0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κινητοποίηση μαζική .Το προτείνω σε όλους τους συναδέλφους που βλέπουν αυτη τη στιγμή το site και όχι μόνο .Να ισχύσει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια και να κατεβούμε μια φορά συλλογικά μήπως και ανατρέψουμε την κατάσταση .
Προσωπική μου άποψη οτι το 24μηνο το λογαριάζει το υπουργείο μόνο για τους φιλολόγους και τους φυσικούς! Σε ό,τι αφορά τους ξενόγλωσσους και άλλες "δευτερεύουσες" ειδικότητες το έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του!Ερώτηση: το 2010 στους πε06 διόρισε 6Ασεπίτες, 4 απο 40% και 2 από το 24μηνο, το 2011 διόρισε 10Ασεπίτες και 6 από το 40% και κανέναν από το 24μηνο διότι λέει αν διόριζε από το 24μηνο θα "έτρωγε " θέσεις ασεπιτών. Λογικό πολύ λογικό. Ωστόσο γεννάται το ερώτημα τι θα κάνει φέτος με τους 24μηνίτες που στο κάτω κάτω αρκετοί από εμάς είναι και στο 40%. Θα μας αφήσει να δηλώσουμε ως 40% μόνο ή και τα δύο δλδ 24μηνο και 40%;Τώρα για τις βασικές ειδικότητες εφόσον εξαντλήθηκε το 40% νομίζω ότι θα κάνει ότι έκανε ακριβώς με τους δασκάλους,που τη μια χρονιά πήρε σχεδόν 1000 και την επόμενη 42,θα πάρει δλδ πολύ λιγότερους από πέρσι. Η ρύθμιση φαντάζει λίγο ουτοπική εφόσον δεν το έκανετο υπουργείο ούτε για τους δασκάλους για τους οποίους η Δ.Ο.Ε. νοιάζεται πολύ περισσότερο παρά η Ο.Λ.Μ.Ε για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας. Εξάλλου ποιο το νοήμα να αποκλείει στην εγκύκλιο των αναπληρωτών τον νέο πίνακα μόνιμων διορισμών για το 2012 στις βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας και να το αναιρέσει με την εγκύκλιο των μόνιμων διορισμών.Και από ποιο πίνακα μόνιμων διορισμών θα τραβήξει; Του 2011 χωρίς ανανέωση για το 2012;
Παράθεση από: vagelise στις Ιουλίου 15, 2012, 04:13:47 pmΠροσωπική μου άποψη οτι το 24μηνο το λογαριάζει το υπουργείο μόνο για τους φιλολόγους και τους φυσικούς! Σε ό,τι αφορά τους ξενόγλωσσους και άλλες "δευτερεύουσες" ειδικότητες το έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του!Ερώτηση: το 2010 στους πε06 διόρισε 6Ασεπίτες, 4 απο 40% και 2 από το 24μηνο, το 2011 διόρισε 10Ασεπίτες και 6 από το 40% και κανέναν από το 24μηνο διότι λέει αν διόριζε από το 24μηνο θα "έτρωγε " θέσεις ασεπιτών. Λογικό πολύ λογικό. Ωστόσο γεννάται το ερώτημα τι θα κάνει φέτος με τους 24μηνίτες που στο κάτω κάτω αρκετοί από εμάς είναι και στο 40%. Θα μας αφήσει να δηλώσουμε ως 40% μόνο ή και τα δύο δλδ 24μηνο και 40%;Τώρα για τις βασικές ειδικότητες εφόσον εξαντλήθηκε το 40% νομίζω ότι θα κάνει ότι έκανε ακριβώς με τους δασκάλους,που τη μια χρονιά πήρε σχεδόν 1000 και την επόμενη 42,θα πάρει δλδ πολύ λιγότερους από πέρσι. Η ρύθμιση φαντάζει λίγο ουτοπική εφόσον δεν το έκανετο υπουργείο ούτε για τους δασκάλους για τους οποίους η Δ.Ο.Ε. νοιάζεται πολύ περισσότερο παρά η Ο.Λ.Μ.Ε για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας. Εξάλλου ποιο το νοήμα να αποκλείει στην εγκύκλιο των αναπληρωτών τον νέο πίνακα μόνιμων διορισμών για το 2012 στις βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας και να το αναιρέσει με την εγκύκλιο των μόνιμων διορισμών.Και από ποιο πίνακα μόνιμων διορισμών θα τραβήξει; Του 2011 χωρίς ανανέωση για το 2012;Δεν καταλαβαίνω την έννοια δευτερεύουσα ειδικότητα; Δηλαδή οι ξενόγλωσσοι και οι γυμναστές είναι δευτερεύουσα ειδικότητα; Και γιατί να αντιμετωπιστούν διαφορετικά απέναντι στον νόμο από ότι άλλες ειδικότητες; Δυστυχώς όμως σε αυτές τις ειδικότητες δεν έχουν δημιουργηθεί οργανικές θέσεις στα δημοτικά εσκεμμένα (ολοήμερα κτλ) και υπάρχουν τεράστια λειτουργικά κενά κάτι που φαίνεται και με τον μεγάλο αριθμό αναπληρώσεων .Με τα νέα όμως σχολεία που παγιώνονται από φέτος θα χρειαστεί μεγάλο αριθμό και από αυτές τις ειδικότητες. Και μην αρχίσουμε πάλι για το ποιοι είναι στα γραφεία διότι τον μεγαλύτερο αριθμό τον κατέχουν οι δάσκαλοι μακράν.
για ποια κινητοποιηση μιλατε; αυτη που εγινε και στο μισθολογιο- φτωχολογειο που οι εκπαιδευτικοι δεν απεργουσαν για να μη χασουν τα 50 ευρω
Παράθεση από: zoi88 στις Ιουλίου 15, 2012, 04:54:15 pmγια ποια κινητοποιηση μιλατε; αυτη που εγινε και στο μισθολογιο- φτωχολογειο που οι εκπαιδευτικοι δεν απεργουσαν για να μη χασουν τα 50 ευρωΜία είναι η κινητοποίηση ,απεργία διαρκείας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και κάθε μέρα έξω απο το Υπουργείο Παιδείας με μαύρες σημαίες ,4 χρόνια αναπληρωτής δεν έχασα απεργία άλλα με τις 24ωρες δεν γίνεται τίποτα
Το μόνο που ξέρω είναι ότι μερικές ειδικότητες θα έχουν μηδενικό νούμερο .Τώρα ποιες θα είναι αυτές οι ειδικότητες δεν ξέρω