0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
λουκέτο σε όλα τα δημοτικά , γυμνάσια, λύκεια της χώρας επ'αόριστον. τι 800Ε, τι 0Ε? Ολοι οι γονείς θα αφηνιάσουν και επιτέλους θα κινηθεί κάτι. Ολοι στους δρόμους κάθε μέρα σε πορείες και δρώμενα.Αυτά..Αλλά πάλι θα με πείτε γραφική και ακραία...τέλος να πω οτι καλώς μας συμβαίνει ο,τι μας συμβαίνει αφού είμαστε ζώα και περιμένουμε τι θα πούν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες μας,
Green, δε θέλω να λαϊκίζω, αλλά μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό ορισμένοι τρόποι:1. Από εκεί που βρίσκονται τα χρήματα για τους μισθούς των υπαλλήλων που δεν έχουν υπαχθεί στο νέο μισθολόγιο.2. Από τον πακτωλό χρημάτων που προβλέπεται και πάλι για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.3. Από τη δήμευση της περιουσίας των 4.150 και όχι μόνο μεγαλοφειλετών.Και πολλούς άλλους τρόπους θα βρούμε.Δεν είμαι φυσικά υπέρμαχος της ατάκας "λεφτά υπάρχουν" αλλά είναι εξευτελιστικό να καλούμαστε να επιβιώσουμε ξεσπιτωμένοι με 700-800 ευρώ (ή και λιγότερα).Όσο εμείς αντιμετωπίζουμε μείζον θέμα επιβίωσης και ο μισθός μας δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, τόσο θα βαράνε μύγες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και θα απολύονται ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Δεύτερο είναι ασύμμετρη απεργία,μάλιστα, δημιουργώ μπάχαλο στο σχολείο μάλιστα. Και αν το κάνουμε και πετυχεί που μυρίζομαι εισαγγελέα, ΕΔΕ και απόλυση φανταστείται μετά να το κάνει ο γιατρός στο χειρουργείο κ.α.
Παράθεση από: marinadim στις Ιανουαρίου 24, 2012, 06:49:51 pmGreen, δε θέλω να λαϊκίζω, αλλά μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό ορισμένοι τρόποι:1. Από εκεί που βρίσκονται τα χρήματα για τους μισθούς των υπαλλήλων που δεν έχουν υπαχθεί στο νέο μισθολόγιο.2. Από τον πακτωλό χρημάτων που προβλέπεται και πάλι για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.3. Από τη δήμευση της περιουσίας των 4.150 και όχι μόνο μεγαλοφειλετών.Και πολλούς άλλους τρόπους θα βρούμε.Δεν είμαι φυσικά υπέρμαχος της ατάκας "λεφτά υπάρχουν" αλλά είναι εξευτελιστικό να καλούμαστε να επιβιώσουμε ξεσπιτωμένοι με 700-800 ευρώ (ή και λιγότερα).Όσο εμείς αντιμετωπίζουμε μείζον θέμα επιβίωσης και ο μισθός μας δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, τόσο θα βαράνε μύγες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και θα απολύονται ιδιωτικοί υπάλληλοι.Φοβάμαι ότι τελικά δεν απέφυγες να λαϊκίσεις.1. Οι λίγοι τομείς που δεν μπήκαν στο ενιαίο μισθολόγιο (ΔΕΚΟ, σώματα ασφαλείας) θα μπουν τώρα.2. Αν δεν θέλουμε χρηματοδότηση των κομμάτων θα πρέπει να βρούμε και άλλο μοντέλο πολιτεύματος, χωρίς κόμματα (δημοκρατία πάντως δεν θα είναι).3. Οι περισσότεροι μεγαλοοφειλέτες είναι ή πτωχευμένοι ή νεκροί ή φυλακή. Και αυτοί που δεν είναι, δεν έχουν τίποτα πια στο όνομά τους. Τα λες λίγο ανάποδα. Όσο γονατίζει ο ιδιωτικός τομέας που ταΐζει το δημόσιο, τόσο θα εξαθλιώνεται το δημόσιο. Καμία υγιής οικονομία της ελεύθερης αγοράς δεν έχει ως κινητήριο δύναμη την κατανάλωση των δημοσίων υπάλληλων. Aυτό μόνο η Ελλάδα το κατάφερε.
Παράθεση από: kmos στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:08:16 pmΔεύτερο είναι ασύμμετρη απεργία,μάλιστα, δημιουργώ μπάχαλο στο σχολείο μάλιστα. Και αν το κάνουμε και πετυχεί που μυρίζομαι εισαγγελέα, ΕΔΕ και απόλυση φανταστείται μετά να το κάνει ο γιατρός στο χειρουργείο κ.α.Αυτά που λες για την ασύμμετρη απεργία και τις ΕΔΕ, τους εισαγγελείς και τις απολύσεις ή άσχετος είσαι ή βαλτός! Το δικαίωμα τις απεργίας είναι συνταγματικά κατωχυρομένο και απολύτως νόμιμο.Αν αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα απεργία διαρκείας, τότε είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ καλυμένοι να απεργούμε ΟΠΟΤΕ θέλουμε, είτε συμμετρικά είτε ασύμμετρα, με το ασύμμετρο φυσικά να είναι το καλύτερο.Οι γιατροί τι σχέση έχουν και τα χειρουργεία;
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:16:03 pmΠαράθεση από: kmos στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:08:16 pmΔεύτερο είναι ασύμμετρη απεργία,μάλιστα, δημιουργώ μπάχαλο στο σχολείο μάλιστα. Και αν το κάνουμε και πετυχεί που μυρίζομαι εισαγγελέα, ΕΔΕ και απόλυση φανταστείται μετά να το κάνει ο γιατρός στο χειρουργείο κ.α.Αυτά που λες για την ασύμμετρη απεργία και τις ΕΔΕ, τους εισαγγελείς και τις απολύσεις ή άσχετος είσαι ή βαλτός! Το δικαίωμα τις απεργίας είναι συνταγματικά κατωχυρομένο και απολύτως νόμιμο.Αν αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα απεργία διαρκείας, τότε είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ καλυμένοι να απεργούμε ΟΠΟΤΕ θέλουμε, είτε συμμετρικά είτε ασύμμετρα, με το ασύμμετρο φυσικά να είναι το καλύτερο.Οι γιατροί τι σχέση έχουν και τα χειρουργεία;Αν η απεργία κριθεί παράνομη κια καταχρηστική; Τι γίνεται τότε;