0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Sp. Educator έχεις απόλυτο δίκιο. Είμαι σχετικά νέα στο χώρο και μάλλον όχι με γερό στομάχι.Θα ξαναρωτήσω, γιατί απάντηση δεν πήρα. Μάλλον κι εσείς δεν έχετε να μου δώσετε.Εμείς της
Εγώ θα απαντήσω καλά μας κάνουνε, όταν όλα αυτά τα χρόνια δεν κάναμε τίποτα τώρα που ζορίζουνε θυμιθήκαμε...πέρσι έκανα ονομαστικη καταγγελία, γελούσανε και οι πέτρες, όταν δεν έχεις κάτι οργανωμένο...καληνύχταΥ.Γ. όσοι δουλέψετε φέτος απολαύστε το θα είναι η τελευταία χρονιά....
Ο παληγιάννης ανακοίνωσε ότι αυριο θα γίνουν 700 προσλήψεις δασκαλων ειδικής και 200 νηπιαγωγών και την άλλη εβδομάδα 800 προσλήψεις παράλληλης! Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι οι προσλήψεις παράλληλης είναι περισσότερες από ό,τι στα τμήματα ενταξης κ στ αειδικά σχολεια ; Αυτό είναι αντιφατικό.
Μόλις είδα στον πίνακα, σε καλή θέση, μια κυρία που έκανε το περιβόητο μεταπτυχιακό στην Ιταλία και μπορώ να σας πω με μεγάλη σιγουριά ότι ήταν μόνιμα στην πόλη! Πότε έκανε μαθήματα, πότε έκανε εργασίες, πότε έκανε διπλωματικές, πότε πήγαινε, πότε γύριζε, ένας θεός το ξέρει!! Πόσο μ......ας και κορόιδο αισθάνομαι που ξεσκίστηκα στο διάβασμα και που έχω ακόμα ένα χρόνο μπροστά μου, αν τελειώσω τη διπλωματική σε ένα εξάμηνο... και μέχρι τότε, θα συρέεουν οι τορινοβουλγαρικοι απόφοιτοι!!
Απ όσο μαθαίνω, πολλές θέσεις στα ΕΕΕΕΚ έχουν πλέον μόνιμους.Αντιλαμβάνομαι οτι ένας μόνιμος δε πρέπει να χάσει τη θέση του. Δεν ειναι λάθος αυτό.Το ζήτημα ειναι οτι στέλνουν τον μονιμο στην ειδικη αγωγη και ένα σχολείο της γενικης μένει χωρις καθηγητή.Τα κενά ειναι μεγάλα.Οι περισσότεροι μπορει να έχετε παιδιά και γνωρίζετε αν υπάρχουν κενά στα σχολεία τους ή οχι.Επειδη και εγω πιστευω οτι ο θεσμος των αναπληρωτών φθάνει στα τελευταία του κάτι το οποίο ειναι άδικο για όλους εμάς που τρέχαμε στα νησιά, στα χωριά και οπουδήποτε για να μπορεσουμε να εργαστούμε αλλά και όσους έχουν χάσει χρηματα και χρόνο κάνοντας μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να εξασφαλίσουν μια θεση στην ειδική αγωγη (που στο φιναλε την αξιζουν και με το παραπάνω), τουλάχιστον, ας φροντίσουν να μη πετάξουν έξω και τις ειδικές κατηγορίες.Είναι κριμα για ανθρώπους με προβλήματα υγείας που η αγορά εργασίας τους κλείνει τη πόρτα εκ των πραγμάτων, να μένουν εκτός και απ την εκπαίδευση, που μπορούν να προσφέρουν και πράγματι προσφέρουν με το παραπάνω.
Παράθεση από: gas11 στις Σεπτεμβρίου 20, 2012, 09:08:23 pmΑπ όσο μαθαίνω, πολλές θέσεις στα ΕΕΕΕΚ έχουν πλέον μόνιμους.Αντιλαμβάνομαι οτι ένας μόνιμος δε πρέπει να χάσει τη θέση του. Δεν ειναι λάθος αυτό.Το ζήτημα ειναι οτι στέλνουν τον μονιμο στην ειδικη αγωγη και ένα σχολείο της γενικης μένει χωρις καθηγητή.Τα κενά ειναι μεγάλα.Οι περισσότεροι μπορει να έχετε παιδιά και γνωρίζετε αν υπάρχουν κενά στα σχολεία τους ή οχι.Επειδη και εγω πιστευω οτι ο θεσμος των αναπληρωτών φθάνει στα τελευταία του κάτι το οποίο ειναι άδικο για όλους εμάς που τρέχαμε στα νησιά, στα χωριά και οπουδήποτε για να μπορεσουμε να εργαστούμε αλλά και όσους έχουν χάσει χρηματα και χρόνο κάνοντας μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να εξασφαλίσουν μια θεση στην ειδική αγωγη (που στο φιναλε την αξιζουν και με το παραπάνω), τουλάχιστον, ας φροντίσουν να μη πετάξουν έξω και τις ειδικές κατηγορίες.Είναι κριμα για ανθρώπους με προβλήματα υγείας που η αγορά εργασίας τους κλείνει τη πόρτα εκ των πραγμάτων, να μένουν εκτός και απ την εκπαίδευση, που μπορούν να προσφέρουν και πράγματι προσφέρουν με το παραπάνω.Θα με βρεις πολύ αντίθετο σ αυτά που λες, εγώ σου λέω ότι κανένα σχολείο δεν μένει κενό, γιατί στο νησί που ήταν ο μόνιμος π.χ. έκανε τα χαρτιά του πάτησε στεριά χωρίς προσόντα μπήκε στην ειδική και στο νησί νπήκε κάποιος που ήταν υπεράριθμός, σημασία έχει ότι αυτός χωρίς προσόντα είναι στην ειδική, 2ον κωφός μπήκε σε εεεεκ, έπεσε παιδί δεν άκουσε τίποτα προχωρούσε και πήγε να πεθάνει το παιδί, σέβομαι κάθε πρόβλημα αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, το ίδιο συνέβαινε και με τους πολύτεκνους. Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω ΑΣΕ που στη Ζάκυνθο δεν δούλευες ποτέ γιατί όλοι ήταν με προβλήματα υγείας, δεν είχαν τα μάτια οτυς βλέπεις, τα έγραψα πολύ γρήγορα αν θέλετε ανάλυση σε άλλο μήνυμα και πιο ήρεμα, καλό σας βράδι....
Θα τα πω άλλη μια φοράπροτιμώ να έχω έναν μόνιμο στο ειδικό σχολείο ή στο Τ.Ε. με σεμινάριο παρά αναπληρωτή (όταν έρθει και αν έρθει) με διδακτορικό. Αυτή την φιλοσοφία έχω.Αυτή την στιγμή στο μέρος που είμαι έχουμε πολλά κενά ειδικής και σε ειδικά σχολεία αλλά και Τ.Ε. σε εκπαιδευτικούς και σε ΕΕΠ.Αν δεν έρθουν αναπληρωτές σε ποσότητα τότε θα αναγκαστούμε να ψάχνουμε εκπαιδευτικούς γενικής, τόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα ειδικά σχολεία. Για τα Τ.Ε. απλά τα παιδιά δεν υποστηρίζονται αλλά τουλάχιστον είναι στην τάξη τους.Σε γενικές γραμμές προβλέπω ότι με την αύξηση του ωραρίου των μονίμων ναι μεν θα μειωθούν στην γενική οι αναπληρωτές αλλά δεν θα μειωθούν και στην ειδική σε τόσο μεγάλο βαθμό.