*

Αποστολέας Θέμα: Μη δωρεάν συγγράμματα σε φοιτητές από κατατακτήριες  (Αναγνώστηκε 49763 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Να κατθέσω τη γνώμη μου, ούσα στη διαδικασία του 2ου πτυχίου αλλά από πανελλήνιες!

Είναι λογικό όταν βρίσκεσαι σε 2ο πτυχίο να μη δικαιούσαι καμία φοιτητική παροχή, εφόσον σου έχουν ήδη παρασχεθεί στο 1ο σου πτυχίο.Αυτός είναι ο λόγος που δε δίνονται πάσο, συγγράμματα, σίτιση κλπ και είναι άσχετος με την οικονομική κρίση.Το ξέρω καλά, γιατί πριν δώσω πανελλήνιες το έψαξα πολύ και ζύγισα τα πράγματα ως προς το τι με συνέφερε, αναλογιζόμενη τα παραπάνω που ίσχυαν και πριν την κρίση.Έχει μια λογική σαν φιλοσοφία....Σου δίνει με τις κατατακτήριες το δικαίωμα να φοιτήσεις,αλλά δεν σου επιτρέπει ίση φοιτητική μεταχείριση ως προς τις παροχές γιατί στις έχει ήδη παράσχει, άρα ό,τι σου όφειλε το κράτος ως προς τη δωρεάν παιδεία στο έχει δώσει.Αν εσύ θέλεις να συνεχίσεις είναι δικό σου θέμα, το κράτος δεν υποχρεούται να σε "τρέφει" επειδή εσύ θέλεις να σπουδάζεις!Νομίζω είναι δίκαιο και έχει κάποια λογική, ασχέτως αν εν τέλει διαφωνώ....

Ως προς το πάσο, όταν είσαι με κατατακτήριες δε δικαιούσαι για τους παραπάνω λόγους.Όταν είσαι με πανελλήνιες το παίρνεις κανονικά, δηλαδή το έπαιρνες μέχρι πέρσι πριν εφαρμοστεί το σύστημα με την ηλεκτρονική καταχώρηση.Τυπικά στην ηλεκτρονική καταχώρηση τικάρεις μια δήλωση ότι "δεν είμαι κάτοχος άλλου πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ" το οποίο αντιστοιχεί σε υπεύθυνη δήλωση με όλες τις κυρώσεις σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης (φυλάκιση έως 2 έτη, απαγόρευση διορισμού στο δημόσιο κλπ).Το σύστημα δεν έχει τρόπο να τσεκάρει αν εσύ λες την αλήθεια γιατί δεν υπάρχει μια ενιαία βάση με καταχωρημένα όλα τα ονόματα των πτυχιούχων- το περιγράφω χοντρά-χοντρά!
Στη δική μου την περίπτωση, επειδή προέρχομαι από φιλοσοφική ΑΠΘ και ξαναπέρασα φιλοσοφική ΑΠΘ στη γραμματεί του τμήματός μου φαίνεται πως έχω ήδη ένα πτυχίο γιατί έχουν ενιαίο λογισμικό και έτσι αν έκανα αίτηση για πάσο και ας πούμε "κατά λάθος" τίκαρα τη δήλωση περί 2ου πτυχίου, στον έλεγχο που θα έκανε η γραμματεία θα έβρισκε το λάθος και δεν θα προχωρούσε την αίτησή μου για πάσο, όπως μου εξήγησαν από τη γραμματεία.Τώρα αν θα κινούσαν διαδικασίες ποινικής δίωξης περί ψευδούς δήλωσης, επιφυλλάσσομαι αν και μου φαίνεται ακραίο.
Στην περίπτωση τώρα γνωστής μου που κάνει και αυτή 2ο πτυχίο αλλά σε άλλη, άσχετη με το 1ο της πτυχίο, σχολή της χορηγήθηκε πάσο αφού εν αγνοία της όπως ισχυρίζεται τσέκαρε το κουτάκι.
et in Arcadia ego...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dpa2006

