*

Αποστολέας Θέμα: Εσείς τι έχετε πάθει με το νέο μισθολόγιο;  (Αναγνώστηκε 77360 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
Απ: Εσείς τι έχετε πάθει με το νέο μισθολόγιο;
« Απάντηση #224 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:37:29 pm »
6)Το ταβλι ειδικα απαγορευεται δια ροπαλου στην Πυροσβεστικη για λογους γοητρου  ;)

:D :D :D

Mπραβο αγαπητη, σε συγχαιρω δια το humour σου.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:10:33 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:38:02 pm »
@mariefrance Η μεγαλύτερη αμαρτία της πυροσβεστικής ήταν ανέκαθεν οι διορισμοί, στους οποίους γινόταν του "Κουτρούλη ο γάμος". Καλοί, μέτριοι και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους, αλλά τόσο διαβλητές προσλήψεις σε τόσο μαζική κλίμακα δεν έχουν γίνει σε όλους τους κλάδους. Το θέμα δεν είναι λοιπόν πόσα παίρνει κάποιος στην Πυροσβεστική, αλλά πως έφτασε ο καθένας εκεί να έχει το δικαίωμα να τα παίρνει...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2012, 05:40:19 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:43:00 pm »
Συναδελφε  Vadi κι εγω με ΑΣΕΠ διοριστηκα και εμενα ειναι ο αντρας μου πυροσβεστης και οχι ο κουμπαρος μου οποτε μαλλον ξερω εγω καλυτερα. Δεν παιρνουν ολοι αυτα τα λεφτα εκτος αν ειναι ηλιθιος ο αντρας μου η τα τρωει αλλου και δε μου το λεει και ουτε δουλευουν ολοι 24ωρα σε πολυ λιγους σταθμους γινεται αυτο.
Green δεν αμφιβαλλω οτι εγιναν διαφορα στο παρελθον ομως εμενα ο αντρας μου μπηκε το 2001 με διαγωνισμο ΑΣΕΠ με μοριοδοτηση συγκεκριμενων κριτηριων. Οποτε μη τσουβαλιαζουμε και μας φταιει η Πυροσβεστικη τωρα οταν γυρω μας γινεται της μουρλης και μας κλεβουν τα λαμογια απο παντου

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:47:06 pm »
6)Το ταβλι ειδικα απαγορευεται δια ροπαλου στην Πυροσβεστικη για λογους γοητρου  ;)

:D :D :D

Mπραβο αγαπητη, σε συγχαιρω δια το humour σου.

Merci bien  Damien  :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:10:33 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:49:17 pm »
Green δεν αμφιβαλλω οτι εγιναν διαφορα στο παρελθον ομως εμενα ο αντρας μου μπηκε το 2001 με διαγωνισμο ΑΣΕΠ με μοριοδοτηση συγκεκριμενων κριτηριων. Οποτε μη τσουβαλιαζουμε και μας φταιει η Πυροσβεστικη τωρα οταν γυρω μας γινεται της μουρλης και μας κλεβουν τα λαμογια απο παντου
Δύο διαγωνισμούς έχει κάνει η πυροσβεστική μέσω ΑΣΕΠ, για ρώτα ο επόμενως από τον 2001 πως έγινε. Το επιχείρημα ότι κάποιοι παραπάνω είναι μεγαλύτερα λαμόγια και έχουν φάει εκατομμύρια δεν αναιρεί την ανηθικότητα και τις ευθύνες των μικρότερων λαμογιών, γιατί όλα αυτά αθροιστικά έριξαν έξω τη χώρα.
Όπως έχω ξαναπει η ανηθικότητα είναι ανηθικότητα, είτε έφαγες 1 εκατομμύριο ευρώ, είτε 20.000 (πόσο αλήθεια δημόσιο χρήμα έχει φάει συνολικά πχ ένα ένστολος που διορίστηκε με μέσο, στα 30 χρόνια της καριέρας του? Μήπως περίπου μισό εκατομμύριο?), δεν υπάρχει λίγο και πολύ ανήθικος.

