0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τίποτα δεν σταμάτησε, γιατί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν λειτούργησε ποτέ σωστά.Δεν ξέρω αν θα αρκούσε αυτό, για να μειωθεί η διαπλοκή που αναφέρεις, όπως αμφιβάλλω αν θα αρκούν και τα καινούργια μέτρα.Το θέμα όμως δεν είναι απλώς να χτυπηθεί η διαπλοκή, αλλά να εξυπηρετηθεί και ο ασθενής. Τι να το κάνω εγώ να σταματήσει η διαπλοκή, αν δεν μπορώ να πάρω ένα φάρμακο της προκοπής; Τι νόημα έχει να μη διαφθείρονται οι γιατροί, όταν δεν θα γίνονται καλά οι ασθενείς; Μήπως πάνω στην αγωνία να εξαλειφθεί μια κακοδαιμονία του δημοσίου, χάνεται το πρώτιστο μέλημα, που είναι η φροντίδα των πολιτών;Όσο για το τι γίνεται στα άλλα κράτη, ειλικρινά βαρέθηκα να ακούω συγκρίσεις και μεταφορές ξένων μοντέλων. Ούτε ξέρω τι ισχύει ακριβώς σε κάθε κράτος ούτε σε τι υποδομές βασίζεται ούτε τι αποτέλεσμα έχει.Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω μέτρα και προγράμματα που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Και μέχρι στιγμής, βλέπω εύκολες λογιστικές λύσεις, δηλ. μείωση κονδυλίων σε όλους τους τομείς, όχι όμως μια ποιοτική αλλαγή (π.χ στη γραφειοκρατία, στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων), που να μη κοστίζει, αλλά να βελτιώνει έστω και λίγο την κατάσταση.
emmaki,οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα. Σε μια δημοσκοπηση για την ικανοποιηση απο το εθνικο συστημα υγειας που εγινε το φεβρουαριο 2009 (μιλαμε για τις χρυσες εποχες)τα αποτελεσματα εχουν ως εξης:απαραδεκτο: 53,42% (430 ατομα)κακο: 21.99% (177)μετριο: 16,65% (134)αξιοπρεπες: 2,61% (21)καλο: 1,61% (13)αρκετα καλο: 1,12% (9)πολυ καλο: ο,62% (5)αριστο: 1,99% (16)οπως βλεπεις ικανοποιημενο ειναι ενα ποσοστο της ταξης του 8-9% τη στιγμη που με μια προχειρη αναζητηση , στον καναδα για παραδειγμα ανερχοταν το 2007 στο 85,7% ..(http://www4.hrsdc.gc.ca/.3ndic.1t.4r@-eng.jsp?iid=7)Τωρα, αν εσυ εισαι ικανοποιημενη καλο εναι αυτο βεβαια, αλλα μη γενικευεις.
Δηλαδή δεν σου φαίνεται καθόλου περίεργο που κάποιοι έλληνες γιατροί υποστηρίζουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες;Ενδιαφέρονται για το χάσιμο θέσεων εργασίας ή μήπως κάτι άλλο συνέβαινε;
Soch,Αν μπορεις βαλε το link εδω να μην ψαχνω.