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, ΠΕ04.01
    • Προφίλ
στους καιρούς που ζούμε παιδιά είναι φυσιολογικό επακόλουθο της (δεινής) οικονομικής μας κατάστασης. :-\

αμ δεν ειναι μονο στοιχειο των καιρων μας! ειχα περασει σε  σχολη κ δεν φοιτησα το πρωτο ετος γιατι ηθελα να ξαναδωσω πανελλαδικες. πηγα ομως να φοιτησω στο δευτερο ετος, χρωστωντας φυσικα κ ολα τα μαθημα του πρωτου. οταν πηγα να παρω τα βιβλια για τα μαθηματα του πρωτου ετους δεν μου τα διναν θεωρωντας οτι σαν δευτεροετης τα ειχα παρει την πορηγουμενη χρονια. καποια τα δανειστηκα απο την βιβλιοθηκη κ καποια, μετα απο πιεση (κ λεγοντας μου "περνα στο τελος να δουμε τι θα περισσεψει") τα πηρα.
Εχεις δίκιο,συμφωνώ απόλυτα.
πολύ παλαια σε καποια τμηματα σου αναγνωριζαν αρκετα μαθηματα αν υπηρχε συναφεια,ειδικα μεσα στην ιδια σχολη.πλεον οχι.εχει αλλαξει απο τις αρχες τις προηγουμενης δεκαετιας... :-\

Αποσυνδεδεμένος refresh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
δεν το κατάλαβα? Ας μου το ξαναπεί καποιος ! 2ο πτυχίο από πανελλήνιες απαγορεύεται το πάσο? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ??????

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Διάβασε προσεκτικά το προηγούμενο πόστ μου και θα καταλάβεις!
Επί της ουσίας ναι απαγορεύεται :o
et in Arcadia ego...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος refresh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ok θα τρελαθούμε τελείως ! Εδωσα φέτος ξανά πανελλήνιες για 2ο πτυχίο όχι για την ψυχή της μάνας μου ,αλλά γιατί το 1ο μου πτυχίο αποδείχτηκε κουρελόχατρο ! Έλεος πια ! Αντί να μας πληρώνουνε για τις υπερπροσπάθειες που κάνουμε , μπας και βρούμε καμιά δουλειά ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ... >:(

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Συγχαρητήρια και καλές σπουδές να έχεις....Είναι ωραία εμπειρία το 2ο πτυχίο ;)
Τι θα δηλώσεις;Από ποια σχολή έρχεσαι και σε ποια μετακομίζεις;
et in Arcadia ego...

sapore

• Επισκέπτης
δεν το κατάλαβα? Ας μου το ξαναπεί καποιος ! 2ο πτυχίο από πανελλήνιες απαγορεύεται το πάσο? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ??????

Ημερομηνία: 9/9/2011

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Στην υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνεις ηλεκτρονικά δεν λέει αν προέρχεσαι από κατατακτήριες ή οχι.Λέει μόνο "Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν είμαι ήδη πτυχιούχος ΑΕΙ ή ΤΕΙ με γνώση των συνεπειών περί ψευδούς δήλωσης".Εγώ παρόλο που προέρχομαι από πανελλήνιες δεν το ρίσκαρα να κάνω ψευδή δήλωση και έμεινα χωρίς πάσο.Γνωστή μου όπως ξανάπα έκανε ψευδή δήλωση και το πήρε κανονικά.
et in Arcadia ego...

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
SKANDALO, οι παροχές και η δωρέαν εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δεν είναι μία "αγγαρία" υποχρέωση του κράτους προς τον φοιτητή, που πρέπει να την εκπληρώσει και μετά να πει "ουφ, πάει κι αυτό!". Οι παροχές αυτές είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κάνει το κράτος, προκειμένου να δρέψει σε λίγα χρόνια τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της πνευματικής εργασίας του εκπαιδευμένου πλέον απόφοιτου πανεπιστημίου. Κοινώς, δεν το κάνει επειδή είναι "καλό" κράτος, ούτε για την ψυχή της μάνας του. Ο φοιτητής είναι ουσιαστικά εργαζόμενος, σε περίοδο προετοιμάσιας/επιμόρφωσης. Κατά συνέπεια, όχι, δεν υπάρχει καμία "δικαιολογία" για να μην ισχύουν οι παροχές του πρώτου πτυχίου, ίδιες και στο δεύτερο.

