*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί επιλαχόντων απο τον ΑΣΕΠ 2008  (Αναγνώστηκε 233987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geop

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί επιλαχόντων απο τον ΑΣΕΠ 2008
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 05:18:33 pm »
καλο θα ηταν οσοι μενουν Αθηνα να πανε μια βολτα απο το υπουργειο να πιεσουν την κατασταση, εμενα απο το τηλ μου ειπανε οτι ετοιμαζουν τα ονοματα να τα στειλουν για εγκριση απο τον ΑΣΕΠ για να συνεχιστει η διαδικασια...τι να πω....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:44:54 »

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 05:32:17 pm »
Από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή άλλαξαν πολλά . Εγώ είμαι μέσα ladau. Αν κ από μακριά λέω να έρθω. Πάμε marooned?

Αποσυνδεδεμένος marooned

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 08:14:43 pm »
Για να είμαι ειλικρινής, μου είναι δύσκολο να κατέβω. Θα στείλω εκπροσώπηση όμως, ο άλλος ενδιαφερόμενος βιολόγος είναι Αθήνα και, αφού δεν είναι μέλος του φόρουμ, θα τον ενημερώσω δια τηλεφώνου.

Αποσυνδεδεμένος marooned

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 08:33:27 pm »
Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι και πιο σοβαρά, αν τη Δευτέρα συνεχίζουν τα κακά νέα και δεν έχουμε εξελίξεις, κατεβαίνω έστω και αυθημερόν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διορισμοί 2012-2013,επιλαχόντες
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:44:54 »

Αποσυνδεδεμένος silfot

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 05:58:14 pm »
Υπάρχει γιατί ο νόμος που βγήκε το Φλεβάρη λέει ότι απαγορεύεται να διορίστουν επιλαχόντες από τον ΑΣΕΠ. το θέμα είναι αν θα το εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας. εγω που από τότε τους ενοχλώ δε μου δίνουν ξεκάθαρη απάντηση.
Μήπως μπορείς να μας πεις πιο συγκεκριμένα ποιος είναι αυτός ο νόμος;

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 07:38:22 pm »
Υπάρχει γιατί ο νόμος που βγήκε το Φλεβάρη λέει ότι απαγορεύεται να διορίστουν επιλαχόντες από τον ΑΣΕΠ. το θέμα είναι αν θα το εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας. εγω που από τότε τους ενοχλώ δε μου δίνουν ξεκάθαρη απάντηση.
Μήπως μπορείς να μας πεις πιο συγκεκριμένα ποιος είναι αυτός ο νόμος;
Δες τα παρακάτω
http://www.pde.gr/index.php?topic=25544.0

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2012, 03:37:40 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος Caravan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:11:52 pm »
Χαιρετώ συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το παρόν νήμα και αποφάσισα να κάνω εγγραφή για να συμμετάσχω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Η κατάσταση είναι τόσο μπάχαλο που όλες οι ερμηνείες που δόθηκαν παραπάνω μπορούν να σταθούν: και η καλή (πρόσληψη επιλαχόντων) και η κακή (εκπαραθύρωση επιλαχόντων).
Αφού τονίσω ότι σκοπός μας πρέπει να είναι η πρόσληψη όλων όσων θεμελίωσαν δικαίωμα διορισμού με το διαγωνισμό του 2008 σύμφωνα με τη νομοθεσία που ίσχυε τότε και ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη κατηγορία που ανήκουν (60%, 40%, 24μηνο, 30μηνο, επιλαχόντες από τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις), θα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις.
Ναι μεν μπορεί να δήλωσαν στο υπουργείο ρητά την Παρασκευή ότι δε θα πάρουν κανένα επιλαχόντα, αλλά εξίσου ρητή είναι και η διατύπωση της εγκυκλίου που βγήκε την περασμένη εβδομάδα και καλούσε για υποβολή αιτήσεων πρόσληψης. Στη σελίδα 9 επισήμανση ΙΙ γράφει χαρακτηριστικά:

"ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Με την παρούσα εγκύκλιο διορίζεται το σύνολο των εναπομεινάντων διοριστέων εκπ/κών των ανωτέρω κλάδων  των πινάκων του ΑΣΕΠ 2008, εφόσον δεν έχουν ήδη διοριστεί σε εφαρμογή άλλων διατάξεων. Αν απομείνουν κενές θέσεις , αυτές θα καλυφθούν από ισάριθμους εκπαιδευτικούς που έλαβαν τη βαθμολογική βάση στον ίδιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και με τη σειρά κατάταξής τους και, ελλείψει υποψηφίων της περίπτωσης αυτής, θα καλυφθούν από υποψηφίους του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών.  Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση διορισμού με νέα εγκύκλιο."

