0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dpa2006 στις Ιουλίου 26, 2012, 12:21:39 pmστους καιρούς που ζούμε παιδιά είναι φυσιολογικό επακόλουθο της (δεινής) οικονομικής μας κατάστασης. αμ δεν ειναι μονο στοιχειο των καιρων μας! ειχα περασει σε σχολη κ δεν φοιτησα το πρωτο ετος γιατι ηθελα να ξαναδωσω πανελλαδικες. πηγα ομως να φοιτησω στο δευτερο ετος, χρωστωντας φυσικα κ ολα τα μαθημα του πρωτου. οταν πηγα να παρω τα βιβλια για τα μαθηματα του πρωτου ετους δεν μου τα διναν θεωρωντας οτι σαν δευτεροετης τα ειχα παρει την πορηγουμενη χρονια. καποια τα δανειστηκα απο την βιβλιοθηκη κ καποια, μετα απο πιεση (κ λεγοντας μου "περνα στο τελος να δουμε τι θα περισσεψει") τα πηρα.
στους καιρούς που ζούμε παιδιά είναι φυσιολογικό επακόλουθο της (δεινής) οικονομικής μας κατάστασης.
δεν το κατάλαβα? Ας μου το ξαναπεί καποιος ! 2ο πτυχίο από πανελλήνιες απαγορεύεται το πάσο? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ???
Οι παροχές και η δωρέαν εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δεν θα έπρεπε να είναι μία "αγγαρία" υποχρέωση του κράτους προς τον φοιτητή, που πρέπει να την εκπληρώσει και μετά να πει "ουφ, πάει κι αυτό!". Οι παροχές αυτές θα έπρεπε να είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κάνει το κράτος, προκειμένου να μπορέσει να δρέψει σε λίγα χρόνια τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της πνευματικής εργασίας του απόφοιτου πανεπιστημίου που θα έπρεπε να είναι εκπαιδευμένος πλέον. Κοινώς, δεν θα έπρεπε να το κάνει επειδή είναι "καλό" κράτος, ούτε για την ψυχή της μάνας του. Ο φοιτητής θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά εργαζόμενος, σε περίοδο προετοιμάσιας/επιμόρφωσης. Κατά συνέπεια, όχι, δεν υπάρχει καμία "δικαιολογία" για να μην ισχύουν οι παροχές του πρώτου πτυχίου, ίδιες και στο δεύτερο, όμως, έτσι που ήταν και είναι και πιθανόν να παραμείνει η κατάσταση (οικονομική, εκπαιδευτική, εργασιακή) στη χώρα μας, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Δηλαδή, όποτε του καπνίσει του καθενός να κάνει 2ο, 3ο, ν-ό πτυχίο, πρέπει να ξοδεύει το κράτος σε τέτοια "δια βίου" επένδυση...; Δε νομίζω Τάκη
Συγχαρητήρια και καλές σπουδές να έχεις....Είναι ωραία εμπειρία το 2ο πτυχίο Τι θα δηλώσεις;Από ποια σχολή έρχεσαι και σε ποια μετακομίζεις;