*

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση ελεύθερης εισόδου στα μουσεία  (Αναγνώστηκε 14370 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση ελεύθερης εισόδου στα μουσεία
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 23, 2012, 09:33:40 pm »
Landau, έγραψα για ταξίδια γενικά.Δεν τα διαχώρισα σε εξωτερικού και εξωτερικού.
Η αναφορά μου σε μουσεία του εξωτερικού έγινε για τα χρήματα εισόδου σε συνάρτηση με τις παροχές.
Για παράδειγμα δε θα είχα πρόβλημα να δώσω κάποιο ποσό για να δω την Κνωσό,όμως θεωρώ ότι είναι  υποχρέωση εκ μέρους τους να μου παρέχουν μια υποτυπώδη ξενάγηση, αν μη τι άλλο.

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:47:43 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 24, 2012, 10:31:03 am »
Πριν κάποια χρόνια...Αρχαιολογικός χώρος Σαμοθράκης (ναι, το ευλογημένο νησί  ;) ). Επισκέπτομαι το χώρο οικογενειακώς. Η μητέρα μου καθηγήτρια, εγώ ακόμα δεν είχα διοριστεί και ο πατέρας μου καμία σχέση με την εκπαίδευση. Μας άφησαν όλους να μπούμε δωρεάν, λόγω της μητέρας μου. Μας είπαν μάλιστα, ότι ευτυχώς που υπάρχει και φιλόλογος μαζί μας για να μας κάνει ξενάγηση. Μέχρι εδώ όλα καλά (για μας). Μπαίνοντας, ομως στον αρχαιλογικό χώρο διαπιστώσαμε 1) δεν υπήρχαν πουθενά επεξηγηματικές πινακίδες (ΟΚ, έβλεπα/βλέπαμε, αλλά τι βλέπαμε; Ποιάς εποχής; κλπ), 2) δεν υπήρχαν πουθενά φύλακες με αποτέλεσμα Ελληναράδες (γιατί δεν το έκαναν ξένοι αλλά Έλληνες) μάζευαν "άχρηστα" κομματάκια και τα έβαζαν στην τσέπη τους, 3) Αν και ήταν τέλος Ιουλίου δεν είχαν εκτυπωθεί ακόμα (όπως μας είπαν) οι οδηγοί.

Άλλο περιστατικό. Επαρχιακό μουσείο. Αποφασίζω να το επισκεφτώ, μιας και βρίσκομαι στην περιοχή. Μπαίνω μέσα, και οι υπάλληλοι με ρωτάνε τι θέλω. Τους λέω να δω το μουσείο. Και με γουρλωμένα τα μάτια με ρωτάνε το θεϊκό ΓΙΑΤΙ. Η έκπληξη τους είναι τόσο μεγάλη που με αφήνουν να μπω δωρεάν (δεν είχα την κάρτα μου) και φώναξαν και τον υπεύθυνο αρχαιολόγο για να με ενημερώσει (πινακίδες δεν υπήρχαν ούτε και εκεί).

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 24, 2012, 10:47:38 am »
Όποιος θέλει να πάει θα πάει ούτως ή άλλως ακόμα κι αν έχει είσοδο. Για κάποια πράγματα αξίζει να δίνουμε λεφτά. Ο καφές δηλαδή που έχει 5 ευρώ πιο πολύ αξίζει; Στην Ιταλία δίναμε 15 και 20 ευρώ είσοδο για να δούμε αντίγραφα και από ότι ξέρω δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εξαιρέσεις. Αν κάνω λάθος παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος

