0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουμε να καταπολεμηθούν τα φροντιστήρια, γιατί από αυτά τρώνε ψωμάκι χιλιάδες αδιόριστοι συνάδελφοι εδώ και δεκαετίες. Όπως έβγαζαν και το παντεσπάνι τους και χιλιάδες διορισμένοι. Ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον μεταξύ μας. Και για αυτό το λόγο εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούω προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για αλλαγές στα συστήματα εξετάσεων με σκοπό και την μείωση των φροντιστηρίων.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:23:52 pmΕμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουμε να καταπολεμηθούν τα φροντιστήρια, γιατί από αυτά τρώνε ψωμάκι χιλιάδες αδιόριστοι συνάδελφοι εδώ και δεκαετίες. Όπως έβγαζαν και το παντεσπάνι τους και χιλιάδες διορισμένοι. Ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον μεταξύ μας. Και για αυτό το λόγο εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούω προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για αλλαγές στα συστήματα εξετάσεων με σκοπό και την μείωση των φροντιστηρίων.Σκοπός δε θα έπρεπε να είναι η μείωση των φροντιστηρίων, αλλά η παροχή καλύτερης εκπαίδευσης. Επίσης, όσο και να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση, και πάλι δεν είμαι κατά των φροντιστηρίων. Αρκεί, βέβαια, ο στόχος να είναι η παροχή πραγματικής βοήθειας στο μαθητή και όχι η εκμετάλλευση. Αν εγώ, ως γονιός κρίνω ότι το παιδί μου θα ωφεληθεί με το φροντιστήριο, γιατί να μην το στείλω; Αν, επίσης, γνωρίζω ότι ο τάδε πολύ καλός καθηγητής είναι μόνιμος , γιατί να μη στείλω το παιδί μου σε αυτόν, αλλά να το στείλω σε κάποιον για τον οποίο δεν είμαι σίγουρος; Πολλές φορές πάντως οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους, επειδή έχουν τη λανθασμένη νοοτροπία ότι μόνο με το φροντιστήριο θα ωφεληθεί το παιδί τους. Κάποιες φορές χρειάζεται, αλλά όχι πάντα.
Kαταρχήν εγώ επισήμανα την υποκρισία της εκπαιδευτικής κοινότητας στο θέμα της παραπαιδείας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα η φροντιστηριακή εκπαίδευση έχει γιγαντωθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μαθητές άλλων χωρών δεν ξέρουν τι είναι το φροντιστήριο. Εκεί το φροντιστήριο είναι μία βοήθεια για τον αδύναμο μαθητή, εδώ είναι μέχρι και για να κάνει τους άριστους πιο άριστους. Και φυσικά δεν είναι καθόλου λογικό ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για την εκπαίδευση του παιδιού του το δημόσιο σχολείο το πρωί και να ξαναπληρώνει το απόγευμα για το φροντιστήριο. Είναι η ίδια λογική που ο γιατρός του νοσοκομείου σου ζητά φακελάκι, για να κάνει την δουλειά για την όποια τον έχεις ήδη πληρώσει μέσα από τη φορολογίας σου. Για τους δε μόνιμους τα ιδιαίτερα είναι απολύτως παράνομα, όχι μόνο γιατί είναι μαύρα χρήματα, αλλά και γιατί τα απαγορεύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 02, 2012, 04:54:23 pmKαταρχήν εγώ επισήμανα την υποκρισία της εκπαιδευτικής κοινότητας στο θέμα της παραπαιδείας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα η φροντιστηριακή εκπαίδευση έχει γιγαντωθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μαθητές άλλων χωρών δεν ξέρουν τι είναι το φροντιστήριο. Εκεί το φροντιστήριο είναι μία βοήθεια για τον αδύναμο μαθητή, εδώ είναι μέχρι και για να κάνει τους άριστους πιο άριστους. Και φυσικά δεν είναι καθόλου λογικό ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για την εκπαίδευση του παιδιού του το δημόσιο σχολείο το πρωί και να ξαναπληρώνει το απόγευμα για το φροντιστήριο. Είναι η ίδια λογική που ο γιατρός του νοσοκομείου σου ζητά φακελάκι, για να κάνει την δουλειά για την όποια τον έχεις ήδη πληρώσει μέσα από τη φορολογίας σου. Για τους δε μόνιμους τα ιδιαίτερα είναι απολύτως παράνομα, όχι μόνο γιατί είναι μαύρα χρήματα, αλλά και γιατί τα απαγορεύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.Εγώ εστίασα στην οπτική του γονιού. Αν θέλει να στείλει το παιδί του φροντιστήριο, πού το πρόβλημα; Σαφώς και απαγορεύεται ο μόνιμος να κάνει φροντιστήρια. P.S. Ίσως στο άλλο μήνυμα δεν έπρεπε να βάλω σε παράθεση την απάντησή σου. Αναφερόμουν γενικότερα.
Τι να σας πω, εγώ εξαρχής θεώρησα δεδομένο ότι πρόκειται για αυτό που έχει ήδη ανακοινωθεί. Τι άλλαξε ο Μπαμπινιώτης; Επενέβη και στη δομή του προγράμματος, και όχι μόνο στο εξεταστικό σύστημα;
αλλά και γιατί τα απαγορεύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Παράθεση από: marinadim στις Φεβρουαρίου 02, 2012, 05:47:19 pmΤι να σας πω, εγώ εξαρχής θεώρησα δεδομένο ότι πρόκειται για αυτό που έχει ήδη ανακοινωθεί. Τι άλλαξε ο Μπαμπινιώτης; Επενέβη και στη δομή του προγράμματος, και όχι μόνο στο εξεταστικό σύστημα;Όσα είχαν ανακοινωθεί ήταν για τη δομή του Νέου Λυκείου. Χθες κατέθεσαν την πρόταση για τις πανελλήνιες. Δεν αναιρεί λοιπόν η χθεσινή ανακοίνωση την προηγούμενη.