0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άποψη μου την οποία και έχω εφαρμόσει πολλάκις...Από τη στογμή που για την πρωτοβάθμια ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι αργία, αλλά οι εκπαιδευτικοί πηγαίνουν στην εκκλησία, είμαι υποχρεωμένη να μην κάτσω σπίτι μου.Στα πλαίσια όμως την θρησκευτικής ελευθερίας δεν μπορεί κανείς να μου επιβάλει να πάω στην εκκλησία (ή σε όποιο χώρο λατρείας).Πηγαίνω, λοιπόν, στο σχολείο, το ανοίγω και στέλνω ένα φαξ στη διεύθυνση ότι βρίσκομαι στο χω΄ρο του σχολείου και θα βρίσκομαι για όση ώρα κρατά η λειτουργία.Την π΄ρωτη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα. Απειλήθηκα ότι θα εκδιωχθώ από τη θέση μου, ότι είμαι δόκιμος υθπάλληλος και δεν πρέπει να προκαλώ και άλλα τέτοια ωραία. Ζήτησα γραπτώς να μου στείλουν εντολή ότι πρέπει να πηγαίνω στην εκκλησία ακόμα και αν εγώ δεν είμαι ΧΟ (κάτι που άλλωστε δεν γνωρίζουν αν είμαι ή όχι)....Η γραπτή ενοτλή δεν ήρθε ποτέ και έκτοτε ποτέ κανείς δεν μου είπε τίποτα............
Παράθεση από: emmaki στις Ιανουαρίου 29, 2012, 04:47:41 pmΆποψη μου την οποία και έχω εφαρμόσει πολλάκις...Από τη στογμή που για την πρωτοβάθμια ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι αργία, αλλά οι εκπαιδευτικοί πηγαίνουν στην εκκλησία, είμαι υποχρεωμένη να μην κάτσω σπίτι μου.Στα πλαίσια όμως την θρησκευτικής ελευθερίας δεν μπορεί κανείς να μου επιβάλει να πάω στην εκκλησία (ή σε όποιο χώρο λατρείας).Πηγαίνω, λοιπόν, στο σχολείο, το ανοίγω και στέλνω ένα φαξ στη διεύθυνση ότι βρίσκομαι στο χω΄ρο του σχολείου και θα βρίσκομαι για όση ώρα κρατά η λειτουργία.Την π΄ρωτη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα. Απειλήθηκα ότι θα εκδιωχθώ από τη θέση μου, ότι είμαι δόκιμος υθπάλληλος και δεν πρέπει να προκαλώ και άλλα τέτοια ωραία. Ζήτησα γραπτώς να μου στείλουν εντολή ότι πρέπει να πηγαίνω στην εκκλησία ακόμα και αν εγώ δεν είμαι ΧΟ (κάτι που άλλωστε δεν γνωρίζουν αν είμαι ή όχι)....Η γραπτή ενοτλή δεν ήρθε ποτέ και έκτοτε ποτέ κανείς δεν μου είπε τίποτα............emmaki θα διαφωνήσω. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας να συνοδεύουμε τους μαθητές στις σχολικές εκδηλώσεις (εφόσον δεν είναι μέρα αργίας). Εγώ αν ήμουν στο γραφείο και ήταν στο χέρι μου, θα σου έστελνα έγγραφη εντολή με την οποία θα σου έλεγα πως οφείλεις να συνοδεύσεις τα παιδιά από και προς την εκκλησία, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους και την σωστή μεταφορά τους, και that's it. Δεν είσαι υποχρεωμένη να μπεις μέσα στην εκκλησία, αλλά οφείλεις να κάτσεις στο προαύλιο να περιμένεις την επιστροφή σας. Έτσι το βλέπω εγώ.
Σ' εμάς τους νηπιαγωγούς είναι διαφορετικά. Στον εκκλησιασμό δεν πηγαίνουξε ως σχολείο, ούτε γυρνάμε ως σχολείο. Πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους και μετά είναι υπεύθυνοι για να τα φέρουν (ή όχι) στο σχολείο. Επίσης, δεν θα μπω στη λογική του αν είναι ωφέλημος ή όχι ο εκκλησιασμός, ο καθένας έχει δική του γνώμη. Απλά θα τονίσω ότι υπάρχουν σχολεία στα οποία η πλειοψηφία των παιδιών δεν είναι ΧΟ....
Για να επανέλθουμε και στο αρχικό θέμα, τι αποφασίσατε να κάνετε φέτος στα σχολεία σας στις 31 Γενάρη που δεν είναι αργία;
30 Γεναρη (οχι 31) δεν ειναι η γιορτη των 3 Ιεραρχων ή κανω λαθος??