μια διευκρινηση: εννοεις τον καφε που πουλουν στο μουσειο?
Στο εξωτερικο οπου να πας θα πληρωσεις.
 Και θα πληρωσεις και αρκετα.
Σε εκκλησια να πας πχ στην ιταλια (duomo) γιανα σου αναψουν τα φωτα να δεις ψηλα πχ το θολο θα πληρωσεις εξτρα.
Στις ΗΠΑ , καθε τι περιεργο ειναι και national monument! Στα οποια πληρωνεις κανονικα.
Κι εκει υπαρχουν περιεργα .
Η ολη διαφορα ειναι οτι εδω ο κοσμος ειναι κατα κανονα αγενης και κανει τη δουλεια του σαν αγγαρεια ενω εκει εκτιμουν αυτο που κανουν.
Εδω ο καθενας νομιζει εαυτον - ειδικα αν εχει και κανενα πτυχιακι- διανοια κα οτι αδικειται που βρεθηκε να κανει την οποιαδηποτε χαμαλοδουλεια η το δημ υπαλληλο η το φυλακα σε μουσειο . Οι περισσοτεροι θεωρουν εαυτον γεννημενο διευθυντη του συμπαντος που δινουν μονο εντολες στους αλλους φυσικα.
Κατι αναλογο δηλ και σε επιπεδο χωρας που πολλοι θεωρουν οτι η ελλαδα ειναι το κεντρο του κοσμου και επειδη μας ζηλευουν βαλομεθα απο τους παντες!
Παντως για τιμες μουσειων  νομιζω οτι πουθενα δεν  εναι δωρεαν! Ειδικα τις περιοδους εκδρομων, μαλοκαιριου κλπ, τα παντα ανεβαινουν. Αλλη τιμη εχει ο καφες στη βερονα το χειμωνα και αλλη οταν εχει παρασταση το καλοκαιρι στην αρενα.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2012, 10:49:14 am από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος anna_kriti

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Αμπρα Κατάμπρα
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:18:59 am »
Πριν επισκεφτώ ένα μουσείο με τους μαθητές μου συνήθως τον επισκέπτομαι πρώτα. Να δω το χώρο και πιθανούς κινδύνους ( κανένα σκαμμένο χαντάκι πχ αν ειναι σε εξωτερικό χώρο) να δω τα εκθέματα να ετοιμάσω κάποιο παιχνιδάκι για τα παιδιά σχετικό με το μουσείο. Τώρα αν δεν μπορώ να μπω δωρεάν δε θα πάω ξανά. Άρα αν τύχει και πάμε σε κάποιο μουσείο δε θα κάνω τίποτα απο όλα αυτα. Θα δω λίγο στο διαδίκτυο να πάρω καμιά πληροφορία και ζημιωμένος θα είναι ο μαθητής ...
Οπότε ναι υπάρχει  λόγος που είχαμε/ έχουμε ελεύθερη είσοδο...

Α και κάτι πληροφοριακό. Στο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:47:43 »

Αποσυνδεδεμένος anna_kriti

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Αμπρα Κατάμπρα
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:22:43 am »
Επίσης πότε ακριβώς καταργήθηκε;;;Την χρησιμοποίησα πρόσφατα ( μπορεί να μη γνώριζε ο υπάλληλος βέβαια)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 24, 2012, 03:22:58 pm »

Στο εξωτερικο οπου να πας θα πληρωσεις.  Και θα πληρωσεις και αρκετα.
Αυτό δεν ισχύει για όλες τις χώρες και για όλα τα μουσεία. Απορώ με την επίμονη παντογνωσία μερικών εδώ μέσα.

Πριν επισκεφτώ ένα μουσείο με τους μαθητές μου συνήθως τον επισκέπτομαι πρώτα.
Οπότε ναι υπάρχει  λόγος που είχαμε/ έχουμε ελεύθερη είσοδο...
Συνοψίζοντας λοιπόν θα πω πως ο μόνος χαμένος ( για μένα) θα είναι οι μαθητές μου γιατί εγώ έρευνα πιο πριν στο χώρο δεν πρόκειται να κάνω.
Και όπως σωστά αναφέρθηκε σε προηγούμενο μήνυμα, φυσικά θα χάσουν και τα ίδια τα μουσεία.

