*

Αποστολέας Θέμα: Εχασε τα λόγια της η Αννούλα... Τελειωμό δεν έχουν τα "κατορθώματά" της!  (Αναγνώστηκε 40226 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...

Άμα έδειχνε στα υπουργεία που πέρασε την ίδια ευαισθησία και διάθεση που δείχνει στα εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ θα είχε λύσει πολλά προβλήματα στο υπουργείο Παιδείας που κάθισε αρκετά χρόνια. Δυστυχώς όμως η...
Διαμαντοπούλου, που αποτελεί γνήσιο τέκνο του πράσινου κομματικού σωλήνα και της κομματικής νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη της. Και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Μόνο που αυτή την φορά θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπεί στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Θα μου επιτρέψετε συνάδελφοι να επισημάνω- θυμίσω ότι η κ. Διαμαντοπούλου είχε την τύχη να λάβει ως Υπουργός την "αβάντα" της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδος ( αλλά όχι μόνον: Η "αβάντα" αυτή, προερχόταν ΚΑΙ από την πλειοψηφία των Ελλήνων κατά τη γνώμη μου).
Και αυτό, για εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ

Θα μου επιτρέψεις συνάδελφε να επισημάνω ότι εκφράσεις όπως "συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών", "πλειοψηφία των Ελλήνων" και "εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα", είναι υπερβολικές και πέρα από κάθε πραγματικότητα. Μπορούμε εξ`άλλου εύκολα να ανατρέξουμε στις δημοσκοπήσεις του εντυπωσιακά μεγάλου χρονικού διαστήματος για να δούμε τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Προσωπικά διαφωνώ και με τη λέξη "αβάντα". Μπορεί να είναι καλό στέλεχος για το ΠΑΣΟΚ, για υπουργός παιδείας όμως...
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

Θα μου επιτρέψεις συνάδελφε να επισημάνω ότι εκφράσεις όπως "συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών", "πλειοψηφία των Ελλήνων" και "εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα", είναι υπερβολικές και πέρα από κάθε πραγματικότητα. Μπορούμε εξ`άλλου εύκολα να ανατρέξουμε στις δημοσκοπήσεις του εντυπωσιακά μεγάλου χρονικού διαστήματος για να δούμε τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Προσωπικά διαφωνώ και με τη λέξη "αβάντα". Μπορεί να είναι καλό στέλεχος για το ΠΑΣΟΚ, για υπουργός παιδείας όμως...

Θα συμφωνήσω σχετικά με το ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής η θητεία του εν λόγω ατόμου, ΟΜΩΣ
Η λέξη "αβάντα" είναι η πλέον πρόσφορη για να περιγράψουμε αυτό που έγινε: Η εν λόγω Υπουργός αφέθηκε να "αλωνίσει" επικοινωνιακά, ανέτρεψε πλήρως το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, και συνθηματολόγησε εναντίον τους. Ας συγκρίνουμε την "μούγκα" του κλάδου απέναντι σε όλα αυτά, με το 1 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ανά εβδομάδα επί Γιαννάκου ( στο οποίο συμμετείχε η ΟΛΜΕ), και νομίζω ότι η λέξη "αβάντα" αιτιολογείται πλήρως.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Θα συμφωνήσω σχετικά με το ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής η θητεία του εν λόγω ατόμου, ΟΜΩΣ
Η λέξη "αβάντα" είναι η πλέον πρόσφορη για να περιγράψουμε αυτό που έγινε: Η εν λόγω Υπουργός αφέθηκε να "αλωνίσει" επικοινωνιακά, ανέτρεψε πλήρως το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, και συνθηματολόγησε εναντίον τους. Ας συγκρίνουμε την "μούγκα" του κλάδου απέναντι σε όλα αυτά, με το 1 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ανά εβδομάδα επί Γιαννάκου ( στο οποίο συμμετείχε η ΟΛΜΕ), και νομίζω ότι η λέξη "αβάντα" αιτιολογείται πλήρως.

Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας, θέλω να διευκρινίσω ότι κατά την άποψη μου, η επικοινωνιακή αποδοχή της συγκεκριμένης οφειλόταν στο ότι είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος ενώ η μικρότερη του κανονικού αντίδραση οφειλόταν στην κομματική της προέλευση, καθώς και αυτήν των διοικούντων την ΟΛΜΕ.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφε συμφωνώ απολύτως μαζί σου με την ερμηνεία της "αβάντας" ( το ίδιο πράγμα με εσένα εννοώ) που έγινε στην εν λόγω Υπουργό.
Κι εγώ πιστεύω ότι η "ανοχή" οφειλόταν στην κομματική  της προέλευση.
Και για να το πω "έξω από τα δόντια": Η πλειοψηφία των Ελλήνων, εμπιστευόταν και εκτιμούσε οπιονδήποτε και οτιδήποτε προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ "με κλειστά τα μάτια". Κι έτσι, "αβανταρίστηκε" η Υπουργός η οποία με παρακμιακά συνθήματα και ατάκες διέσυρε τον κλάδο και ξεχαρβάλωσε το εργασιακό του καθεστώς ( δεν ισχυρίζομαι ότι δεν απαιτούνται αλλαγές. Το αντίθετο μάλιστα: Λέω ότι απαιτούνται αλλαγές, αλλά αυτές ΔΕΝ επιτυγχάνονται φυσικά με συνθήματα και ατάκες).
Σχετικά με την ΟΛΜΕ, πράγματι συμφωνώ ΚΑΙ σε αυτό μαζί σου.
ΟΜΩΣ
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον περασμένο Ιούνιο είχαμε συνδικαλιστικές εκλογές δια των οποίων υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής των ισορροπιών εντός του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Αν υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ήταν δυσαρεστημένοι με την έως τότε "αβάντα" που η ΟΛΜΕ έκανε στην ηγεσία του Υπουργείου ( κ. Διαμαντοπούλου), λογικά θα ψήφιζε έτσι ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων εντός του Δ.Σ. της.
Όπως όλοι ξέρουμε, κάτι τέτοιο ΔΕΝ συνέβη.
Λογικό συμπέρασμα: Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ήταν σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη από την έως τότε στάση και συμπεριφορά της ΟΛΜΕ.

Υ.Γ. Και αν ακόμα δεχθώ "στα ίσια" ότι η πλειοψηφία έκανε ότι έκανε απλά και μόνον γιατί "είναι ΠΑΣΟΚ", αυτό δεν αναιρεί το ότι η πλειοψηφία επέλεξε. Στο κάτω-κάτω, ο καθείς έχει δικαίωμα να "είναι και ΠΑΣΟΚ" αν θέλει ( άλλωστε, εδώ και 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα όνειρα, τις επιδιώξεις  και τον αξιακό κώδικα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Οπότε, δεν είναι περίεργο που η πλειοψηφία "έκανε αβάντα" σε μία Υπουργό του ΠΑΣΟΚ).

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Όπου κι αν πάει η Αννούλα πληγώνει....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Τα δύο μεγάλα κομματα θα υπερισχύσουν και αυτη τη φορα.Δυστυχως! δεν ξερω για αυτοδυναμια, αλλα θα παρουν μεγαλο ποσοστο και παλι(καποιος απ τους δυο το περισσοτερο). Και αυτο, διοτι ο εκφυλισμος και η "διάλυση" είναι μια διεργασία βαθους....
Η Αννουλα στο ανάπτυξης ηδη αρχισε το "θεάρεστο" εργο της....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ

Συνάδελφε PA, θα σου απαντήσω αποσπασματικά στα σημεία που διαφωνώ, μια και απαγορεύονται οι "παραθέσεις".

1) Ποτέ η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν εμπιστευόταν και δεν εκτιμούσε οποιονδήποτε προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ίσως.
2) Η "αβάντα" προς οποιονδήποτε δε νομίζω να αποτελεί βασικό κριτήριο για να καθορίσει την ψήφο των συναδέλφων.
3) Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι ΠΑΣΟΚ, μόνο που τώρα την πληρώνουμε όλοι.
4) Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν εξέφρασε τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τον "αξιακό κώδικα"(!!!)  της πλειοψηφίας των Ελλήνων αλλά μόνο μέρους των οπαδών του, ανάλογα με το ποιος ήταν πρόεδρος.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφε  jak_13, κάνω ορισμένες παρατηρήσεις επ' αυτών που επεσήμανες:

1) Η πλειοψηφία των Ελλήνων, εμπιστευόταν και εκτιμούσε το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, και γι' αυτό ακριβώς
το ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν σχεδόν ανελλιπώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις κατά τις οποίες τα πράγματα οδηγούνταν σε χάος και ακυβερνησία λόγω αντίδρασης των απλών πολιτών ( ενδεικτικά θυμίζω τις εκτεταμμένες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών -και όχι μόνον- επί Γιαννάκου. Θυμίζω ότι τότε οι εκπαιδευτικοί έπαιρναν κάποια μικρή έστω αύξηση κάθε χρόνο, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου ΔΕΝ τους λοιδωρούσε με παρακμιακές ατάκες και συνθήματα. Σύγκρινε αυτό με την περίοδο 2009-2012, και νομίζω ότι δεν μπορεί παρά να βγει ένα και μόνον συμπέρασμα: Οι Έλληνες, ήθελαν να τους κυβερνά το ΠΑΣΟΚ διότι προφανώς τους εξέφραζε και το εμπιστεύονταν. Περιττό να πω, ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε πάρα πολλά παραδείγματα).

