0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν συνεχιστούν με παρόμοιο ζήλο οι "φιλότιμες" προσπάθειες για κάλυψη των κενών με αποσπάσεις μονίμων, δε νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη φάση στη δευτεροβάθμια. http://www.pde.gr/index.php?page=5607
Παράθεση από: vickyN στις Οκτωβρίου 17, 2012, 07:51:53 pmΑν συνεχιστούν με παρόμοιο ζήλο οι "φιλότιμες" προσπάθειες για κάλυψη των κενών με αποσπάσεις μονίμων, δε νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη φάση στη δευτεροβάθμια. http://www.pde.gr/index.php?page=56071o μακάρι σε όλες τις
Πω πω δασκαλίστικο ύφος.... Άκου εκεί... 1ο, 2ο και 3ο... Μήπως χρειάζεστε και ψυχολόγο;... γιατί δεν σας βλέπω καλά...
1o Για εξήγησέ μας, γιατί "ο μόνιμος εκπαιδευτικός είναι προτιμότερος από έναν αναπληρωτή σε ένα σχολείο";2ο Στο σχολείο σου ποιά είναι τα προσόντα των εκπαιδευτικών; (φαντάζομαι η προϋπηρεσία είναι "αξιότερη" , κατά την εκτίμησή σου. Πόσοι εργάζονται και πόσοι άπό αυτούς έχουν σπουδές Τριτοβάθμιας στην Ειδική;3ο Φαντάζομαι θα περιμένεις μονίμους με αυτές τις ειδικότητες , έτσι;
Παράθεση από: Jane_Eyre στις Οκτωβρίου 17, 2012, 08:08:09 pmΠαράθεση από: pe02.5 στις Οκτωβρίου 17, 2012, 07:02:35 pmΠαράθεση από: Jane_Eyre στις Οκτωβρίου 17, 2012, 02:58:48 pmhttp://www.alfavita.gr/arthra/είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η αναφορά για κάθε περίπτωση και τα διαχωρίζει α'θμια, β'θμια, ΕΑΕ, ΕΣΠΑ,και αναφέρει ανθρωπομήνες και αριθμό ατόμων οπότε είναι πολύ δύσκολο να μπερδευτεί κανείς διαβάζοντάς το..Κοίτα, επειδή εμείς οι καινούριοι έχουμε μπερδευτεί, μπορείς να μου πεις, εσύ που το κατάλαβες πόσοι μένουν σε αριθμό ατόμων για
Παράθεση από: pe02.5 στις Οκτωβρίου 17, 2012, 07:02:35 pmΠαράθεση από: Jane_Eyre στις Οκτωβρίου 17, 2012, 02:58:48 pmhttp://www.alfavita.gr/arthra/είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η αναφορά για κάθε περίπτωση και τα διαχωρίζει α'θμια, β'θμια, ΕΑΕ, ΕΣΠΑ,και αναφέρει ανθρωπομήνες και αριθμό ατόμων οπότε είναι πολύ δύσκολο να μπερδευτεί κανείς διαβάζοντάς το..Κοίτα, επειδή εμείς οι καινούριοι έχουμε μπερδευτεί, μπορείς να μου πεις, εσύ που το κατάλαβες πόσοι μένουν σε αριθμό ατόμων για
Παράθεση από: Jane_Eyre στις Οκτωβρίου 17, 2012, 02:58:48 pmhttp://www.alfavita.gr/arthra/είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η αναφορά για κάθε περίπτωση και τα διαχωρίζει α'θμια, β'θμια, ΕΑΕ, ΕΣΠΑ,και αναφέρει ανθρωπομήνες και αριθμό ατόμων οπότε είναι πολύ δύσκολο να μπερδευτεί κανείς διαβάζοντάς το..Κοίτα, επειδή εμείς οι καινούριοι έχουμε μπερδευτεί, μπορείς να μου πεις, εσύ που το κατάλαβες πόσοι μένουν σε αριθμό ατόμων για
http://www.alfavita.gr/arthra/είναι πολύ πιο ξεκάθαρη η αναφορά για κάθε περίπτωση και τα διαχωρίζει α'θμια, β'θμια, ΕΑΕ, ΕΣΠΑ,και αναφέρει ανθρωπομήνες και αριθμό ατόμων οπότε είναι πολύ δύσκολο να μπερδευτεί κανείς διαβάζοντάς το..
