0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@panos2: αν το φάρμακο που θα σου προτείνει ο φαρμακοποιός έχει την ίδια δραστική ουσία, είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Αν θέλει να σου προτείνει φάρμακο με διαφορετική δραστική ουσία δεν έχει το δικαίωμα, ούτε τη γνώση, ούτε την ευθύνη.
Εγώ βλέπω πως με τα νέα μέτρα αυτό το «σύστημα» απάτης προς τους ασθενείς, αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μπορεί να μετατοπιστεί από κακοήθεις γιατρούς και φαρμακοποιούς μόνο προς τους ασθενείς…
Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 26, 2012, 12:40:33 pmΕγώ βλέπω πως με τα νέα μέτρα αυτό το «σύστημα» απάτης προς τους ασθενείς, αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μπορεί να μετατοπιστεί από κακοήθεις γιατρούς και φαρμακοποιούς μόνο προς τους ασθενείς… Αυτό που θα γίνει είναι ότι ο ασθενής θα πληρώνει τελικά τη νύφη, επειδή κάποιοι άλλοι αισχροκερδούσαν.Και λέω ότι θα πληρώσει τη νύφη, γιατί πρώτον, έχω ισχυρή αμφιβολία για την εγκυρότητα των ούτως ή άλλως δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΦ, τη στιγμή που θα υπάρχει τόσο ισχυρή πίεση εισαγωγής φθηνών φαρμάκων από οπουδήποτε, για να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.Και δεύτερον, όλα τα φάρμακα προκαλούν κάποιες παρενέργειες είτε λόγω της δραστικής τους ουσίας είτε λόγω των εκδόχων τους. Μέχρι τώρα, αν ήξερες εκ πείρας ότι το τάδε φάρμακο σε πείραζε, την επόμενη φορά ζητούσες από το γιατρό να σου συνταγογραφήσει κάποιο παρόμοιο, όχι απαραιτήτως πολύ ακριβότερο (εμένα π.χ κάποια αντιβιοτικά με πειράζουν στο στομάχι, ενώ κάποια άλλα με την ίδια δραστική ουσία όχι, κάποια αντισταμινικά μου προκαλούν ύπνο, ενώ σε άλλα άτομα τα ίδια ακριβώς δεν έχουν τέτοια παρενέργεια).Τώρα θα είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το φθηνότερο που θα σου δώσει ο φαρμακοποιός και αν δεν σου αρέσει, θα πρέπει να πληρώσεις. Και ποιος θα υποδεικνύει σ' αυτήν την περίπτωση το εναλλακτικό φάρμακο και με ποια ευθύνη;Και στην τελική, αν είναι τελικά να πληρώνω για το φάρμακο που χρειάζομαι, για ποιον λόγο ακριβώς θα μου κάνουν κρατήσεις τις οποίες εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν; Αλλά αυτά στο ΣΚΑΙ φαίνονται πολύ λογικά, όπως και όλα τα μέτρα των μνημονίων...
Παράθεση από: nickitol στις Φεβρουαρίου 26, 2012, 09:39:52 amSoch,Αν μπορεις βαλε το link εδω να μην ψαχνω.
Soch,Αν μπορεις βαλε το link εδω να μην ψαχνω.
Αφού η εξοικονόμηση πόρων δεν αποτελεί το πρωτεύον ζήτημα για εσένα,τότε γιατί "πρέπει"να διασωθούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες,ειδικά εάν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό χωρίς την έως τώρα κρατικοδίαιτη τακτική;
Εάν "ούτως ή άλλως τα γενόσημα κυκλοφορούσαν" και θεωρείς -κατ'εμέ ορθά- ότι αλλού πρέπει να σταθούμε,τότε γιατί σχεδόν όλα τα μηνύματά σου εκφράζουν τον φόβο σου για τον κίνδυνο αλλεργιών από τα γενόσημα;
Τελικά δεν απαντάς στο πώς μπορούν να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Συγνώμη, αλλά η στάση σου μου θυμίζει λίγο την ρητορική του "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο". Θέλω το ευρώ, αλλά όχι τον καπιταλισμό. Θέλω να μου δανείσουν οι άλλοι, αλλά να μην υποστώ κάποια πράγματα που υπομένουν αυτοί. Δυστυχώς, δηλαδή,νομίζω ότι από εσένα μέχρι στιγμής"δεν έχω διαβάσει μια στέρεη λογική" που να δίνει σαφείς απαντήσεις.Και μπορεί εσένα να μην σε ενδιαφέρουν τα παραδείγματα κοινωνιών που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα (δεν ξέρω μήπως κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία σου το υπαγορεύει αυτό),αλλά προσωπικά,επειδή ακριβώς εκτιμώ το επίπεδο ζωής που απολαμβάναμε έως τώρα,με ενδιαφέρει να διασωθεί με τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες,γιατί απλούστατα κι εμένα δεν με εκφράζει π.χ. το αγγλοσαξωνικό μοντέλο.Είτε το θέλουμε,είτε όχι,ολόκληρο σοβιετικό μπλοκ παραδόθηκε σε αυτό μέχρι κεραίας.Και πολύ φοβάμαι ότι η στείρα άρνηση θα μας οδηγήσει κι εμάς προς τα εκεί,καθώς δεν είμαστε Κίνα,για να μπορούμε να μην στηριζόμαστε πουθενά.