2) Η "αβάντα" προς τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, έγινε όχι μόνον από τους συνδικαλιστές ( πιστεύω ότι είναι αδικία να λέμε κάτι τέτοιο), αλλά ΚΑΙ από την πλειοψηφία των απλών συναδέλφων ( διότι αν οι εκπαιδευτικοί διαφωνούσαν κατά πλειοψηφία με αυτήν, τον περασμένο Ιούνιο θα εξέφραζαν αυτή τους την διαφωνία ψηφίζοντας έτσι ώστε να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Όπως όλοι ξέρουμε βέβαια, κάτι τέτοιο ΔΕΝ συνέβη. Και το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό, είναι κατά τη γνώμη μου το ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ήταν σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη από την στάση και την συμπεριφορά της ΟΛΜΕ. Θυμίζω ότι όλοι αυτοί ήταν όσοι επί Γιαννάκου βγάζανε ψηφίσματα συμπαράστασης στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονταν κάθε εβδομάδα, και.... νομίζω ότι έχουμε την απάντηση μέσα από αυτήν την σύγκριση: Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, εμπιστεύτηκε την κ. Διαμαντοπούλου και την πολιτική της. Η άποψη ότι αυτό έγινε γιατί "η Διαμαντοπούλου ήταν ΠΑΣΟΚ", πιθανολογώ ότι είναι σωστή, όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει από κάτι τέτοιο: Η πλειοψηφία, περιέβαλλε την κ. Διαμαντοπούλου και την πολιτική της με εμπιστοσύνη - κακώς κατά τη γνώμη μου).

3) Ναι "την πληρώνουμε όλοι". Όμως αυτό, δεν αλλάζει το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα της Ελλάδος, εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ και τις πρακτικές του.

4)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 20, 2012, 04:34:46 pm από PA »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ

Συνάδελφε ΡΑ, έχω δύο αρχές στο forum που μας φιλοξενεί, να είμαι δηλαδή σαφής και περιεκτικός και να μην επαναλαμβάνομαι. Με όλο το σεβασμό που έχω για τον τρόπο που γράφεις, θα σου πω ότι θα μπορούσα να σου απαντήσω με ένα μήνυμα διπλάσιο από το δικό σου, αλλά σε τι θα βοηθήσει; Μόνο θα κουράσει όποιον τολμήσει να παρακολουθήσει τη συζήτηση αλλά και εμάς τους ίδιους.
Επειδή συμμετέχω σε πολλές συζητήσεις σε αυτό το forum, επειδή ο χρόνος κανενός δεν είναι απεριόριστος, επειδή πολλά απ`όσα συζητάμε τα έχουμε ξαναγράψει και αλλού και επειδή σέβομαι και τους συναδέλφους, θα σου απαντήσω μόνο σε κάποια σημεία επιγραμματικά, παρά το ότι οι θέσεις σου με εκπλήσσουν.

1) Επειδή επιμένεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων εμπιστευόταν/εκτιμούσε/πίστευε/ονειρευόταν το ΠΑΣΟΚ, θα σου γράψω άλλη μια φορά ότι ουδέποτε έγινε αυτό γιατί απλούστατα πλειοψηφία σημαίνει 50% + 1. Από αυτό το σημείο ξεκίνησε η διαφωνία μας.

2) Το μικρό χρονικό διάστημα που ο λαός δείχνει μια ανοχή σε οποιονδήποτε, στην αρχή της θητείας του, το παρουσιάζεις ως εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα.

3) Να σου υπενθυμίσω ότι ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας κυβέρνηση δεν είχε τόσο εντυπωσιακή φθορά, κάτι που εξηγείται πολύ εύκολα με όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν.

