0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι πάμε σε υπερβολές. Μόλις τη δεκαετία του '80 και του '90 και το ωράριο ηταν μεγαλύτερο και οι μισθοί πολύ μικρότεροι, δεν πέθανε και κανένας, ούτε χαρακτηρίζονταν είλωτες τότε οι εκπαιδευτικοί αν δούλευαν 25 και όχι 21 ώρες. Η κατάσταση μοιραία θα αυτορυθμιστεί και θα προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα που έρχεται για όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι με τις χιλιάδες πρσλήψεις αναπληρωτών πολύς κόσμος επένδυσε στην εκπαίδευση. Και αυτές όμως ήταν υπερβολικές αν τις συγκρίνουμε με τις προσλήψεις 10 και 15 χρόνια πριν.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 05:34:25 pmΝομίζω ότι πάμε σε υπερβολές. Μόλις τη δεκαετία του '80 και του '90 και το ωράριο ηταν μεγαλύτερο και οι μισθοί πολύ μικρότεροι, δεν πέθανε και κανένας, ούτε χαρακτηρίζονταν είλωτες τότε οι εκπαιδευτικοί αν δούλευαν 25 και όχι 21 ώρες. Η κατάσταση μοιραία θα αυτορυθμιστεί και θα προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα που έρχεται για όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι με τις χιλιάδες πρσλήψεις αναπληρωτών πολύς κόσμος επένδυσε στην εκπαίδευση. Και αυτές όμως ήταν υπερβολικές αν τις συγκρίνουμε με τις προσλήψεις 10 και 15 χρόνια πριν.H επενδυση εγινε διοτι παραλληλα βλεπανε χιλιαδες προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ.Μαλιστα καποιοι σπουδασανε ειδικοτητες τις οποιες ο ΑΣΕΠ διοριζε κατα χιλιαδες.Αρα το φταιξιμο δεν ειναι αποκλειστικα στους συναδελφους.Παντως η αυτορυθμιση θα εχει αδικιες διοτι ο καθενας θα πιστευει οτι ειναι δικαιοτερο αυτος να μεινει διοτι περασε με ΑΣΕΠ ειναι πολυτεκνος , ειναι γονεας κτλ...
Συνάδελφοι αναφέρω κάτι που για πολλοστή φορά άκουσα σήμερα ( περισσότερο, το αναφέρω για να καταδείξω ότι κυκλοφορούν φήμες - κατευθυνόμενες κατά την γνώμη μου - οι οποίες δεν είναι και ότι καλύτερο για τον κλάδο μας).ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΕΘΗΚΕ:Γιατί να πληρώνουμε εσάς τους καθηγητές Ιούλιο-Αύγουστο-Χριστούγεννα-Πάσχα?Όλοι σας ( έλεγε το ερώτημα) πρέπει να είστε εποχικοί τους μήνες που γίνεται μάθημα.Τους άλλους μήνες, το σχολείο θα ανοίγει ως διοικητική υπηρεσία από αρμόδιο διοικητικό υπάλληλο που θα μεταταγεί στο Υπουργείο Παιδείας από άλλο Υπουργείο ή ΔΕΚΟ.Εσείς ( έλεγε το ερώτημα) είστε καθηγητές και όχι διοικητικοί Υπάλληλοι. Συνεπώς, δεν σας χρειάζεται το Δημόσιο όταν δεν γίνεται μάθημα. Όταν δεν γίνεται μάθημα, χρειάζεται ένας διοικητικός για να εκδίδει πιστοποιητικά φοίτησης.Νομίζω συνάδελφοι, ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε ως κλάδος με την απάντηση στην ύπουλη και άθλια προπαγάνδα που γίνεται πίσω από την πλάτη μας, και στην οποία δεν έχουμε δώσει καμία απάντηση ( με αποτέλεσμα αυτή, να διαδίδεται σε ευρύτατες μάζες ανθρώπων ολοένα και περισσότερο).Επισημαίνω δε, ότι είναι η πολλοστή φορά που μου διατύπωσαν ερώτημα τέτοιας φύσεως από τον Σεπτέμβριο και μετά ( καμία σχέση με άλλες χρονιές. Μιλάμε για 7-8 φορές τουλάχιστον από πολύ διαφορετικούς ανθρώπους).
