0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά αν κάποιο παιδί δεν έχει αποδεικτικά ότι νομίμως βρίσκεται στην χώρα μας δικαιούται/υποχρεούται να πηγαίνει σχολείο;
Στο δημόσιο σχολείο εγγράφονται όλα τα παιδιά.Πριν κάποια χρόνια είχε έρθει εγκύκλιος που έλεγε ότι πρέπει να ζητάμε χαρτιά. Είχε γίνει χαμός! Αποσύρθηκε!
Μάλιστα. Φαίνεται πως θα κριθεί η ανθρωπιά του καθενός από το βαθμό συμμόρφωσης των λεξιλογικών του προτιμήσεων με το κάθε εφήμερο ιδεολογικό σουξέ. Έστω και έτσι, θα εμμείνω στη θέση μου ότι ο προτιμητέος όρος είναι "λαθρομετανάστης". Θεωρώ ότι αποφεύγοντας το "λαθρο-", και αποκαλώντας συλλήβδην όλα τα παιδιά με τον ίδιο όρο, αποσιωπούμε τις βαθιές δομικές ανισότητες της κοινωνίας στην οποία συμμετέχουμε και την οποία συνδιαμορφώνουμε.
Λίγη ευαισθησία σε ορισμένα θέματα θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά τι λέω.. εδώ τον παππού μου τον έλεγαν στα επίσημα έγγραφα "κομμουνιστοσυμμορίτη" μέχρι το '80 (που πέθανε) και ο πατέρας μου ήταν επίσημα "γιος συμμορίτη" μέχρι το '81 (όσο κυβερνούσε η τότε "δημοκρατική" δεξιά). Αυτά είναι...
Ωπα μεγαλε θα κλαψουμε,γιατι δεν πας στην χωρα των παιδιων που εχεις στην ταξη αφου νιωθεις τοση νοσταλγια;
Στο θέμα της ονομασίας και τα περί λάθρων κλπ.. ακόμα κι αν έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι ετυμολογικά στέκει, ακούγεται άσχημα. Άλλο "λαθρεπιβάτης" και άλλο "λαθρομετανάστης", όταν γνωρίζουμε (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουμε) ότι όσοι μεταναστεύουν από φτωχές χώρες, προσπαθούν να σωθούν από πολέμους (που ΚΑΙ η χώρα μας, ως μέλος του ΝΑΤΟ, συμβάλλει έμμεσα..) και από πλήρη εξαθλίωση και θάνατο.Λίγη ευαισθησία σε ορισμένα θέματα θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά τι λέω.. εδώ τον παππού μου τον έλεγαν στα επίσημα έγγραφα "κομμουνιστοσυμμορίτη" μέχρι το '80 (που πέθανε) και ο πατέρας μου ήταν επίσημα "γιος συμμορίτη" μέχρι το '81 (όσο κυβερνούσε η τότε "δημοκρατική" δεξιά). Αυτά είναι...