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Μαρτίου 21, 2012, 05:57:47 pm »
Ακομη ενθυμουμαι τον τελευταιο "γραπτο διαγωνισμο" της πυροσβεστικης, ο οποιος διενεργηθηκε υπο την αυστηρα εποπτεια και το αδιαβλητο πλαισιο της ιδιας της...πυροσβεστικης και κατα τον οποιο οι εκλεκτοι κομματικοι υποψηφιοι ελαμβαναν τις απαντησεις στο κινητο τους με μηνυματα εκπορευομενα απο τα γαλαζια βολευτικα γραφεια.

Τι θυμηθηκα τωρα, τις χρυσες εποχες της γαλαζιας λοβιτουρας που ξαφνιαζε με την κουτοπονηρη ευρηματικότητά της. Σαν να περασαν αιωνες...
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Μαρτίου 21, 2012, 06:06:21 pm »
Ακομη ενθυμουμαι τον τελευταιο "γραπτο διαγωνισμο" της πυροσβεστικης, ο οποιος διενεργηθηκε υπο την αυστηρα εποπτεια και το αδιαβλητο πλαισιο της ιδιας της...πυροσβεστικης και κατα τον οποιο οι εκλεκτοι κομματικοι υποψηφιοι ελαμβαναν τις απαντησεις στο κινητο τους με μηνυματα εκπορευομενα απο τα γαλαζια βολευτικα γραφεια.

Τι θυμηθηκα τωρα, τις χρυσες εποχες της γαλαζιας λοβιτουρας που ξαφνιαζε με την κουτοπονηρη ευρηματικότητά της. Σαν να περασαν αιωνες...
Τα θυμόμαστε όλοι. Και; Τι έπαθαν όλοι αυτοί; Δεν έζησαν μια χαρά τη ζωούλα τους από τότε; Για ανθρώπους που ούτε για delivery boy δεν θα έκαναν αποτελεί καμία μεγάλη ζημία το να τους έχει μειωθεί τώρα ο μισθός από τα 1500 στα 1100; Θα έπαιρναν πουθενά στην αγορά εργασίας εκεί έξω περισσότερα; Ας κάτσουν τώρα οι νεότεροι με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά να περιμένουν στις ουρές τους ΟΑΕΔ για το επίδομα. Αυτό είναι το Ellada. Και για τα τόσα σωρευμένα ανοσιουργήματα δεκαετιών, που αρνείται ακόμα και τώρα να τα διορθώσει, τελικά θα χρεοκοπήσει άτακτα και κανονικότατα. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι της αξίζει και καμιά καλύτερη κατάληξη. Μετά την ύβρη δεν έρχεται πάντα η νέμεσης; Νομοτέλεια δεν είναι;

Αποσυνδεδεμένος giota.pat.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Μαρτίου 21, 2012, 06:38:42 pm »
Μήπως να ανοίξετε νέο θέμα με την πυροσβεστική?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Μαρτίου 21, 2012, 06:54:19 pm »
Ω ρε φωτιές που μας άναψαν οι πυροσβέστες!!!  8) 8) 8)