Δε μιλάμε για κάποιο θαμμένο νόμο του 2008 αλλά για εγκύκλιο λίγων μόλις ημερών!!! Εντάξει, στην τελική ό,τι θέλουν θα κάνουν αλλά αν παραβιάσουν την εγκύκλιο που οι ίδιοι εξέδωσαν μόλις προ ολίγων ημερών, μιλάμε για κατάφωρη πρόκληση και εμπαιγμό.

Επιπρόσθετα, η μη πλήρωση των θέσεων που έμειναν κενές από επιλαχόντες συνεπάγεται την παραβίαση του 60% - 40% το οποίο είναι κατοχυρωμένο ακόμα και με το μνημονιακό νόμο 3848/2010.
Θα μου πείτε ότι αυτό έγινε και πέρσι και θα έχετε και δίκιο. Αλλά σε ειδικότητες που φέτος ολοκληρώνεται ο αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων, η παραβίαση του 60% - 40% γίνεται με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο δημιουργώντας δεδικασμένο που και οι επόμενες ειδικότητες θα βρουν μπροστά τους όταν με το καλό θα κληθεί  το σύνολο των ατόμων που πρέπει να κληθεί βάσει της προκήρυξης του 2008.

Στην παραβίαση του 60% - 40% μπορούμε να βρούμε ισχυρό πάτημα αν αναγκαστούμε να κινηθούμε για ακόμη μια φορά δικαστικά γιατί, το επαναλαμβάνω, είναι κατοχυρωμένο ακόμα και με μνημονιακό νόμο. Και εξηγούμε:

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε απευθύνθηκα ατομικά στο Συνήγορο του Πολίτη κουρασμένος από τις συγκεντώσεις στο Υπουργείο όπου πατάγαμε όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι και από την αδιαφορία των δικηγόρων που ανέλαβαν την υπόθεσή μας. Έκανα μια αναλυτικότατη έκθεση 5 σελίδων επισυνάπτοντας ταυτόχρονα όλη τη σχετική νομοθεσία. Η υπόθεσή μου ανατέθηκε μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη σε δικηγόρο με την οποία μίλησα μία φορά και η οποία, για καλή μου τύχη, ήταν γνώστρια όλων των πτυχών της υπόθεσης χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσω πολλά - πολλά. Μου επεσήμανε αυτό ακριβώς: ότι η παραβίαση του 60% - 40% αποτελεί ολίσθημα του Υπουργείου το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε αν και περιμένω, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τηλεφώνημα αφού εξετάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και κάνει κάποιες επαφές με το Υπουργείο. Να σημειωθεί εδώ ότι οι αποφάσεις του Συνήγορου του Πολίτη δεν είναι εκτελεστικές (δηλαδή δεν είναι δεσμευτικές για το Υπουργείο) αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης σε μια δικαστική (και όχι μόνο) διαμάχη.

Φυσικά δεν έρχομαι να προτείνω αναγκαστικά τη δικαστική προσφυγή καθότι η επαφή μου με δικηγόρους τα προηγούμενα χρόνια ήταν απογοητευτική. Αλλά δεν το αποκλείω αν τα πράγματα στραβώσουν για τα καλά.
Αυτό που και εγώ προτείνω μαζί με αρκετούς προλαλήσαντες και προλαλήσασες είναι η άμεση άσκηση πίεσης με μια άμεση, ει το δυνατόν μαζική επίσκεψη στο Υπουργείο μέσα στην εβδομάδα. Για αυτό θα παρακαλούσα αν ετοιμάζεται κάτι τέτοιο να ενημερωθώ είτε δημόσια εδώ μέσα είτε με p.m.
Πάντως η κατάσταση φαίνεται ότι έχει φτάσει στο σημείο του είτε τώρα είτε ποτέ! Είναι η τελευταία ευκαιρία μας κατά τα φαινόμενα ώστε η υπόθεση να λήξει "αναίμακτα" χωρίς δικαστικές (πάλι) προσφυγές και προσωπικές ματαιώσεις.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!   