4) ΠΑΣΟΚ και αξιακός κώδικας είναι εντελώς ασύμβατα. Από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν στα νιάτα του, θα σου θυμίσω ενδεικτικά τον περίφημο Κουτσονόμο, επί παντοδυναμίας του απατεώνα Κοσκωτά, την περιβόητη δήλωση του Ανδρέα "έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του", για να καλύψει την υπεξαίρεση των 500 εκατομμυρίων δραχμών του τότε διοικητή της ΔΕΗ Δημήτρη Μαυράκη, τη "φούσκα" του χρηματιστηρίου, επί Κώστα Σημίτη και πολλά άλλα, μέχρι την εξαπάτηση του ελληνικού λάου με το "λεφτά υπάρχουν", του Γιώργου Παπανδρέου.

Ίσως δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο εύκολα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα πιστεύεις ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξακολουθεί να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Μα χρειάζεται πολύ ψάξιμο να δει κανείς τι γίνεται;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2012, 04:21:14 am από jak_13 »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφε  jak_13 απαντώ επιγραμματικά προσπαθώντας να μην κουράσω :

1) Μίλησα για την "πλειοψηφική ομάδα" της κοινωνίας, και όχι για απόλυτη πλειοψηφία.
Έχει σημαντική διαφορά.
Ισχυρίζομαι δηλαδή, ότι η πλέον ισχυρή ( αριθμητικά και όχι μόνον) ομάδα ψηφοφόρων ανήκει διαχρονικά στο ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο του επιτρέπει "να κάνει κουμάντο" εδώ και 30 χρόνια, καθορίζοντας αυτό που λέμε "πολιτική ατζέντα".
Λογικό, μια και καμία άλλη ομάδα ψηφοφόρων δεν έχει συγκρίσιμη δύναμη με αυτήν του ΠΑΣΟΚ.

Για να μην μιλήσω για την διαχρονική και ιδιότυπη "ανοχή" που εδώ και 30 χρόνια απολαμβάνει ακόμα και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

2) Στο "μικρό" χρονικό διάστημα που αναφέρεις, ξεθεμελιώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. διασύρθηκε ο κλάδος, συνεντρίβησαν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, μειώθηκε δραματικά η χρηματοδότηση της παιδείας, και παρ' όλα αυτά ο κλάδος ( ΚΑΙ η κοινωνία) έδειξε ανοχή που αν την συγκρίνεις με την συμπεριφορά του απέναντι σε άλλους Υπουργούς, νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι πασιφανές.
Με αυτά που ελέχθησαν και έγιναν, 2 χρόνια "αβάντας" είναι το λιγότερο ανεξήγητο φαινόμενο ( Ας μην αναφέρω ότι ανάλογης διάρκειας "αβάντα" δεν έγινε σε κανέναν Υπουργό παιδείας κατά το παρελθόν, και ας μην έγιναν τα "τέρατα και σημεία" που έγιναν τώρα από κανέναν προηγούμενο Υπουργό).

3) Το αν είναι εντυπωσιακή η φθορά ή όχι, είναι κατά τη γνώμη μου συνάρτηση του τι συνέβη μέσα σε αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
Ουσιαστικά, ξεθεμελιώθηκαν λαϊκές κατακτήσεις 80 ετών, για να καταστεί απλώς το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα ( δημοσκοπικά μάλιστα, γιατί..... ας περιμένουμε λιγάκι. Αυτοί παλεύουν λέει για την πρώτη θέση).

Κατά τη γνώμη μου, δεν αποτελεί αυτό "εντυπωσιακή φθορά", συγκρινόμενη με την έκταση των όσων συνέβησαν.
Ας το πάρουμε απόφαση: Το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη επιρροή εντός της Ελληνικής κοινωνίας ( και έχω την αίσθηση, ότι αυτό θα διαπιστωθεί στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν). Και αυτό οφείλεται απλά, στο ότι τα όσα λέει και κάνει εδώ και 30 έτη, εγκρίνονται από την πλέον πλειοψηφική ομάδα Ελλήνων.

