*

Αποστολέας Θέμα: Μετακινηση αναπληρωτη  (Αναγνώστηκε 7614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STELLIOPH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μετακινηση αναπληρωτη
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 16, 2012, 08:54:54 am »
Υποχρέωση του κάθε προϊστάμενου είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού του.
Οπότε, αν υπάρχει κενό πρέπει να το καλύψει,ώστε να μην έχει προβλήματα με μαθητές, γονείς, τοπικούς φορείς!
Φυσικά και δικαιούται να σε μετακινήσει.Εδώ μπορεί να μετακινεί και μόνιμους σε επίπεδο περιφέρειας
Αν δεν μπορείς να εξυπηρετηθείς με ΜΜΜ είναι πρόβλημα.Χειρότερα θα ήταν αν απαιτούνταν μόνιμη μετακίνηση, μακριά.Να έπρεπε να αλλάξεις σπίτι κ.λ.π.
Το ερώτημά μου είναι γιατί δε χρησιμοποιεί το άτομο που έχει στη διάθεση.Είναι μόνιμη?Ασκεί διοικητικά καθήκοντα?Πού το αποδίδεις?

Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και δεν μπορεί ο Προϊστάμενος  στο όνομα της "εύρυθμης λειτουργίας¨της υπηρεσίας, να κάνει ό,τι γουστάρει. Θα σας πω τη δική μου περίπτωση. Ανήκω στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:18 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 16, 2012, 09:30:07 am »
geosimal είναι όπως στα είπε ο/η jioannio. Η θέση σου ως 2η στο νηπιαγωγείο, δεν είναι αναγκαστική από κάποιον νόμο. Σε βάλαν εκεί για να εξυπηρετήσουν την 1η νηπιαγωγό να μην λαλήσει και για να γίνεται καλύτερο μάθημα. Στα "χαρτιά" όμως, είσαι υπεράριθμη εκεί. Οπότε ναι, μπορεί να σε μετακινήσει για κάλυψη κενών.
Και ναι, μπορεί να σου δώσει προφορική εντολή για έκτακτα κενά και έως 2 εβδομάδες, όπως ανέφερε η emmaki, ΑΛΛΑ!! αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σου έρθει ποτέ γραπτή εντολή. Σημαίνει ότι "στο λέω τώρα προφορικά γιατί είναι έκτακτο, και θα σου έρθει η γραπτή εντολή το συντομότερο δυνατόν". Εσένα απ ότι κατάλαβα, ποτέ δεν έφτασε στα χέρια σου γραπτή εντολή για τίποτα. Και πέρα από το θέμα της ασφάλειας που θέτει η emmaki, που είναι πολύ σημαντικό, είναι και το θέμα των μορίων. Εκείνες οι 15 μέρες που έκανες σε μακρινό σχολείο, αντιστοιχούν σε 1 μήνα μόρια του σχολείου αυτού, τα οποία όμως δεν θα πάρεις ποτέ και δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις γιατί δεν έχεις ένα χαρτί που να φαίνεται ότι ήσουν εκεί. ΕΠΙΠΛΕΟΝ σε κάθε σχολείο που μετακινήσε κάνεις ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΥΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!! Αυτό είναι αμέλιά σου αν δνε το έκανες. Είναι μία εξασφάλιση για σένα αν τυχόν γίνει τίποτα και ο προϊστάμενος κάνει τον τρελό.