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:27:34 pm »
Κατ΄αρχήν καλώς όρισες στην παρέα μας Caravan.
Δυστυχώς τα μαντάτα είναι άσχημα. Διασταύρωσα την πληροφορία κ όντως αύριο που θα συνεδριάσουν στο υπουργείο μάλλον θα διαθέσουν τις θέσεις μας σε άλλες κατηγορίες. Δεν είμαι σίγουρη αν ασχοληθούν καν με εμάς κ το πρόβλημα που ανέκυψε με τον ΑΣΕΠ από την αδιαφορία του υπουργείου ή εσκεμένα. Οπότε δε ξέρω πια τι μπορούμε να κάνουμε. Έχω δηλώσει κ πιο πάνω ότι αν είναι να κάνουμε κάτι έστω κ την ύστατη στιγμή θα συμμετάσχω. Θα πάρω πάλι τηλ στο υπουργείο. Θα πάρω κ στην ΟΛΜΕ. Προτείνω να κάνετε το ίδιο.

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:33:08 pm »
Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι και πιο σοβαρά, αν τη Δευτέρα συνεχίζουν τα κακά νέα και δεν έχουμε εξελίξεις, κατεβαίνω έστω και αυθημερόν.
Μπορούμε να κατέβουμε μαζί κ με όποιον άλλο είναι από την Ήπειρο ή κ από εδώ κοντά (Αγρίνιο Πάτρα κτλ).
Geop από εδώ κοντά δεν είσαι;

Αποσυνδεδεμένος Caravan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:36:03 pm »
Θα τηλεφωνήσω και εγώ. Να δω τι διάολο θα μας πουν. Μία επίσκεψη πάντως δε θα έβλαπτε. Επιμένω πάντως ότι η παραβίαση του 60% - 40% παραμένει το τελευταίο μας χαρτί αν τα πάντα στραβώσουν. Δε νομίζω ότι επ' αυτού μπορεί να απαντήσει πειστικά του υπουργείο (αν και ίσως ελάχιστη σημασία έχει).

Αποσυνδεδεμένος geop

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:29:32 pm »
απο Γιαννιτσα...αλλα αν χειαστει θα κατεβω

Αποσυνδεδεμένος silfot

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:43:09 pm »
Ξέρουμε τι ώρα είναι αυτή η συνεδρίαση;

Αποσυνδεδεμένος SOFI1981

• Πλήρες μέλος
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ!!!!!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:45:16 pm »
Κατ΄αρχήν καλώς όρισες στην παρέα μας Caravan.
Δυστυχώς τα μαντάτα είναι άσχημα. Διασταύρωσα την πληροφορία κ όντως αύριο που θα συνεδριάσουν στο υπουργείο μάλλον θα διαθέσουν τις θέσεις μας σε άλλες κατηγορίες. Δεν είμαι σίγουρη αν ασχοληθούν καν με εμάς κ το πρόβλημα που ανέκυψε με τον ΑΣΕΠ από την αδιαφορία του υπουργείου ή εσκεμένα. Οπότε δε ξέρω πια τι μπορούμε να κάνουμε. Έχω δηλώσει κ πιο πάνω ότι αν είναι να κάνουμε κάτι έστω κ την ύστατη στιγμή θα συμμετάσχω. Θα πάρω πάλι τηλ στο υπουργείο. Θα πάρω κ στην ΟΛΜΕ. Προτείνω να κάνετε το ίδιο.
Όταν λες σε άλλες κατηγορίες σε ποιες αναφέρεσαι???

Αποσυνδεδεμένος geop

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:56:07 pm »
 Ας αρχισουμε τα τηλ απο το πρωι ολοι μπας και μπορεσουμε να μιλησουμε με καποιον......μετα μας περιμενουν δικαστηρια και δικηγοροι οποτε ας ασχοληθουμε  αυτες τις μερες μηπως και συγκινηθουν.....παντως το βρισκω αστειο να  εχει κανει διορισμους και να μην εχει διορίσει κανεναν απο αυτους που πηγαν και γραψανε στον ασεπ που το υπουργειο διαφημισε ολα αυτα τα χρονια.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182589
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)