4) Και όμως αυτά που περιγράφεις ( με τα οποία και συμφωνώ), ξεπεράστηκαν ως δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα από την πλειοψηφία των Ελλήνων, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μεσουρανεί στο πολιτικό στερέωμα, εκφράζοντας τις φιλοδοξίες, τα πιστεύω και τα όνειρα της πλέον πλειοψηφικής ομάδας Ελλήνων ( των ψηφοφόρων του, που είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους κάθε άλλου κόμματος).
Δεν είναι λογικό λοιπόν να υποθέσω, ότι όλοι αυτοί που εδώ και 30 χρόνια το ψηφίζουν και το επιβραβεύουν ( και οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφική ομάδα), έχουν υιοθετήσει τον αξιακό κώδικα που ταιριάζει με την "συμπεριφορά τύπου ΠΑΣΟΚ" την οποία και περιέγραψες καλά κατά την γνώμη μου με τα παραδείγματα που ανέφερες?( αξιακός κώδικας, είναι όπως ξέρουμε "η περί σωστού και λάθους άποψή μας". Προφανώς λοιπόν, οι εν λόγω "συμπεριφορές τύπου ΠΑΣΟΚ", εγκρίνονταν από τους πολλούς. Αλλιώς, δεν θα επιβραβεύονταν στις εκλογές τόσες και τόσες φορές!)
Δεν είναι λογικό να υποθέσω δηλαδή ότι η πλέον πλειοψηφική ομάδα Ελλήνων ψηφοφόρων εγκρίνει διαχρονικά το "φαινόμενο ΠΑΣΟΚ" σε επίπεδο αξιακού κώδικα και πολιτικής πρακτικής, μια και σχεδόν συνεχώς και αδιαλείπτως το οδηγεί στην εξουσία?
Κατά τη γνώμη μου, είναι λογικό να πούμε κάτι τέτοιο.

Σχετικά με την άποψή σου ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε", συμφωνώ απόλυτα και γι' αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να εξετάζουμε ψύχραιμα τα πράγματα από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες.
Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων προκρίνει διαχρονικά την "συμπεριφορά τύπου ΠΑΣΟΚ" και τον "αξιακό κώδικα αλά ΠΑΣΟΚ", ( γιατί από τότε που συνέβησαν αυτά που αναφέρεις - και άλλα πολύ πιο "χοντρά" - "κύλισε νερό στο αυλάκι", αλλά.... το ΠΑΣΟΚ παρέμενε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη με την ψήφο του λαού), δεν φταίει αυτός που το επισημαίνει.
Στο κάτω-κάτω, αν δεν θεωρούσα "πρόβλημα" ( κατά τη γνώμη μου) αυτήν την διαχρονική πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων, δεν θα ανέφερα τίποτα από όσα ανέφερα.

Σχετικά, με το "τι γίνεται γύρω μας", ....... "Κοντός ψαλμός"!!
Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων "άλλαξε γνώμη", ας μην αναδείξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές πρώτη δύναμη, και ας το καταβαραρθρώσει εκλογικά.
Αλλιώς, ας το ξαναψηφίσει μαζικά όπως έτσι και αλλιώς κάνει σχεδόν πάντα εδώ και 30 χρόνια.

Μόνο που.....
Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν καταβαραρθρωθεί, να δω τι θα λέμε.....
Γιατί το ΠΑΣΟΚ, είναι "κοινωνικό σύμπτωμα", και όχι κόμμα απλώς ( τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Θα μου επιτρέψετε συνάδελφοι να επισημάνω- θυμίσω ότι η κ. Διαμαντοπούλου είχε την τύχη να λάβει ως Υπουργός την "αβάντα" της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδος ( αλλά όχι μόνον: Η "αβάντα" αυτή, προερχόταν ΚΑΙ από την πλειοψηφία των Ελλήνων κατά τη γνώμη μου).

Και για να το πω "έξω από τα δόντια": Η πλειοψηφία των Ελλήνων, εμπιστευόταν και εκτιμούσε οπιονδήποτε και οτιδήποτε προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ "με κλειστά τα μάτια".

1) Η πλειοψηφία των Ελλήνων, εμπιστευόταν και εκτιμούσε το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, και γι' αυτό ακριβώς
το ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν σχεδόν ανελλιπώς,

4)

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ καθόρισε τα της πολιτικής στην Ελλάδα όντας η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση της χώρας επί 30 συναπτά έτη, και με την ψήφο του Ελληνικού λαού ( οι ψηφοφόροι του, ήταν σχεδόν οι μισοί Έλληνες και πάντως μακράν η πλειοψηφική ομάδα εντός της Ελλάδος).
Αυτά, είναι αναμφισβήτητα γεγονότα, που αποτελούν και την μοναδική εξήγηση του ότι επί 30 χρόνια "το ΠΑΣΟΚ έκανε πολιτικά ότι ήθελε", μια και καθόριζε μόνο του την πολιτική ατζέντα.
Στο κάτω-κάτω, ας το πάρουμε απόφαση: Στην Αστική Δημοκρατία ( πολίτευμα που έχουμε στη χώρα μας), το κουμάντο το κάνει η ομάδα πληθυσμού με τα περισσότερα μέλη. Και αυτό, διότι καμία άλλη ομάδα πληθυσμού δεν είναι ισχυρότερη από αυτήν.[/u]
Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ απήλαυσε την "ανοχή" ομάδων πολύ μα πολύ ευρύτερων του πυρήνα των ψηφοφόρων του.