Τι μπορείς να κάνεις: κατ αρχάς μαθαίνεις το που βρίσκεται και τι κάνει η νηπιαγωγός που είναι στην διάθεση. γιατί "στην διάθεση" σημαίνει ότι δεν έχει οργανική όχι ότι δεν κάνει τίποτα. Μάθε λοιπόν αν είναι τοποθετημένη κάπου κι αν συμπληρώνει ωράριο (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό το "συμπληρωση ωραρίου" στους νηπιαγωγούς, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω). Εάν δεν μπορείς να το μάθεις προφορικά, κάνε έγγραφο ερώτημα προς την διεύθυνση (έχεις έννομο συμφέρον). 2ον, ξανατονίζεις το θέμα πως δεν οδηγάς , αν και φανταζομαι πως αν δεν το έλαβε υπόψη του την πρώτη φορά, δεν θα το λάβει και την δεύτερη. 3ον αν δεν υπάρχει συγκοινωνία για το σχολείο που σε στέλνουν, ενημερώνεις εγγράφως την διεύθυνση και ζητάς να μισθώσει ταξί η υπηρεσία. Θα σε αγνοήσουν, αλλά είναι καλό να υπάρχουν έγγραφα.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 16, 2012, 01:33:48 pm »
STELLIOPH  το γεγονός ότι ο προϊστάμενος θέλει να βολέψει δικό του άτομο, δεν αναιρεί ότι πρέπει να καλύψει και το κενό. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν απολύτως προϊστάμενο που να μη θέλει να βολέψει τους δικούς του. Γι’αυτό άλλωστε έθεσα και το ερώτημα:

Το ερώτημά μου είναι γιατί δε χρησιμοποιεί το άτομο που έχει στη διάθεση.Είναι μόνιμη?Ασκεί διοικητικά καθήκοντα?Πού το αποδίδεις?

Αυτό σκεφτόμουν, γιατί το έχω δει να γίνεται και μπροστά στα μάτια μου.
Θυμάμαι είχα κληθεί α΄φουρνιά αναπληρωτών.Όταν μπήκαμε στο γραφείο του Προϊσταμένου χτυπούσε το τηλέφωνο.Το σήκωσε και είπε:"Δεν μπορώ κύριε Νομάρχη να κάνω κάτι τώρα.Αν μου στείλουν κι άλλους δασκάλους, θα το κοιτάξουμε"
Γιατί τα δυσπρόσιτα με τη διπλή μοριοδότηση-όσο αυτό ίσχυε- ποιοί τα έπιαναν συνήθως?
Πέρυσι μίλησα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης-γραμματεία- για ένα καραμπινάτο βόλεμα και μου απάντησε ότι υπάρχει λόγος.Δικαιολογίες υπάρχουν άφθονες για τις τοποθετήσεις και τις μετακινήσεις.
Προσωπικά  ακόμη και τώρα που είμαι μόνιμη, θα προτιμούσα να πάω κάπου για 1-2 εβδομάδες, παρά να το ψάξω ενδελεχώς και να το κάνω θέμα, γιατί ξέρω ότι το 2ο θα με φθείρει ψυχικά.

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Miranda

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 15, 2013, 10:54:50 pm »
Καλησπέρα. Είμαι αναπληρώτρια και μου ζητήθηκε ξαφνικά τηλεφωνικά να αλλάξω σχολείο ενώ υπολείπεται μόνο ένας μήνας για να λήξει η χρονιά. Στο σχολείο έχω τοποθετηθεί με επίσημο έγγραφο έως το τέλος της χρονιάς αντικαθιστώντας μια συνάδελφο με άδεια επαπειλούμενης κύησης στο ολοήμερο τμήμα. Δεν επέστρεψε η συνάδελφος που αντικαθιστώ αλλά μια άλλη η οποία έχει οργανική, είχε αναλάβει το κλασικό τμήμα, έλειπε επίσης με αναρρωτική άδεια και την αντικαθιστούσε συνάδελφος με απόσπαση. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να αρνηθώ να μετακινηθώ εφόσον δεν επέστρεψε η συνάδελφος που αντικαθιστώ. Υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί η αποσπασμένη που κάλυπτε τη θέση εκείνης που επέστρεψε?

Εάν δεν έχω τέτοιο δικαίωμα μπορώ τουλάγχιστον να κερδίσω κάποιο χρόνο ώστε να ολοκληρώσω προγραμματισμένες δράσεις που είχα αναλάβει στην τάξη (Projects, γιορτή λήξης, κλπ)? Είναι πολύ δύσκολο να φύγω ξαφνικά λίγο πριν λήξει η χρονιά

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182541
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)