Σύνολο ψηφοφόρων: 527
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
με συγχωρείς φίλε μου για ποιές επιλογές εκπαιδευτικών μιλάς??? για ποιους όρους μιλάς? όλοι δούλεψαν και άλλοι δεν δούλεψαν για προσωπικούς λόγους και οχι στο οτι θα αναμένω τον νόμο της Διαμαντοπουλου σε 2-3-4-5 χρόνια???.. μην λέμε οτι μας κατέβει...όλοι προσπάθησαν να προσληφθούν μόνο και μόνο για να βγάλουν κάποια χρήματα και τις υποχρεώσεις τους και να δικαιωθεί η προσμέτρηση της προυπηρεσίας. και εαν άλλοι έβαλαν μέχρι το κουτάκι για επιλογή και δεν τους πήραν, την πάτησαν εξαιτιας των μειωμένων προσλήψεων -συγχωνευσεων και αύξησης ωρών στην β'θμια. αυτοι βέβαια εαν δεν τους πήραν είναι αδιανόητο κάποιοι να συμπεριφέρονται εγωϊστικά και να λένε οτι δεν θέλουν προσμέτρηση προυπηρεσίας.. όμως είναι επίσης αδιανόητο να δουλεύεις όμως 4 χρόνια και να μην βλέπεις προυπηρεσία.. Δεν μπορώ να ακούω άλλο αυτό το ρητό..
γιατι σου φαινεται περιεργο;εγω φετος έκανα την επιλογή μου με βάση αυτα τα κριτήρια.
... τι πιο εύκολο, δίκαιο και νορμάλ να προσμετρηθούν οι πίνακες και να επιστραφεί το 60-40!
..τι πιο εύκολο, δίκαιο και νορμάλ να εφαρμοστεί ο νόμος (όσον αφορά τους νέους διορισμούς), δηλαδή νέος ΑΣΕΠ --> νέος ενιαίος πίνακας --> διορισμοί και προσλήψεις (εδώ είναι το ζητούμενο για την ώρα) από έναν μοναδικό πίνακα, χωρίς παράθυρα και μπαλκονόπορτες.Το 60-40 δεν υπήρξε ποτέ.. αν συνυπολογίσουμε και όλες τις άλλες κατηγορίες, τότε μάλλον 35-65 θα είναι 100-0 και τέλος.εντιτ: για την ώρα σκέτο 0 βέβαια
οταν μιλαμε για ξεκλειδωμα εννοουμε τον πινακα των αναπληρωτων.
Kαταρχήν είναι λογικό οτι για να περάσουμε στον νέο νόμος πρέπει να διορίσει τα φεκ . Δίκαιο επίσης είναι να διορίσει και τα και τα 24 μηνα που έχουν μείνει. Τώρα στο ξεκλείδωμα έχω μια απορία.Το άρθρο 9 του νόμου Διαμαντοπούλους για το μεtαβατικό στάδιο που βρισκόμαστε τώρα λέει:9. Η παράγραφος 1 του άρθρου 5 του ν. 3687/2008 ( 1. Όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν την 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται....)καταργείται. Η παράγραφος 2 του ίδιου άρθρου ισχύει (Εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π., διορίζονται εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, ...)μέχρι την κατάρτιση του πρώτου πίνακα του άρθρου 3του παρόντος νόμου.Δηλαδή ο πίνακας του 24 μήνου συνεχίζει να υφίσταται σε αντίθεση με το 30 μηνο. Η ερώτηση μου είναι :. Aν ανοίξουν των αναπληρωτών δεν ανιοίγουν με βάση τον παραπάνω νόμο τα 24μηνα? Οποιον νομικό (άσχετο με την εκπαιδευση ) έχω ρωτήσει μου είπε οτι έτσι ερμηνεύει τον νόμο. Εσείς τι λέτε? Μήπως αυτό ήταν τελικά το νομικό κώλυμα?
troktiko μάλλον θέλεις να πεις οτι πρέπει να καταργείσει και την παράγραφο 2. Μόνο έτσι μπορεί να το κάνει. Και άρα θα υπάρχει μόνο ο πίνακας τον αναπληρωτών.