*

Αποστολέας Θέμα: Έφυγε η Διαμαντοπούλου  (Αναγνώστηκε 60284 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Έφυγε η Διαμαντοπούλου
« Απάντηση #280 στις: Μαρτίου 07, 2012, 08:57:19 pm »

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει, παρακαλούμε η συζήτηση να διεξαχθεί με τους όρους του pde που όλοι μας αποδεχτήκαμε κατά την εγγραφή μας.

Επίσης, το παρόν θέμα θα κλειδωθεί, ύστερα και από δική σας πρόταση , με τη σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:34:56 »

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Μαρτίου 07, 2012, 08:59:47 pm »
Μετά τη πτώση όλων ανεξαιρέτως των δικτατορικών καθεστώτων,υπάρχουν πάντα οι λεγόμενοι ''νοσταλγοί''....
Οι οποίοι νοσταλγοί είτε είναι ευνοούμενοι του απελθέντος καθεστώτος,είτε απλά βολεμένοι είτε και απολαμβάνοντες τη δυσμένεια κάποιες φορές.Δεν μου κάνει εντύπωση που βιώνουμε κάτι τέτοιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση...
Πάντως εγώ δεν πρόκειται να ξεχάσω,ό,τι και αν λένε κάποιοι των οποίων η άποψη είναι σε κάθε περίπτωση σεβαστή αφού είμαστε σε δημοκρατική κοινωνία,ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουμε,το γεγονός οτι 31 αυγούστου απόγευμα περίμενα με τις βαλίτσες στο χέρι όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι για να δούμε που θα πάμε με τη ψυχή στο στόμα αποσπασμένοι ή μη,επειδή η αυτού μεγαλειότης ήθελε σώνει και καλά να μας υποβάλλει σε ανελέητο καψώνι,καθώς και το οτι φθάσαμε Μάρτη και ακόμα διδάσκουμε χωρίς βιβλία(και μην ακούω ........ του είδους 'δεν έφταιγε αυτή'.Σοβαρά???Και ποιός φταίει???Ο Χατζηπετρής μήπως???Είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον από τους προηγούμενους υπουργούς,όσο ανίκανοι και αν ήταν???Και εκτός αυτού υπήρχε περίπτωση η ίδια να μη ρίξει αλλού την ευθύνη,αφού θα καταστρεφόταν η πολλά υποσχόμενη πολιτική της καριέρα σε αντίθετη περίπτωση???Μην τρώτε κουτόχορτο.....)

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:02:13 pm »

Ως προς τις μεταθέσεις,το ζητούμενο είναι να δίνονται σε οργανικά κενά.Αυτό λέει η λογική,όσο κι αν δεν μας συμφέρει.

rublev, υπηρετώ στην ίδια περιοχή επί 7 χρόνια και είμαι ακόμα στη διάθεση ΠΥΣΔΕ. Αλλά κάθε χρονιά έχω πλήρες ωράριο. Και είναι πολλοί στην ίδια θέση με εμένα. Και στις πόλεις ακόμα περισσότεροι. Τι θέλω να πω: χρειάζονται και άτομα στη διάθεση ΠΥΣΔΕ για να συμπληρώνουν "τρύπες" σε δύο ή τρία σχολεία (ή και περισσότερα). Με το δεδομένο βέβαια ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών σε διάθεση ΠΥΣΔΕ δεν είναι υπερβολικά μεγάλος, ώστε να υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς ωράριο. Εφόσον όμως υπάρχουν κάθε χρόνο κενά και πέρα από τα οργανικά, θεωρώ πιο ορθολογικό αυτά να καλύπτονται με μεταθέσεις (να δίνονται δηλαδή λίγες παραπάνω από τα οργανικά κενά), παρά να προσλαμβάνονται στη συνέχεια ένα σωρό αναπληρωτές στις ίδιες περιοχές. Για το λόγο αυτό θα διαφωνήσω με το παραπάνω. Στα υπόλοιπα που έγραψες περί αποσπάσεων συμφωνώ: όσο κι αν (δικαιολογημένα κατ'εμέ) εχθρευόμαστε οι περισσότεροι την πρώην υπουργό, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι συνέβαλε στον εξορθολογισμό του συστήματος των αποσπάσεων. (Προσωπικά, στα -ελάχιστα- θετικά που της καταλογίζω είναι και η κατάργηση του νόμου για το διορισμό πολύτεκνων).

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:05:02 pm »
η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης ως απαραίτητη προυπόθεση για την πραγματοποίηση της μετάθεσης

Δεν ισχυει.