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι ο Landau δεν έχει εντελώς άδικο... Υπάρχουν επαγγέλματα που και πιο σκληρά, και πιο απαιτητικά και πιο επικίνδυνα απ το δικό μας  είναι. Δεν είναι όλα ίσιωμα!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #233 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:17:41 pm »
Διάβασα με προσοχή τις προηγούμενες τοποθετήσεις πάνω στα μισθολογικά και την σύγκριση μισθών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και πυροσβέστες (ενστόλους εν πάση  περιπτώσει)... προσωπικά πιστεύω το μεγάλο παράπονο μου (και θέλω να πιστεύω και των περισσοτέρων εδώ μέσα) είναι το ύψος του μισθού συγκριτικά με το κόστος ζωής... και για μένα τα 849 ευρώ (598ευρώ με τα αναδρομικά έως τον Ιούνιο) είναι ελάχιστα για να αντιμετωπίσω την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών (στέγαση, φαγητό, συντήρηση αυτοκινήτου, μετακινήσεις, λογαριασμοί κλπ.)... Ευτυχώς που δεν έχω οικογένεια... Αλλά και 1300-1400ευρώ να παίρνει κάποιος βρε παιδιά (είτε είναι πυροσβέστης είτε είναι οτιδήποτε άλλο) με 20 χρόνια προϋπηρεσίας και με δύο παιδιά δεν νομίζω πως μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα... Τελικά αυτό που απασχολεί ορισμένους είναι γιατί και κάποιοι άλλοι δεν παίρνουν τα ίδια με εμάς ή ότι θα πρέπει όλοι να αμοιβόμαστε καλύτερα έτσι ώστε να ζούμε και όχι να επιβιώνουμε? Καταλαβαίνω πως με βάση το αίσθημα δικαίου που διακατέχει τον καθένα μας αισθανόμαστε αδικημένοι ως προς το γεγονός ότι κάποιοι λαμβάνουν έστω λίγα ή αρκετά περισσότερα από εμάς... αλλά ας υποθέσουμε ότι και όλοι οι υπόλοιποι πέφτουν στα ίδια επίπεδα ...αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα? Θα μας δώσει την δυνατότητα να γεμίσουμε το ψυγείο μας παραπάνω ή το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας? Δεν νομίζω... Γιατί αν εγώ προσωπικά με 850 ευρώ που συντηρώ μόνον τον εαυτό μου ζορίζομαι ε τότε λογικά ένας οικογενειάρχης που έχει να ταϊσει και άλλα τρία στόματα πρέπει να θέλει πάνω από 2.000ευρώ τον μήνα... Επομένως και γι' αυτόν τα 1400 είναι ψίχουλα... Σίγουρα είμαστε όλοι θυμωμένοι και πρώτος και καλύτερος εγώ για παράδειγμα όταν προχθές που είδα τον μισθό του Απριλίου με τα αναδρομικά και έγραψα κάποια σχόλια εδώ μέσα τα μηνύματα από τους συντονιστές για την αργκό που χρησιμοποίησα έπεφταν σωρηδόν... Γι' αυτό λοιπόν... το ότι είμαστε όλοι θυμωμένοι αυτό δεν πρέπει να μας αναγκάζει να είμαστε και υποκειμενικοί...

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:25:01 pm »
Η κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συστράτευση και τις κοινές διεκδικήσεις, προϋποθέτει με τη σειρά της κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Όταν οι μισοί πολίτες αισθάνονται ότι οι άλλοι μισοί ζουν εις βάρος τους έχοντας καταπατήσει κάθε ηθικό κώδικα αξιών, τι αρραγές κοινωνικό μέτωπο να δημιουργηθεί κατά του "κοινού εχθρού";

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #235 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:31:22 pm »
Η κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συστράτευση και τις κοινές διεκδικήσεις, προϋποθέτει με τη σειρά της κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Όταν οι μισοί πολίτες αισθάνονται ότι οι άλλοι μισοί ζουν εις βάρος τους έχοντας καταπατήσει κάθε ηθικό κώδικα αξιών, τι αρραγές κοινωνικό μέτωπο να δημιουργηθεί κατά του "κοινού εχθρού";
... Αυτό το παιχνίδι χάθηκε... και σ' αυτό ας είναι καλά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα ΜΜΕ... το ρήγμα που δημιούργησαν ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές ομάδες είναι τεράστιο... ακόμη και τώρα αν ρωτήσετε έξω τον κόσμο για τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων η απάντηση που θα πάρεις είναι μία... "φίλε για ποιές μειώσεις μου μιλάς... απολύσεις έπρεπε να γίνουν"...

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #236 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:33:25 pm »
'Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η έννοια "διαφθορά" στην Ελλάδα έχει γίνει ταυτόσημη με την έννοια "δημόσιος λειτουργός"...τουλάχιστον έτσι όπως το προβάλλουν...

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:39:04 pm »
... Αυτό το παιχνίδι χάθηκε... και σ' αυτό ας είναι καλά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα ΜΜΕ... το ρήγμα που δημιούργησαν ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές ομάδες είναι τεράστιο... ακόμη και τώρα αν ρωτήσετε έξω τον κόσμο για τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων η απάντηση που θα πάρεις είναι μία... "φίλε για ποιές μειώσεις μου μιλάς... απολύσεις έπρεπε να γίνουν"...
To παιχνίδι αυτό έχει χαθεί εδώ και χρόνια και όχι τώρα, γιατί εδώ και χρόνια οικοδομούνται αυτές οι ανισότητες (και με ευθύνη των πολιτών). Τώρα απλά είναι πιο εύκολη η εκμετάλλευση μίας ήδη παγιωμένης κατάστασης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)