0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Μην σε νοιάζει τι κάνουν οι συνάδελφοι σου στην ειδική αφού δεν έχεις καμία σχέση."Όσο η ειδική δεν κάνει δικούς της διορισμούς και παρέχει μόνο προυπηρεσίες για να διορίζεται κάποιος στην γενική, σαφώς και μπορεί να νοιάζει τον καθένα τι γίνεται στην ειδική.
Κάτι λένε στο 194 για μια μικρή φασούλα 10 φιλολόγων σήμερα... ξέρει κανείς κάτι;
Συγχαρητηρια σε αυτους που προσληφθηκαν!! Αν υποψιαστω βεβαια οτι αυτη η "φασουλα" λογιζεται ως η β' φαση ειδικης.....
καλημέρα σαφώς το θέμα με τα σεμινάρια ειδικής αγωγής θίγει πολλούς μιας και οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν οι περισσότεροι παιδαγωγική επάρκεια και μόνο με το σεμινάριο. Μπαίνουν και χρησιμοποιούν την προυπηρεσία και στα γενικά. Παιδιά με μεγάλες ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις στο χερισμό τους αναλαμβάνονται από εκαιδευτικούς με το σεμινάριο που πολλές φορές γινόταν και εξ απόστασης. Εμείς της γενικής δίνουμε ασεπ και για να μπούμε ασπαιτε χρειάζεται master και γλώσσες. Χθές που κοιτούσα τα πρώτα αποτελέσματα της ασπαιτε πολλοί από τους συναδέλφους μου στην ειδική έκαναν τα χαρτιά τους και οι περισσότεροι είχαν μόνο πτυχίο και Η/Υ και επομένως θα μείνουν εκτός. Να δω με το νέο νόμο που για να μπουν στην εκπαίδευση πρέπει να περάσουν ασεπ και να έχουν ασπαιτε τι θα κάνουν? Επίσης τον κλάδο μου πήρε 69 αναπληρωτές και χθες 6 στα σμεα και στη γενική δεν έχουν κονδύλια για 7-8 κενά πολύ δίκαιο......
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 12, 2012, 12:29:24 pm"Μην σε νοιάζει τι κάνουν οι συνάδελφοι σου στην ειδική αφού δεν έχεις καμία σχέση."Όσο η ειδική δεν κάνει δικούς της διορισμούς και παρέχει μόνο προυπηρεσίες για να διορίζεται κάποιος στην γενική, σαφώς και μπορεί να νοιάζει τον καθένα τι γίνεται στην ειδική.Green άρχισες πάλι ε ?άμα δεν έχεις σχέση με την ειδική κάτσε σε παρακαλώ και ασχολήσου με αυτό που έχεις σχέση. Κακομοιριά και κακία μας έφαγε.Το άτοπο του επιχειρήματος σου στο έχω απαντήσει καιρό τώρα και το ξέρειςαλλά να πω και ορισμένους άλλουςΔιορισμοί γίνονται στην εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΑ. Το σύνηθες είναι να πας όταν διοριστεί σε σχολείο γενικής, ΑΛΛΑ μπορεί να πας και σε σχολείο ή δομή που θέλει να είσαι της ειδικής (Τ.Ε., ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ). Οπότε είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να έχει δικαίωμα και ο συνάδελφος που είναι της ειδικής. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ γιατί δεν σε συμφέρει περαστικά. Όταν βρεις κανένα σοβαρό επιχείρημα να αντιτάξεις εδώ ήμαστε να στο καταρρίψουμε.
Συνάδελφε Kinegiros αρχικά είμαι γυναίκα. Δεν κατάλαβες αυτό που παράθεσα το πρωί. Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν πιστώσεις για την ειδική αγωγή αλλά μην έχεις απόλυτο ύφος και μην κρίνεις από την δικιά σου μόνο ειδικότητα. Στον κλάδο των γεωτεχνικών τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ τα πράγματα γιατι είμαι νέα στο χώρο πάντα τραβάνε τις περισσότερες προσλήψεις στα σμεα και στα γενικά επαλ δεν καλύπτουν ούτε ελάχιστα κενά.
Αν θες δες τους συναδέφους αυτού του κλάδου να δεις ότι όλοι είναι με σεμινάριο ούτε λόγος για master. Δουλεύουν πολλά χρόνια στα σμεα και δεν έχουν πάρει πολλοί ακόμα παιδαγωγική κατάρτιση ούτε έχουν δώσει ασεπ.
Μην μου πεις ότι δεν επιθυμούσαν να γίνουν μόνιμοι τόσα χρόνια που και οι προσλήψεις ήταν περισσότερες αλλά τους έλειπε η ασπαιτε που αν γνωρίζεις για τους εκπαιδευτικού τεχνικών ειδικοτήτων και ο θέσεις είναι περιορισμένες και τα προσόντα για να μπείς υψηλά.
Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο το υπουργείο να μην μπορεί να πάρει εστω 10 άτομα στη γενική σε ένα κλάδο όπως ο πρωτογενής τομέας που ακόμα περισότερο τώρα στην κρίση είναι σημαντικός.
"είναι κακό να δουλεύουν χρόνια σε σμεαε και να μην έχουν παιδαγωγική ? μπορούν να πάρουν την παιδαγωγική τόσο απλά? στο πλαίσιο που δουλεύουν δεν την χρειάζονται, αν κάποιος την θέλει για να περάσει κάποιους θα πάει να την πάρει όχι γιατί ξύπνησε ένα πρωινό και θέλει να γίνει καλύτερος δάσκαλος."Την παιδαγωγική επάρκεια την χρειάζονται επιλεκτικά μόνο όσοι δουλεύουν στην γενική αγωγή; Τα παιδιά στην ειδική δεν έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς με παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια; Εκεί μαθαίνεις στου Κασίδη το κεφάλι;