχε το καθένα.
Η κοινωνία και οι πολιτικές του 20ου αιώνα έχουν καταρρεύσει και το διάστημα που θα ακολουθήσει, το κύμα των αλλαγών θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από αυτά που ξέραμε.

Μπορεί να ξεπηδήσει κάτι εντελώς καινούργιο ή μια βελτιωμένη εκδοχή των προγενέστερων.
Για εμένα όμως είναι θέμα ηθικό να μην υποστηρίξω όποιον παρεκκλίνει από κάθε έννοια ανθρωπισμού ή συμβάλλει με τις πράξεις του σε κάτι τέτοιο. Γιατί τα λάθη πάντα πληρώνονται ανεξαρτήτως προθέσεων.

Γι' αυτό σου λέω ότι θέλει προσοχή το θέμα.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Δεν μιλησα για αποχη ή λευκο αλλα για ελευθερια ,δεν ανηκω πουθενα ,στον εαυτο μου , στη τυχη μου ή στο θεο και οχι φυσικα σε κομματοσκυλα και αρχηγους ''κωλοτουμπες''.
Πολυφωνια στη βουλη με ψηφο και χωρις ''ν'ανηκω ''.

μάλλον παρεξηγηθηκα. 'Οταν μίλησα για το "ανήκειν" δε εννοούσα ντε και καλά γραμμένη σε κάποια οργάνωση ή σε κάποιο κόμμα. Νομίζω αυτά μας τελείωσαν ( εμένα τουλάχιστον, εδώ και καιρό). Εννοώ το πού δίνεις την ψήφο σου. Δλδ η ψήφος μου θέλω να ανήκει κάπου , θέλω να εκπροσωπειθεί απο κάτι συγκεκριμένο όχι γενικά και αόριστα πχ το λευκό. Αυτό εννοούσα λοιπόν.

Δεν ξέρω αν μας περιμενει μια νέα "ναζιστική" γερμανία όπως λέει η apri   πάντως η σημερινή "δημοκρατική" ελλάδα δεν αντέχεται!

Δεν ξέρω τι μας περιμένει ακριβώς.
Συμφωνώ μαζί σου ότι και η δημοκρατία ως θεσμός περνά κρίση και τα πολιτικοικονομικά συστήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα εξελίχθηκαν προβληματικά, παρά τα όποια θετικά στοιχεία μπορεί να είχε το καθένα.
Η κοινωνία και οι πολιτικές του 20ου αιώνα έχουν καταρρεύσει και το διάστημα που θα ακολουθήσει, το κύμα των αλλαγών θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από αυτά που ξέραμε.

Μπορεί να ξεπηδήσει κάτι εντελώς καινούργιο ή μια βελτιωμένη εκδοχή των προγενέστερων.
Για εμένα όμως είναι θέμα ηθικό να μην υποστηρίξω όποιον παρεκκλίνει από κάθε έννοια ανθρωπισμού ή συμβάλλει με τις πράξεις του σε κάτι τέτοιο. Γιατί τα λάθη πάντα πληρώνονται ανεξαρτήτως προθέσεων.

Γι' αυτό σου λέω ότι θέλει προσοχή το θέμα.

θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου. Όμως ο ανθρωπισμός ειναι μια ευρεία έννοια - περιλαμβάνει και τον σεβασμό στην πατρίδα και η πατρίδα βάλλεται πανταχόθεν σήμερα. Για μένα - αυτή τη δεδομένη στιγμή - έχει μεγαλύτερη δύναμη ένας λόγος που προτάσσει την πατρίδα και την εθνική αξιοπρέπεια  απέναντι σε όσους θέλουν να την επιβουλευτούν, παρά ένας "ανθρωπιστικός " γενικότερα λόγος που θέλει να βγάλει την πατρίδα απο΄το ένα μπλοκ και να την περάσει στο ακριβώς απέναντι.  Και δεν έχει να κάνει - στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον - με φυλετική κάθαρση ή ανωτερότητα, έχει να κάνει με το πολύ απλό -έως απλοΪκό γεγονός - ότι επιθυμώ να μην εξαρτώμαι από κανέναν εξωτερικό παράγοντα, να μη δουλεύω για να κερδίζουν ξένα κέντρα ύποπτης προέλευσης, να μην εκτελώ διαταγές μιας οικονομικής ελίτ. Θέλω πραγματικά τα γηρατειά να ειναι περήφανα, πραγματικά η εκπ/ση να είναι ελληνοκεντρική, πραγματικά η ιατρική περίθαλψη να παρέχεται δωρεάν κλπ κλπ και νιώθω ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τα υπάρχοντα κόμματα ( ανεξάρτητα πόσο δεξιά ή άριστερά βρίσκονται).

