0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γράφει μέσα στην πρόσκληση για αποσπάσεις στο εξωτερικό που βγήκε τώρα , ότι δικαίωμα απόσπασης έχουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που έχουν τουλάχιστον 3 έτη προϋπηρεσίας μετά το ΦΕΚ διορισμού. Δηλαδή οι αναπληρωτές με 3 ή 4 ή 5 έτη προϋπηρεσίας στο δημόσιο δεν θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα αίτησης απόσπασης στο εξωτερικό; Δεδομένης και την οικονομικής κατάστασης αυτή τη στιγμή ειδικά στην Ελλάδα. Δεν είναι έγκυρη η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή δηλαδή στο δημόσιο σχολείο; Γιατί να έχουν δικαίωμα μόνον οι διορισμένοι;
Παράθεση από: Deyna στις Μαΐου 29, 2012, 02:52:38 amΓράφει μέσα στην πρόσκληση για αποσπάσεις στο εξωτερικό που βγήκε τώρα , ότι δικαίωμα απόσπασης έχουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που έχουν τουλάχιστον 3 έτη προϋπηρεσίας μετά το ΦΕΚ διορισμού. Δηλαδή οι αναπληρωτές με 3 ή 4 ή 5 έτη προϋπηρεσίας στο δημόσιο δεν θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα αίτησης απόσπασης στο εξωτερικό; Δεδομένης και την οικονομικής κατάστασης αυτή τη στιγμή ειδικά στην Ελλάδα. Δεν είναι έγκυρη η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή δηλαδή στο δημόσιο σχολείο; Γιατί να έχουν δικαίωμα μόνον οι διορισμένοι;Η απόσπαση προϋποθέτει μια μόνιμη τοποθέτηση π.χ Γ Αθήνας , ο αναπληρωτής δεν έχει κάτι σταθερό
Εγώ μαζί σου είμαι και γω Αναπληρώτρια είμαι . Απλά λέω ποιο είναι το πρόσχημα . Μην ξεχνάς ότι παλιά ήταν μεγάλο το επιμίσθιο σιγά μην το έδιναν στους Αναπληρωτές !
με το μπαρδον, αλλα τα επιχειρηματα σας ειναι για κλαματα
Οι αναπληρωτές διορίζονται για να καλύψουν μια συγκεκριμένη θέση που προέκυψε από μια απουσιά. Η απουσία αυτή έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο του συγκεκριμένου νομού.Έτσι, οι αναπληρωτές δεν παίρνουν γενικά απόσπαση, αλλιώς δεν έχει νόημα η δήλωση προτίμησης περιοχών. Θα ήταν π.χ. αναπληρωτής που θα βρισκόταν στη διάθεση της υπηρεσίας για να πάει σε όποιο κενό υπάρχει, σε όποιο σχολείο υπάρχει, όπου τυχόν είναι αυτό.Από τη στιγμή, όμως, που δεν είναι έτσι τα πράγματα, οι αναπληρωτές δεν δικαιούνται απόσπασης ούτε στην Ελλάδα και ούτε και στο εξωτερικό.
Τώρα γίνονται μηδενικοό διορισμοί και στην ουσία οι Αναπληρωτές καλύπτουν οργανικά κενά