0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rublev στις Φεβρουαρίου 01, 2012, 04:50:32 pmΕίναι ενδεικτικό της σημασίας που μάθαμε εμείς ως εκπ/κοί(!!!) και πολίτες να δίνουμε στην παιδεία,ώστε να θεωρούμε τα τεχνικά προβλήματα (στα οποία υπάρχουν λύσεις έτσι και το θέλουμε πραγματικά) ικανά για να επιβάλουν την αμορφωσιά και την ανωριμότητα.Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κάποιας μορφής εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Αν στην Ελλάδα τις δίναμε αποκλειστικά στα Πανεπιστήμια και το σχολείο δεν είχες καμία ανάμιξη στην προετοιμασία των παιδιών για αυτές, αφενός πάλι θα θησαύριζαν τα φροντιστήρια προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο και αφετέρου θα υπήρχαν θέματα αδιαφάνειας και διαπλοκής. Εκτός και αν καταργήσουμε εντελώς τις εξετάσεις και μπαίνει στο Πανεπιστήμιο όποιος έχει αν πληρώσει τα δίδακτρα, όπως στην Αγγλία.
Είναι ενδεικτικό της σημασίας που μάθαμε εμείς ως εκπ/κοί(!!!) και πολίτες να δίνουμε στην παιδεία,ώστε να θεωρούμε τα τεχνικά προβλήματα (στα οποία υπάρχουν λύσεις έτσι και το θέλουμε πραγματικά) ικανά για να επιβάλουν την αμορφωσιά και την ανωριμότητα.
Δουλειές της Διαμαντοπούλου με μικροπολιτικές σκοπιμότητες χωρίς προσχήματα .Δεν είναι δυνατόν την ώρα που κρίνεται η χρεοκοπία της χώρας να μιλάνε για συναίνεση σε μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού... Ο Σαμαράς σήμερα ήταν ξεκάθαρος σε αυτό : «Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν λευκή επιταγή»Διαμηνύει ότι μια μεταβατική κυβέρνηση οφείλει να φέρεται ως μεταβατική: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=441388&h1=trueΑρκετά με την προχειρότητα και την ανυπομονησία κάθε αλεξιπτωτιστή που θεωρεί την εκπαίδευση τσιφλίκι του.Εδώ δεν μπόρεσαν τα στοιχειώδη να οργανώσουν θα καταφέρουν στο παραπέντε να διαμορφώσουν ένα νέο λύκειο και ένα νέο εξεταστικό και μάλιστα με συναίνεση;
Έτσι, αφενός μέσω της μείωσης του σημερινού αριθμού των διδασκόμενων μαθημάτων, και, αφετέρου, μέσω της προσφοράς μαθημάτων εμβάθυνσης (πάντα κατ’ επιλογήν) στα επιθυμητά γνωστικά αντικείμενα, δίνεται μέσα στο σχολείο υπερεπαρκής χρόνος, για να αφομοιωθεί η ύλη και να μειωθεί η εξάρτηση από το φροντιστήριο. Για παράδειγμα, ο μαθητής της Γ' Λυκείου, που διδάσκεται 5 ώρες Μαθηματικά στη σημερινή Θετική ή στην Τεχνολογική κατεύθυνση, με το νέο σύστημα θα διδάσκεται συνολικά 7 ώρες Μαθηματικά, οι οποίες θα μπορούν να αυξηθούν και σε 9, εάν έχει επιλέξει και το αντίστοιχο μάθημα εμβάθυνσης. Ανάλογη αύξηση θα ισχύσει και για τα άλλα μαθήματα. δηλαδή μιλάμε για την απόλυτη εξάρτηση της λυκειακης βαθμίδας από τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο . Έτσι το λύκειο μεταμορφώνεται σε απόλυτο προθάλαμο του πανεπιστημίου
Εμείς οι εκπ/κοί ξέρουμε ότι τα φροντιστήρια δεν καταπολεμούνται ακόμα και με 100 ώρες την εβδομάδα,όσο τα τμήματα είναι 30άρια,όσο ο καθηγητής στα δημόσια σχολεία είναι γενικά απαξιωμένος κτλ.
Παράθεση από: rublev στις Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:16:54 pmΕμείς οι εκπ/κοί ξέρουμε ότι τα φροντιστήρια δεν καταπολεμούνται ακόμα και με 100 ώρες την εβδομάδα,όσο τα τμήματα είναι 30άρια,όσο ο καθηγητής στα δημόσια σχολεία είναι γενικά απαξιωμένος κτλ. Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουμε να καταπολεμηθούν τα φροντιστήρια, γιατί από αυτά τρώνε ψωμάκι χιλιάδες αδιόριστοι συνάδελφοι εδώ και δεκαετίες. Όπως έβγαζαν και το παντεσπάνι τους και χιλιάδες διορισμένοι. Ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον μεταξύ μας. Και για αυτό το λόγο εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούω προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για αλλαγές στα συστήματα εξετάσεων με σκοπό και την μείωση των φροντιστηρίων.