η διάθεση του υπεράριθμου σε γειτονική διεύθυνση που έχει ανάγκες αντί να δουλεύει 2-3 ώρες την εβδομάδα[/b]

Η εν λογω ρυθμιση υπηρχε εδω και πολλα ετη και δεν αποτελει καινοτομια της Διαμαντοπουλου. Στην πραγματικοτητα, η εν λογω διαταξη αξιοποιηθηκε επι Διαμαντοπουλου απο τους κομματικα διορισμενους περιφερειακους διευθυντες εκπ/σης προκειμενου να πραγματοποιησουν, σε πλειστες περιπτωσεις, αδιαφανεις μετακινησεις εντος περιφερειας, στον τοπο συμφεροντων τους, ημετερων εκπαιδευτικων, θεμελιωνοντας παραλληλα δικαιωμα μεταθεσης και λαμβανοντας τη μοριοδοτηση της οργανικης τους, εφαρμοζοντας δηλαδη το προγενεστερο μοντελο των μοριοδοτουμενων απο την οργανικη αποσπασεων σε φορεις στην κλιμακα των περιφερειακων διευθυνσεων.   

το κόψιμο των μαιμού δυσπροσίτων

Ορθο, αλλα, απο την αλλη, εφαρμοστηκε σε αποκεντρωμενη κλιμακα.

η μοριοδότηση στο σύστημα των αποσπάσεων

Η επιλεκτικη μοριοδοτηση θα προσεθετα. Οι αποσπασεις στους παντος τυπου φορεις πραγματοποιηθηκαν με τον πατροπαραδοτο, αδιαφανη και αναξιοκρατικο τροπο της κομματικης δοσοληψιας, ενω απο τους τρεις πινακες των μοριοδοτουμενων αποσπασεων σε ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ, ο ενας ητο και βυσματικος. Το θεμα εδω ειναι οτι δεν μπορει κανεις να ειναι ολιγον εγκυος ουτε και ημιπαρθενος...

ο διορισμός αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ

Ορθο ή τουλαχιστον επρεπε οπωσδηποτε να μειωθει ο αριθμος των ποικιλωνυμων κατηγοριων διορισμου που καταντησαν την εκπαιδευση κολυμβηθρα του Σιλωαμ.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2012, 09:09:57 pm από Damien »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:34:56 »

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:07:27 pm »
Επίσης, το παρόν θέμα θα κλειδωθεί, ύστερα και από δική σας πρόταση , με τη σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών
+1
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:15:28 pm »
marinadim,θεωρώ ότι το να είσαι στη διάθεση 7 και 9 χρόνια,όπως συμβαίνει με πολλούς φίλους μου που κάθε χρονιά δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα εργαστούν (με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να έχει και στην παρεχόμενη εκπ/ση),είναι απαραδεκτο.Συμφωνώ με όσα λες.Να προσθέσω μόνο ότι δεν μου αρέσει οι αναπληρωτές να αντιμετωπίζονται από μερικούς (είμαι σίγουρος όχι από εσένα) σαν κομμάντος ειδικών αποστολών.
Damien,αυτά που γράφεις εννοούσα όταν μιλούσα για παραλείψεις ή στρεβλώσεις.

Και κάτι ακόμα που ξέρω ότι θα προκαλέσει νέες ύβρεις  :-[:Ας μην υποκρινόμαστε.Ορισμένοι από αυτούς που κατηγορούν ακόμα και τις προφανώς προς το καλύτερο αλλαγές,το κάνουν από ιδιοτέλεια.Η στειρα άρνηση σε όλα υποκρύπτει συνήθως θιγόμενα συμφέροντα.Πόσοι αιρετοί είδαν π.χ. να απειλείται ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους με τον νόμο για τις αποσπάσεις (βέβαια στην πράξη βρέθηκε η λύση ;));Πόσοι πίστευαν ότι θα πάρουν σύνταξη με 2-3 ώρες δουλειάς την εβδομάδα;