Δεν ξέρω αν η λύση είναι το κομμα εθνικής ενότητας ή η ΧΑ ( ενδεχομένως και να μην είναι ) αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζουν ελκυστικότερες λύσεις απο΄τις υπόλοιπες εναλλακτικές - με το κόμμα εθνικής ενότητας να υπερτερεί ελαφρώς της ΧΑ.

Σε κάθε περίπτωση το αδιέξοδο της "δημοκρατίας"  είναι μεγάλο. Δεν ξέρω εσείς τι κουβέντες κάνετε, οι δικές μου προσλαμβάνουσες πάντως κινούνται στο " καλύτερα χούντα" " ο βασιλιάς έφαγε λιγότερα" "να επέμβει ο στρατός" και άλλα τέτοια ωραία... Η περιρρέουσα δε ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Πλάτωνος "Πολιτεία"

Ω! Τί
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
bitch νιώθεις καλύτερα να ρίξεις δηλαδή την ψήφο σου στους τραμπούκους χρυσαυγίτες πάρα ας πούμε στους οικολόγους?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Θα παρακαλέσω να επιστρέψετε στο θέμα ΑΜΕΣΩΣ.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ανταπόκριση σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2012, 09:36:00 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
είχα μια απορία μάλιστα

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου. Όμως ο ανθρωπισμός ειναι μια ευρεία έννοια - περιλαμβάνει και τον σεβασμό στην πατρίδα και η πατρίδα βάλλεται πανταχόθεν σήμερα. Για μένα - αυτή τη δεδομένη στιγμή - έχει μεγαλύτερη δύναμη ένας λόγος που προτάσσει την πατρίδα και την εθνική αξιοπρέπεια  απέναντι σε όσους θέλουν να την επιβουλευτούν, παρά ένας "ανθρωπιστικός " γενικότερα λόγος που θέλει να βγάλει την πατρίδα απο΄το ένα μπλοκ και να την περάσει στο ακριβώς απέναντι.  Και δεν έχει να κάνει - στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον - με φυλετική κάθαρση ή ανωτερότητα, έχει να κάνει με το πολύ απλό -έως απλοΪκό γεγονός - ότι επιθυμώ να μην εξαρτώμαι από κανέναν εξωτερικό παράγοντα, να μη δουλεύω για να κερδίζουν ξένα κέντρα ύποπτης προέλευσης, να μην εκτελώ διαταγές μιας οικονομικής ελίτ. Θέλω πραγματικά τα γηρατειά να ειναι περήφανα, πραγματικά η εκπ/ση να είναι ελληνοκεντρική, πραγματικά η ιατρική περίθαλψη να παρέχεται δωρεάν κλπ κλπ και νιώθω ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τα υπάρχοντα κόμματα ( ανεξάρτητα πόσο δεξιά ή άριστερά βρίσκονται).

Δεν ξέρω αν η λύση είναι το κομμα εθνικής ενότητας ή η ΧΑ ( ενδεχομένως και να μην είναι ) αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζουν ελκυστικότερες λύσεις απο΄τις υπόλοιπες εναλλακτικές - με το κόμμα εθνικής ενότητας να υπερτερεί ελαφρώς της ΧΑ.

Σε κάθε περίπτωση το αδιέξοδο της "δημοκρατίας"  είναι μεγάλο. Δεν ξέρω εσείς τι κουβέντες κάνετε, οι δικές μου προσλαμβάνουσες πάντως κινούνται στο " καλύτερα χούντα" " ο βασιλιάς έφαγε λιγότερα" "να επέμβει ο στρατός" και άλλα τέτοια ωραία... Η περιρρέουσα δε ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική.