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Κατά βάση συμφωνω 100%!!!!!
Απλά προσπάθησα να ανιχνεύσω τη λογική πίσω από αυτή τη στάση....
Αλλά τι να λέμε τώρα, για ποιο κράτος και μακροχρόνια επένδυση;;;Πέρσι τι ικυ έκοψε τις υποτροφίες στους μεταπτυχιακούς >:( >:( >:(
Δεν υπάρχει προοπτική.....
et in Arcadia ego...

sapore

• Επισκέπτης
Επέτρεψε μου να αλλάξω:

Οι παροχές και η δωρέαν εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δεν θα έπρεπε να είναι μία "αγγαρία" υποχρέωση του κράτους προς τον φοιτητή, που πρέπει να την εκπληρώσει και μετά να πει "ουφ, πάει κι αυτό!". Οι παροχές αυτές θα έπρεπε να είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κάνει το κράτος, προκειμένου να μπορέσει να δρέψει σε λίγα χρόνια τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της πνευματικής εργασίας του  απόφοιτου πανεπιστημίου που θα έπρεπε να είναι εκπαιδευμένος πλέον. Κοινώς, δεν θα έπρεπε να το κάνει επειδή είναι "καλό" κράτος, ούτε για την ψυχή της μάνας του. Ο φοιτητής θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά εργαζόμενος, σε περίοδο προετοιμάσιας/επιμόρφωσης. Κατά συνέπεια, όχι, δεν υπάρχει καμία "δικαιολογία" για να μην ισχύουν οι παροχές του πρώτου πτυχίου, ίδιες και στο δεύτερο, όμως, έτσι που ήταν και είναι και πιθανόν να παραμείνει η κατάσταση (οικονομική, εκπαιδευτική, εργασιακή) στη χώρα μας, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Δηλαδή, όποτε του καπνίσει του καθενός να κάνει 2ο, 3ο, ν-ό πτυχίο, πρέπει να ξοδεύει το κράτος σε τέτοια "δια βίου" επένδυση...; Δε νομίζω Τάκη  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Δηλαδή, όποτε του καπνίσει του καθενός να κάνει 2ο, 3ο, ν-ό πτυχίο, πρέπει να ξοδεύει το κράτος σε τέτοια "δια βίου" επένδυση...; Δε νομίζω Τάκη  ;)

+++++++

Και να προσθέσω ότι σε χώρες όπου το κράτος επιλέγει να επενδύσει περισσότερο στην εκπαίδευση, στην υγεία ή σε άλλους τομείς, η φορολογία είναι πολύ υψηλή (π.χ στη Σουηδία φτάνει μέχρι και το 55% του εισοδήματος), η δε φοροδιαφυγή ελάχιστη.

Στην Ελλάδα τα χρήματα που μάζευαν από τους ελάχιστους ευσυνείδητους πολίτες ήταν πάντα ψίχουλα...και περιορίζονταν ακόμα περισσότερο από την κακοδιαχείρισή τους.
Τώρα μάλιστα με την κρίση, που αντικειμενικά δυσκολεύονται κάποιοι να πληρώσουν, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Εδώ δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον το δάσκαλο και τον καθηγητή της βασικής εκπαίδευσης  και μιλάμε για το δεύτερο και τρίτο πτυχίο; :(

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος refresh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συγχαρητήρια και καλές σπουδές να έχεις....Είναι ωραία εμπειρία το 2ο πτυχίο ;)
Τι θα δηλώσεις;Από ποια σχολή έρχεσαι και σε ποια μετακομίζεις;

Ευχαριστώ...Έχω δηλώσει ειδική αγωγή στο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617