0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: panickos στις Ιουνίου 19, 2012, 08:07:23 pm... Λοιπόν, ο δάσκαλος (και μιλάμε περί ΜΕΓΑΛΟΥ δασκάλου!) μου είπε ότι καλύτερα που δεν ήξερε γιατί έτσι θα τον έπλαθε όπως ήθελε και όπως έπρεπε. Άλλα παιδιά που ήξεραν να γράφουν είχαν μάθει με λάθος φορα και είχαν πρόβλημα. Ο δικός μου κανένα απολύτως!!! Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε μάθει να γράφει και να διαβάζει!!! ....Συγγνώμη που πετσοκόβω το μήνυμα σου αλλά σε αυτή την πρόταση είναι όλη η ουσία.Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν γράμματα και αριθμούς διαισθητικά, δεν κάνουν συστηματική γραφή και η σωστή φορά των γραμμάτων έχει πολύ μεγάλη σημασία. Καλύτερα να το βοηθήσεις από Σεπτέμβρη ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας του.Όσον αφορά την αντίδραση που σου βγάζει, είναι φυσιολογικό!Τέτοια εποχή που το "σχολείο" έχει τελειώσει, εσύ το βάζεις να κάνει "μαθήματα"!Άστο να ξεκουραστεί, να κάνει χειροτεχνίες, να ζωγραφίζει σωστά μέσα στο πλαίσιο, να κρατάει σωστά το μολύβι, να χρησιμοποιεί σωστά το ψαλίδι, τη γόμα, την ξύστρα.Ίσως σου φανεί αστείο αλλά οι παραπάνω δεξιότητες ήταν κατακτημένη γνώση από τα παιδάκια που είχαν πάει νηπιο και ξεχώριζαν από αυτά που δεν είχαν πάει.Φέτος που μπήκα και σε πρώτη δημοτικού σχεδόν οι μισοί μου μαθητές δεν μπορούσαν να χρωματίσουν μέσα στις γραμμές και δυσκολευόντουσαν στο κόψιμο ακόμα και σε απλά σχήματα.
... Λοιπόν, ο δάσκαλος (και μιλάμε περί ΜΕΓΑΛΟΥ δασκάλου!) μου είπε ότι καλύτερα που δεν ήξερε γιατί έτσι θα τον έπλαθε όπως ήθελε και όπως έπρεπε. Άλλα παιδιά που ήξεραν να γράφουν είχαν μάθει με λάθος φορα και είχαν πρόβλημα. Ο δικός μου κανένα απολύτως!!! Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε μάθει να γράφει και να διαβάζει!!! ....
Που μπορώ να βρω υλικό για γράμματα και αριθμούς σε παιχνιώδη μορφή από το διαδίκτυο για παιδάκι που μόλις τελείωσε το νηπιαγωγείο? Γράφουμε τα γραμματάκια αλλά βαριέται πάρα πολύ και δε θέλω να το καταπιέζω.....αλλά από την άλλη μου είπε η νηπιαγωγός ότι πρέπει να ξερει καλα τα γραμματα και τους αριθμους.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Nα δω το παιδί να κολλάει το "βότσαλο" στο τετράδιο και τι στον κόσμο