Παράθεση από: atem στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 06:10:48 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 20, 2012, 05:34:25 pmΝομίζω ότι πάμε σε υπερβολές. Μόλις τη δεκαετία του '80 και του '90 και το ωράριο ηταν μεγαλύτερο και οι μισθοί πολύ μικρότεροι, δεν πέθανε και κανένας, ούτε χαρακτηρίζονταν είλωτες τότε οι εκπαιδευτικοί αν δούλευαν 25 και όχι 21 ώρες. Η κατάσταση μοιραία θα αυτορυθμιστεί και θα προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα που έρχεται για όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι με τις χιλιάδες πρσλήψεις αναπληρωτών πολύς κόσμος επένδυσε στην εκπαίδευση. Και αυτές όμως ήταν υπερβολικές αν τις συγκρίνουμε με τις προσλήψεις 10 και 15 χρόνια πριν.H επενδυση εγινε διοτι παραλληλα βλεπανε χιλιαδες προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ.Μαλιστα καποιοι σπουδασανε ειδικοτητες τις οποιες ο ΑΣΕΠ διοριζε κατα χιλιαδες.Αρα το φταιξιμο δεν ειναι αποκλειστικα στους συναδελφους.Παντως η αυτορυθμιση θα εχει αδικιες διοτι ο καθενας θα πιστευει οτι ειναι δικαιοτερο αυτος να μεινει διοτι περασε με ΑΣΕΠ ειναι πολυτεκνος , ειναι γονεας κτλ...Δεν είπα ότι φταίνει οι εκπαιδευτικοί, αυτά τα δεδομένα είχαν τότε, με αυτά πορεύονταν. Λέω ότι και η σημερινή κατάσταση διαμορφώθηκε και μετά από πιέσεις της ΟΛΜΕ και τις ΔΟΕ για αυξήσεις μισθών, περισσότερες προσλήψεις, μειώσεις ωραρίου, παροχή επιδομάτων, χωρίς να εξετάζει κανείς, και κυρίως η πολιτική ηγεσία που έχει την ευθυνη, για το αν υπήρχαν πραγματικά οι δυνατότητες για αυτές τις παροχές και αν η κατάσταση που διαμορφωνόταν θα ήταν βιώσιμη. Ότι έγινε δηλαδή σε όλο το δημόσιο και πολύ περισσότερο στις ΔΕΚΟ.
Εντάξει μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό όσων μιλούν για τις διακοπές των εκπαιδευτικών, και δεν ειναι οι ιδιοι εκπαιδευτικοι, επομενως δεν αναγνωριζουν ποσο τις χρειαζονται (μιλω για τους εκπαιδευτικους που δουλευουν και δεν "μας δουλευουν"). Εμεις τωρα δηλαδη ξεπεράσαμε (γρήγορα διαπιστώνω) την μειωση των μισθων μας (πριν καποιος ανεφερε 800 ευρω μισθο, ετσι απλα χωρις ουτε ενα επιφωνημα πονου...), και ηδη συζηταμε ποια ποστα θα καλυψουμε το καλοκαιρι στους δημους... Ή στραβός ειν' ο γυαλος....Προσεχως...- καταργειται το επιδομα παραμεθοριου (αυτο καπου το διαβασα δεν ειναι εικασια)- ωραριο 8-4 για ολους- 30 ωρες διδασκαλια (πολλές λέω? αντε 28 για πρωτοβ, 25 για δευτεροβ)- Μειωση μισθου (κι αλλο μεχρι να γινει επιδομα απασχολησης)- Αξιολογηση --> απολυσεις- .....(συμπληρωστε με φαντασια)και παλι εδω θα ειμαστε και θα τα συζηταμε σαν τετελεσμενα *διοριστηκα μετα απο ΑΣΕΠ, με ποσοστο 1/100 (72 θεσεις για 7.700 ΠΕ11, 2007)[/quot