Το θέμα είναι, bitch, ότι εσύ μπορείς να βλέπεις στη ΧΑ το πατριωτικό στοιχείο, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου ως πατρίδα και ως εθνική αξιοπρέπεια ταυτίζεται μ' αυτό που έχουν αυτοί στο μυαλό τους.
Διάβασε πρώτα καλά τι πρεσβεύουν και ύστερα κάνε την επιλογή σου. Μόνο αυτό σου συστήνω.
Γιατί τα ωραία συνθήματα πολλοί τα χρησιμοποίησαν και τα αντίθετα κατάφεραν.

Όσο για τα "καλύτερα χούντα", "ο βασιλιάς έφαγε λιγότερα" κλπ, πρόσεχε τι εύχεσαι.
Έχουμε μια τάση να ξεχνάμε την πλήρη εικόνα των πραγμάτων και να θυμόμαστε είτε τα καλύτερα είτε τα χειρότερα.
Αν είχαμε χούντα λ.χ, τώρα δεν θα μπορούσες να γράψεις καν τη γνώμη σου.

Είναι όντως εκρηκτική η κατάσταση, αλλά αν διαλέξουμε στην τύχη και χωρίς ψυχραιμία, θα κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.
Ίσως και η πορεία των πραγμάτων να μας δείξει τελικά ποιον δρόμο πρέπει να πάρουμε.

Και σταματώ εδώ, γιατί έχει δίκιο ο Μάρκος.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2012, 09:35:20 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
bitch νιώθεις καλύτερα να ρίξεις δηλαδή την ψήφο σου στους τραμπούκους χρυσαυγίτες πάρα ας πούμε στους οικολόγους?

η παρουσία των οικολόγων  στην Ευρωβουλή με άφησε απο απογοητευμένη ως παγερά αδιάφορη.

apri  εννοείται πως θα το ψάξω πολύ πριν αποφασίσω....Απο συνθήματα άλλο τίποτα τόσα χρόνια. Το μάθαμε πια....αλλά εξετάζουμε με προσοχή όλες τις εναλλακτικές.

αλλά όπως είπε και ο Μάρκος ας σταματήσουμε εδώ την κουβέντα αυτή. Εξάλλου δεν είναι αυτό το θέμα του thread.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
bitch σου απαντώ με π.μ. για να μην συνεχιστει αυτή κουβέντα
σόρυ για το εκτός θέματος

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Εγώ θα πρότεινα να σβηστούν εντελώς τα τελευταία posts περί Χρυσής Αυγής, γιατί μας διαβάζουν και παιδάκια και το συγκεκριμένο forum δε νομίζω ότι αποτελεί χώρο προπαγάνδας και μάλιστα φασιστικής.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Εγώ θα πρότεινα να σβηστούν εντελώς τα τελευταία posts περί Χρυσής Αυγής, γιατί μας διαβάζουν και παιδάκια και το συγκεκριμένο forum δε νομίζω ότι αποτελεί χώρο προπαγάνδας και μάλιστα φασιστικής.

Δεν νομίζω ότι διαβάζουν παιδάκια το φόρουμ (και ελάχιστοι γονείς επίσης).
Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να σβηστεί κάτι (αρκεί να μην ξαναβγούμε εκτός θέματος..).
Και δεν διέκρινα προπαγάνδα, απόψεις εκφράστηκαν και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε.. η ΧΑ επιτρέπεται από το νόμο της "δημοκρατίας" μας και συμμετέχει σε εκλογές. Οπότε, τυπικά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τα ουσιώδη τα αναλύσαμε ήδη και καλό είναι να μην ξεφύγουμε πάλι.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Για να ξυπνήσουμε, χρειαζόμαστε επανάσταση και όχι μια ακόμα χούντα  ;)

Για να κάνουμε επανάσταση πρέπει πρώτα να ξυπνήσουμε!  ;)
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Ναι, αν δούμε την επανάσταση στον ύπνο μας...  ;D

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ

Ναι, αν δούμε την επανάσταση στον ύπνο μας...  ;D

Σωστοί και οι 2  ;D

(σσσσσύρμα.. φωνάζει ο Μάρκος  :D )
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473