0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας,στον πινακα αναπληρωτων πε60 έχω θεση γύρω στο 2200, που σημαινει μαλλον, οτι δεν προκειται να δουλεψω ως αναπληρωτρια τουλαχιστον για τα επομενα χρονια.
Όσο για τα υπόλοιπα σχολεία (τα αντίστοιχα κρατικά) πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα..... Έχοντας δουλέψει σε σχολείο στην Αγγλία, το βρήκα απίστευτα δύσκολο να κατανοήσω τι έλεγαν τα 5χρονα και ακόμα περισσότερο τα 5χρονα με ειδικές ανάγκες με οποία δούλευα κυρίως......... Το πρώτο 6μηνο πέρασε λέγονατς τους να μιλήσουν πιο αργα και πιο καθαρά!!!!!! Και είχα ήδη 1μιση χρόνο που έμενα επάνω και είχα καθημερινή επαφή με τη γλώσσα......
Παράθεση από: emmaki στις Ιανουαρίου 29, 2012, 08:38:30 pmΌσο για τα υπόλοιπα σχολεία (τα αντίστοιχα κρατικά) πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα..... Έχοντας δουλέψει σε σχολείο στην Αγγλία, το βρήκα απίστευτα δύσκολο να κατανοήσω τι έλεγαν τα 5χρονα και ακόμα περισσότερο τα 5χρονα με ειδικές ανάγκες με οποία δούλευα κυρίως......... Το πρώτο 6μηνο πέρασε λέγονατς τους να μιλήσουν πιο αργα και πιο καθαρά!!!!!! Και είχα ήδη 1μιση χρόνο που έμενα επάνω και είχα καθημερινή επαφή με τη γλώσσα......Ωχ! Κατάλαβα! Δηλαδή εμένα που με ενδιαφέρουν οι Σκανδιναβικές χώρες να το αφήσω καλύτερα, ε;;;;;
Παράθεση από: Demetroula στις Ιανουαρίου 30, 2012, 08:36:49 pmΩχ! Κατάλαβα! Δηλαδή εμένα που με ενδιαφέρουν οι Σκανδιναβικές χώρες να το αφήσω καλύτερα, ε;;;;; Ξέρω ότι στη Σουηδία πρέπει να περάσεις πολύ απαιτητικές εξετάσεις γλώσσας....Και είναι λογικό.....Για να διδάξεις τα παιδιά πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τη γλώσσα τους....
Ωχ! Κατάλαβα! Δηλαδή εμένα που με ενδιαφέρουν οι Σκανδιναβικές χώρες να το αφήσω καλύτερα, ε;;;;;
Μπροστά στην ανασφάλεια και την ανεργια εφ' όρου ζωής, η εκμαθηση μιας γλωσσας μου φαίνεται παιχνιδάκι.Δεν ξέρω πλέον αν μπορει να είναι επιλογή η Ελλάδα, τουλάχιστον για τον κλάδο μας.
Μακάρι να πετύχεις αυτό που θες, αλλά δεν μιλάμε για απλή εκμάθηση γλώσσας για να μπορείς να συννενοείσαι....Μιλάμε για εκμάθηση τόσο της "ακαδημαϊκής" γλώσσας αλλά και των καθημερινών εκφράσεων για να μπορείς να διδάξεις και να επικοινωνήσεις με τα παιδιά....Να μιλήσω για τον εαυτό μου....όταν πήγα πρώτη φορά στην Αγγλία ως Erasmus τα Αγγλικά μου θεωρούνταν πάρα πολύ καλά (είχα Proficiency, διάβαζα και καταλάβαινα λογοτεχνία κλπ). Εκεί, όμως, δεν μπορούσα να καταλάβω τίποτα και κανέναν, καθώς και η προφορά ήταν τελέιως διαφορετική αλλά και οι εκφράσεις ήταν διαφορετικές. Χαρακτηριστικά μια συγκάτοικος μου είπε "Γιατί μιλάς έτσι; Έτσι μιλούσαν οι γονείς μας..."Και να πω επίσης, ότι, αν μιλάμε για νηπια, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς μπορεί να μην έχουν κατακτήσει όλα τα φωνήματα, να μιλάνε με "κομμένες" λέξεις, να μιλάνε και να μην σε κοιτάνε κλπ
Αν ο ΑΣΕΠ γίνει το χειμώνα του 2013-2014 τότε θα δώσουν 10046 νηπιαγωγοί.Αν ο ΑΣΕΠ γίνει το χειμώνα του 2014-2015 τότε θα δώσουν 10831 νηπιαγωγοί.