Και αντέχετε και άλλη μια σκληρή άποψη;Ποιός φταίει περισσότερο;Η Διαμαντοπούλου που έκοψε τους διορισμούς υπό την πίεση και της τρόικα ή όλοι οι πρώην υπουργοί που διόριζαν υπεράριθμους και παρέκαμπταν το ΑΣΕΠ;Ή όσοι αναπληρωτές,που ενώ έβλεπαν τις παρακάμψεις των κόπων τους,σνόμπαραν κάθε προσπάθεια οργανωμένης αντίδρασης υπνωτισμένοι από την ομηρία του σίγουρου κάποτε διορισμού και των παραπλανητικών κελευσμάτων περί δήθεν "αλληλεγγύης";
Πονάει η ψυχή μου όταν ξέρω ότι οικογενειάρχες άνω των 40,όμηροι αναπληρωτές με πολλούς ΑΣΕΠ στην πλάτη,αυτή τη στιγμή παλεύουν με το άγχος της ανεργίας,τη στιγμή που τα περασμένα χρόνια διορίστηκαν πολλοί με μηδενική-σε σύγκριση με τη δική τους-προσπάθεια.Και μας φταίει περισσότερο η Α.Δ.,όταν έχουν γίνει τέτοιου είδους εγκλήματα;Κλωτσάει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι ή μήπως επιδιώκουμε κουτοπόνηρα να αποσιωπήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία  15 χρόνια;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2012, 09:51:47 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:21:37 pm »

Ωστοσο, εγω κρινω εκ του αποτελεσματος και δεν αξιολογω προθεσεις, διοτι, ως γνωστον, ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με αγαθες προθεσεις.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:23:43 pm »
Μια γυναίκα με "πάθος" : Η Αννούλα  ;D Ενα κορίτσι με... φλογερό ταπεραμέντο  ;D άφησε "εποχή"!!

Λοιπόν, η Αννα ειτε εξ αιτίας δυσμενων "καιρικων" συνθηκών, ειτε απο δικά της σφαλματα, δυστυχως,κατα γενική ομολογία, δεν αφησε καλή εντύπωση. Πρεπει ομως, για να ειμαστε σωστοι και δικαιοι να της αναγνωρισουμε και καποια καλά.

Ας ευχηθουμε ολοι μας ο νεος υπουργος (ειτε λεγεται Μπαμπινιώτης, ειτε ο επόμενος μετα τις εκλογές) να διορθωσει καποια πραγματα. Η οικονομική κατασταση δεν αλλαζει προς το καλυτερο-αυτο ειναι το πλεον σιγουρο-, ας δούμε ομως ρεαλιστικά τί μπορει να γινει κατω απο τετοιες συνθήκες για το καλό της εκπαίδευσης και της παιδειας γενικοτερα.

Καλή επιτυχία στο έργο του νέου υπουργού.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2012, 09:33:02 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:32:15 pm »
Ωστοσο, εγω κρινω εκ του αποτελεσματος και δεν αξιολογω προθεσεις, διοτι, ως γνωστον, ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με αγαθες προθεσεις.
Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι,απλά να σου πω ότι όλα αυτα που έγραψες τα έχω ήδη γράψει στα αντίστοιχα θέματα.Πιστεύω ότι δεν θα περίμενες να κάνω παράθεση όλων αυτών (και μια ένσταση ως προς τις μεταθέσεις:όπως έγραψα και παραπάνω η ύπαρξη οργανικής ως προυπόθεση είναι το ζητούμενο).

Τώρα,για την τέως υπουργό,επειδή κι εγώ κρίνω εκ του αποτελέσματος,να επαναλάβω ότι σε ουσιαστικό επίπεδο (και όχι τόσο διαχειριστικό),επρόκειτο για άλλη μια μειονεκτική υπουργία που καταδίκασε την ελληνική νεολαία σε ακόμα μεγαλύτερη αμορφωσιά.

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #289 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:37:31 pm »
Mαζί σου.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:38:58 pm »
Θέλω να προσθέσω και γω μια ευχή στο μνμ του MARKOS   με μια λαϊκή ρύση. 
Τα παθήματα των πρώτων, ας γίνουν γεφύρι των δεύτερων.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #291 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:41:29 pm »
Η Παιδεια δεν εγινε καλυτερη επι των ημερων της Δ., το αντιθετο μαλιστα.
Η Δ  θεωρησε αντιπαλο τον εκπαιδευτικο  κ εχασε το στοχο της Που θα επρεπε να ειναι ο μαθητης.
Οχυρωθηκε πισω απο τον ασεπ ως οχημα αξιοκρατιας που θα φερει την επανασταση στην παιδεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2012, 09:49:27 pm από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:46:38 pm »
Η Παιδεια δεν εγινε καλυτερη επι των ημερων της Δ., το αντιθετο μαλιστα.
Η Δ  θεωρησε αντιπαλο τον εκπαιδευτικο  κ εχασε το στοχο της το μαθητη .
Οχυρωθηκε πισω απο τον ασεπ ως οχημα αξιοκρατιας που θα φερει την επανασταση στην παιδεια.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μαρτίου 07, 2012, 09:53:56 pm »
Λαθρο-ασεπίτες;  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473