Από εκεί και πέρα, συμφωνώ: "Κοντός ψαλμός".
Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων αποφασίσει να ξαναστηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ας το κάνει ( πιθανόν, μια και παρατηρώ ότι ελάχιστοι θεωρούν ότι η συστηματική στήριξη του "συστήματος ΠΑΣΟΚ" τα προηγούμενα 30 χρόνια ήταν λάθος. Οπότε αφού αυτό "δεν ήταν λάθος" για τους πολλούς, δεν καταλαβαίνω πως θα προκύψει το συμπέρασμα ότι οι πολλοί θα πρέπει να δράσουν τώρα διαφορετικά από ότι τα προηγούμενα 30 χρόνια).
Αν πάλι η πλειοψηφία αποφασίσει να καταβαραρθρώσει το ΠΑΣΟΚ ( προσωπικά, δεν το πιστεύω), ας το κάνει.
Πάντως, είναι δυσάρεστη εικόνα το να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ η μισή Ελλάδα ( και μακράν η πληθυσμιακή ομάδα με τα περισσότερα μέλη) επί 30 χρόνια, να θεωρεί την στιγμή που μιλάμε ότι "δεν ήταν λάθος το παραπάνω" ( οπότε αφού "δεν ήταν λάθος" για τους πολλούς, γιατί να μην επαναληφθεί η προτέρα συμπεριφορά???), και να υπάρχει ταυτόχρονα μία διάχυτη γκρίνια στην ατμόσφαιρα για το ΠΑΣΟΚ και την συμπεριφορά του ( το τελευταίο φυσικά, δεν αφορά την κουβέντα μας, αλλά μια αίσθηση που έχω από την επαφή μου με τους γύρω μου με την ευρεία έννοια).

Για να δούμε!
Θα συνεχίσει η πλειοψηφία των Ελλήνων να στηρίζει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, και να βρίζει και να γκρινιάζει μέχρι τις επόμενες εκλογές ( όπου το ξανα-ψηφίζει πανηγυρικά ώστε να επανέλθει στην ανέξοδη και ανούσια κουραστική γκρίνια?)

Υ.Γ.: Νομίζω, ότι μερικές απλές παρατηρήσεις, ξεκαθαρίζουν αμέσως τα πράγματα: Το ΠΑΣΟΚ εδώ και 30 χρόνια, δεν έπαιρνε στις εκλογές ποτέ κάτω από ένα 40% περίπου ( και αρκετά περισσότερο πολλές φορές). Νομίζω, ότι θα ήταν λογική αυθαιρεσία το να ισχυριστούμε ότι το υπόλοιπο διάσπαρτο 60% ήταν "ενάντια στο ΠΑΣΟΚ". Ίσα-ίσα κιόλας, ένα μεγάλο μέρος του "ανεχόταν" ( τουλάχιστον) το ΠΑΣΟΚ και την όλη συμπεριφορά του ( ας θυμηθούμε άλλωστε: Είχε ποτέ το ΠΑΣΟΚ "απέναντί του" το 60 % της κοινής γνώμης? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ, αν εξαιρέσουμε ελάχιστες περιπτώσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού).
Γι' αυτό άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ καθόριζε την πολιτική ατζέντα σχεδόν μόνο του και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Συνεπώς, ας ξεκαθαρίσουμε μέσα μας ότι η δύναμη των κομμάτων στην Αστική Δημοκρατία, δεν είναι μόνον αυτοί που τα ψηφίζουν, αλλά ΚΑΙ ένα πολύ ευρύτερο σύνολο εντός της κοινωνίας, το οποίο ανέχεται τις πολιτικές τους, τις πρακτικές τους και την όλη συμπεριφορά τους. Και αν όλοι αυτοί αποτελούν πλειοψηφία, τότε "νομιμοποιείται" η παρουσία , η συμπεριφορά και οι ασκούμενες πολιτικές πρακτικές. Αλλιώς, σύντομα η κοινωνία οδηγείται σε ακυβερνησία εξαιτίας ανεξέλεγκτων κοινωνικών αντιδράσεων από τους ίδιους τους απλούς πολίτες ( ΟΠΩΣ ΣΥΝΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 22, 2012, 02:37:59 pm από PA »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)