Παράθεση από: sapore στις Οκτωβρίου 17, 2012, 09:19:04 pm1o Για εξήγησέ μας, γιατί "ο μόνιμος εκπαιδευτικός είναι προτιμότερος από έναν αναπληρωτή σε ένα σχολείο";2ο Στο σχολείο σου ποιά είναι τα προσόντα των εκπαιδευτικών; (φαντάζομαι η προϋπηρεσία είναι "αξιότερη" , κατά την εκτίμησή σου. Πόσοι εργάζονται και πόσοι άπό αυτούς έχουν σπουδές Τριτοβάθμιας στην Ειδική;3ο Φαντάζομαι θα περιμένεις μονίμους με αυτές τις ειδικότητες , έτσι;αν και διακρίνω μια μικρή ειρωνεία στον τρόπο γραφής σου ειδικά στο πως διατυπώνεις το 2ο και 3ο θα σου απαντήσω καλοπροαίρετα1ο Ο μόνιμος είναι από την αρχή της χρονιάς, έχει χρόνο να προετοιμαστεί για το μάθημα του, να διαβάσει τον φάκελο του μαθητή, να αναλάβει αρμοδιότητες στο σχολείο, το σχολείο να ρολάρει γρήγορα σε όλες τις λειτουργίες του με ότι προστιθέμενη αξία δίνει κάτι τέτοιο. Ο μόνιμος αν πάρει και οργανική είναι ότι καλύτερο αφού γνωρίζει τα παιδιά από τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, γενικά έχει κέρδος.Αντίθετα η εμπειρία λέει ότι ο αναπληρωτής έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση στο σχολείο με ότι συνέπειες μαθησιακές σημάνει κάτι τέτοιο για τους μαθητές αλλά και για την οργάνωση του σχολείου, επίσης απαιτεί κάποιο διάστημα προσαρμογής στο ξένο μέρος, στο σχολείο, στους μαθητές, στο μάθημα που καλείτε να διδάξει. Σπάνια θα πάει στο ίδιο σχολείο και πρέπει να ξεκινάει συνήθως από την αρχή.2ο στο σχολείο μου έχουμε και μόνιμους και αναπληρωτές. Όλοι έχουν προϋπηρεσία από 2+ χρόνια το λιγότερο και όλοι σχεδόν έχουν το λιγότερο σεμινάριο και πάνω (μεταπτυχιακό). Όσο για αυτά που φαντάζεσαι ότι θεωρώ αξιότερα, κράτα τις υποθέσεις για εσένα. Αν ήθελες ας με ρωτούσες κανονικά τι θεωρώ.3ο Αν υπήρχαν μόνιμοι ειδικής αγωγής διαθέσιμοι θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν υπάρχουν και περιμένουμε όπως είπα μπας και μας στείλουν αναπληρωτές .
1o μακάρι σε όλες τις
1o Δηλαδή, κατά την εκτίμησή σου, το χρονικό διάστημα 01-11/09 κάθε χρονιάς ο μόνιμος α) προετοιμάζεται για το μάθημα του. β) διαβάζει τον φάκελο του μαθητή, γ) αναλαμβάνει αρμοδιότητες στο σχολείο ώστε το σχολείο να ρολάρει γρήγορα σε όλες τις λειτουργίες του με ότι προστιθέμενη αξία δίνει κάτι τέτοιο.
Ερωτήσεις: α)Πόσοι μόνιμοι γνωρίζουν τις τάξεις- τμήματα- μαθητές και τα μαθήματα που θα διδάξουν για το υπόλοιπο της σχ. χρονιάς από την 01/09; Εγώ προσωπικά είχα από τις 03/09 μια αδρή περιγραφή και κυρίως για τα προβλήματα συμπεριφοράς χωρίς να γνωρίζω τους μαθητές. Άλλωστε νέοι μαθητές έρχονται μέχρι και σήμερα και όπως θα γνωρίζεις ένας καινούργιος μαθητής μπορεί να αλλάξει όλο το μαθησιακό "κλίμα" του τμήματός του. Τα τμήματα, στο σχολείο μου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Τα μαθήματα που θα κάνω τα έμαθα μόλις την προηγούμενη βδομάδα και δεν είναι 4 και 5.
β) Πόσοι μόνιμοι διάβασαν από 01-11/09 τους φακέλους των μαθητών χωρίς να τους έχουν δει και τι μπορεί να βοηθάει αυτό; και δεν το κάνουν (ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ) κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν προκύψει κάποια απορία-θέμα; Οι αναπληρωτές δεν (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) κάνουν το ίδιο;
γ) Το ότι θα αναλάβουν μητρώο ή καταστάσεις ή οικονομικά ή βιβλία βοηθάει κάπου; Δεν το κατάλαβα αυτό.
Λες: "Ο μόνιμος αν πάρει και οργανική είναι ότι καλύτερο αφού γνωρίζει τα παιδιά από τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, γενικά έχει κέρδος."Σίγουρα το να γνωρίζεις τα παιδιά από προηγούμενα χρόνια σε κάνει πιο προετοιμασμένο για το τι θα κάνεις. Και αυτός ο μόνιμος με οργανική δεν ξεκίνησε, όμως, πριν κάποιο/-α χρόνια; Όπως τα παραπάνω α), β), γ) που αναφέρεις; Ο αναπληρωτής δεν μπορεί να είναι και 2η και 3η χρονιά στο ίδιο σχολείο αν το βάλει στις προτιμήσεις του; Μόνιμοι δεν παίρνουν μετάθεση ΑΠΟ το σχολείο;
Το να είναι όλοι μόνιμοι στα σχολεία και να τους αρέσει παράγει το καλύτερο για τα παιδιά. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Μπορεί να γίνει;
Όσο είναι έτσι η κατάσταση, οι αναπληρωτές όχι μόνο κακό, αλλά καλό κάνουν , καθώς (ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΑ) φέρνουν νέες ιδέες (και για το σχολείο και για τους μαθητές).
Η εκπαίδευση δεν είναι μονοπρόσωπη. Είναι αλληλεπίδραση ανθρώπων και γνωριμία (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ) νέων καταστάσεων που τους πάει 1 βήμα πιο πέρα.
2ο Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο: Πόσοι έχουν Γ΄/θμια Εκπ/ση. Αν θεωρείς τα σεμινάρια ως τέτοια, πάω πάσο.Αν θες μου απαντάς.
Και για να μην πολυλογώ, επειδή όλοι στο σχολείο σου έχουν τα προσόντα: ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ;
Η απάντησή μου είναι με προϋπηρεσία από το μηδέν. Σωστά;
Κατά την εκτίμησή σου, ότι αποκτήθηκε αποκτήθηκε;
Όσοι έγιναν μόνιμοι στην Ειδική έγιναν; Να μην γίνουν άλλοι;