0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
gallikou, δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ειδικότητες που αντιμετωπίζουν ανάλογα και παρόμοια προβλήματα.
gallikou, με πλήρη,το τονίζω, κατανόηση για το πρόβλημά σας θα ήθελα να πω κάτι...(κι ας πέσει κάτω που λέει και το τραγούδι). Νομίζω πως καλό είναι να μην μπλέκουμε τα πράγματα και κυρίως να μη στρεφόμαστε ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου, γιατί στην τελική, αυτό θέλουν κάποιοι και τους κάνουμε το χατήρι. Το αν κάποιος έχει πραγματικά σοβαρά προβλήματα (όπως αυτά που αναφέρεις) και η υπηρεσία δεν τον αποσπά με πρόσχημα το ότι δεν υπάρχουν κενά στηνειδικότητά του,είναι τεράστιο θέμα. Μιλάμε ουσιαστικά για απουσία κοινωνικού κράτους - κατακριτέο 1000%. Σε αυτές τις τόσο σοβαρές περιπτώσεις(άρρωστα παιδιά κλπ.) η απόσπαση πρέπει να γίνεται,τελεία και παύλα.Χωρίς δεύτερη σκέψη. Και κανείς νομίζω δε θα είχε αντίρρηση σε αυτό. Από κει και πέρα όμως, θα ήθελα να πωτο εξής: δυστυχώς με το νέο σύστημα μοριοδότησης, δε μοριοδοτούνται όλα τα προβλήματα. Θέλω να πω μπορεί να υπάρχει κάποια αρρώστια ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν αντιστοιχεί σε μόρια ή δε φτάνει το ποσοστό που απαιτείται, τουτέστιν:μόρια 0. Για το οικονομικό που μας μαστίζει όλους δε λέω τίποτα, το θεωρώ αυτονόητο. Ρωτάω λοιπόν: είναι τόσο κακό να αποσπαστεί ένας φιλόλογος ή ένας μαθηματικός με 2,3,4,5,6,7,8,10 μόρια στον τόπο συμφερόντων του ή σε όμορο νομό όταν καλύπτει πραγματικό κενό εκείπου πάει; πού ακριβώς είναι το κακό; ότι θα διευκολύνει για μία χρονιά τη ζωή του και στην τελική θα είναι και πιο αποδοτικός στο έργο του (λιγότερα προβλήματα-->καλύτερη απόδοση, αυτονόητο); αφού κενό θα καλύψει ούτε θα κάτσει, ούτε θα βγει εκτός τάξης. Χωρις να κοστίσει τίποτα στο κράτος είναι κακό; Καταλαβαίνω ότι αν έχεις 50+ μόρια και δεν αποσπάσαι ενώ αποσπάται κάποιος άλλης ειδικότητας με πχ 5 , τρελαίνεσαικαι είναι λογικό. Αλλά, τελικά αυτός φταίει στην πραγματικότητα;;;τι φταίει αυτός;;; ας μην τα βάζουμε με συναδέλφους που δε φταίνε, αλλά με εκείνους που πραγματικά φταίνε ρε παιδιά...
ενώ φιλόλογος με 0 μόρια μετακινείται.
gallikou και Ilek05 τοτε συμφωνούμε. Αφορμή για το μήνυμά μου στάθηκε μόνο η φράσηΠαράθεση από: gallikou στις Σεπτεμβρίου 26, 2012, 08:17:44 pm ενώ φιλόλογος με 0 μόρια μετακινείται. Και είπα : αν τα προβλήματά του είναι "μη μεταφράσιμα σε μόρια" και καλύπτει πραγματικό κενο,γιατί να μη μετακινηθεί; γιατί να στρεφόμαστε ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου και όχι όλοι μαζί εναντίον όσων πρέπει;
gallikou, είδα την επιστολή του apf και νομίζω ότι είναι πολύ δυναμική. Επιτέλους, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ζητήσουμε αληθινές απαντήσεις σε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν! Και φυσικά πρέπει να δράσουμε συλλογικά, αν το αποτέλεσμα σήμερα είναι τόσο αρνητικό όσο διαφαίνεται... Γνωρίζω πάντως, ότι η πρόεδρος του apf είναι σήμερα στο Υπουργείο, έξω από το ΚΥΣΔΕ με την πρόθεση να εκθέσει το πρόβλημά μας και να διεκδικήσει ουσιαστική λύση και όχι άλλα ψέματα. Δεν ξέρω αν θα την δεχτούν και τι αποτέλεσμα θα φέρει αλλά ξέρω ότι θα προσπαθήσει ως θεσμικό όργανο.
Δεν μου λέτε... Όσο περιμένουμε στο ΚΥΣΔΕ, πέρα από τους αιρετούς μας, ποιος είναι; Ποιο είναι αυτό το συμβούλιο;;
Παράθεση από: mrgl στις Σεπτεμβρίου 27, 2012, 01:36:37 pmgallikou, είδα την επιστολή του apf και νομίζω ότι είναι πολύ δυναμική. Επιτέλους, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ζητήσουμε αληθινές απαντήσεις σε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν! Και φυσικά πρέπει να δράσουμε συλλογικά, αν το αποτέλεσμα σήμερα είναι τόσο αρνητικό όσο διαφαίνεται... Γνωρίζω πάντως, ότι η πρόεδρος του apf είναι σήμερα στο Υπουργείο, έξω από το ΚΥΣΔΕ με την πρόθεση να εκθέσει το πρόβλημά μας και να διεκδικήσει ουσιαστική λύση και όχι άλλα ψέματα. Δεν ξέρω αν θα την δεχτούν και τι αποτέλεσμα θα φέρει αλλά ξέρω ότι θα προσπαθήσει ως θεσμικό όργανο.Δεν κατάλαβα! Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που ΔΕΝ θα τη δεχτούν; Συνάδελφοι είναι... Μην τρελαθούμε και οι διευθυντές ΔΔΕ συνάδελφοι είναι και οι αιρετοί επίσης. Άντε τώρα, με τον καθένα που έχει ένα αξίωμα και νομίζει ότι έχει και εξουσία. Και οι ίδιοι πριν αποκτήσουν εξουσία, θα παρακαλούσαν για απόσπαση για αυτούς ή για κανέναν κολλητό τους!