Και επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση των ελληνικών μουσείων, στο τρόπο εξυπηρέτησης κτλ., και αυτό το αναφέρουν ως επιχείρημα της κατάργησης της ελεύθερης εισόδου, προσωπικά δε βλέπω καμία σχέση ανάμεσα στα δύο. Και επιπλέον η άποψη αυτή είναι εντελώς ισοπεδωτική και άδικη για τα ελληνικά μουσεία. Επίσης, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε ελληνικό μουσείο, και έχω πάει σε πολλά. Εξάλλου δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους εξυπηρέτηση μπορεί να χρειαστεί κάποιος σε ένα μουσείο. Το μουσεία δεν είναι καφέ-εστιατόρια. Χώροι με εκθέματα είναι.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 09, 2012, 05:56:35 pm »
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

http://fimotro.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6686.html

Δωρεάν είναι και πάλι η είσοδος για τους εκπαιδευτικούς στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, κατόπιν απόφασης που έλαβε ο... υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ανταποκρινόμενος στο «δίκαιο αίτημα» της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού -Πολιτισμού, που είχε ληφθεί παραμονές των εκλογών της 17ης Ιουνίου, να καταργηθεί η ελεύθερη είσοδος για τους εκπαιδευτικούς σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έκαναν λόγο για «αποκαλυπτικό δείγμα απαξίωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της ελεύθερης εισόδου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δηλαδή από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 11:01:23 am »
Συνάδελφοι, αν δεν κάνω λάθος τον Ιούνιο καταργήθηκε η ελεύθερη είσοδος και για τους εκπαιδευτικούς, γιατί είχα κάνει αίτηση για κάρτα ελεύθερης εισόδου ως δασκάλα σε αρχ/κούς χώρους και μουσεία και δεν έχει φτάσει στα χέρια μου τίποτα.

apri, θα μάς αποσταλεί δηλαδή η κάρτα ή με κάποιον τρόπο θα πρέπει να την πάρουμε εμείς; Ή θα την στείλουν στο σχολείο που εργαζόμαστε;

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 11:37:56 am »
Την κάρτα την παίρνεις μόνη σου από την υπηρεσία αρχαιοτήτων που έκανες την αίτηση. Δεν στο είπαν όταν πήγες; Η ελεύθερη είσοδος καταργήθηκε τέλος Ιουλίου. Εγώ πχ που έκανα αίτηση μέσα στον Ιούλιο, πρόλαβα και την πήρα και τώρα ισχύει κανονικά για 3 χρόνια :)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 03:50:50 pm »
Καταργήθηκε αλλά τώρα ισχύει ξανά.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 10:19:40 am »
Οπως διαπίστωσα πρόσφατα,όταν επισκέφτηκα κεντρικό μουσείο για να προετοιμάσω σχολική επίσκεψη,το υποσχόμενο ΦΕΚ,με το οποίο αίρεται η κατάργηση δωρεάν εισόδου για τους εκπ/κούς δεν έχει ακόμα αποσταλεί στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.Ας είναι καλά το περίφημο ελληνικό φιλότιμο και η (δεν ξέρω για πόσο ακόμα) ζώσα αίσθηση της ιστορικής και εθνικής συνέχειας του λαού μας.Σε πείσμα των ευρωλιγούρηδων.Είπαμε,εννοείται πως πρέπει να ακολουθούμε την ορθή λογική (την οποία η Δύση έχει θεοποιήσει),αρκεί όμως να μην καταπατά το "πανάρχαιο μέτρο"(όπως ο ποιητής εύστοχα επισημαίνει).Πνευματική καλλιέργεια δεν επιτυγχάνεται ποτέ με τον ακρωτηριασμό του ανθρώπινου πνεύματος και τον περιορισμό του μόνο στο ασφυκτικό πλαίσιο της λογικής.Απαραίτητη η επανεύρεση της κοινής λογικής στον τόπο μας,αλλά η ταύτιση του Λόγου με τη λογική μόνο καταστροφικές συνέπειες για τον πολιτισμό μας μπορεί να επιφέρει.

Με την ευκαιρία αυτή,αλλά και με το άκουσμα της είδησης πως η αστυνομία μάλλον βρήκε τους κλέφτες του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας,θέλω να παραθέσω κάτι σχετικό που θυμήθηκα:

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα που έφτιαξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις».
Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας.
Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου.
Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον».
Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν».
 Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LRbexQpbrbQ 

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 11:12:28 pm »
Επιτέλους,τουλάχιστον η ΔΟΕ αντέδρασε-έστω και με μια ανακοίνωση-στην κοροϊδία που κρατάει από τον Ιούλιο.Η ΟΛΜΕ έχει πιο σημαντικές ασχολίες...
(Παραθέτω την είδηση από την ιστοσελίδα του

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)