0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
SKANDALO, οι παροχές και η δωρέαν εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δεν είναι μία "αγγαρία" υποχρέωση του κράτους προς τον φοιτητή, που πρέπει να την εκπληρώσει και μετά να πει "ουφ, πάει κι αυτό!". Οι παροχές αυτές είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κάνει το κράτος, προκειμένου να δρέψει σε λίγα χρόνια τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της πνευματικής εργασίας του εκπαιδευμένου πλέον απόφοιτου πανεπιστημίου. Κοινώς, δεν το κάνει επειδή είναι "καλό" κράτος, ούτε για την ψυχή της μάνας του. Ο φοιτητής είναι ουσιαστικά εργαζόμενος, σε περίοδο προετοιμάσιας/επιμόρφωσης. Κατά συνέπεια, όχι, δεν υπάρχει καμία "δικαιολογία" για να μην ισχύουν οι παροχές του πρώτου πτυχίου, ίδιες και στο δεύτερο.
Eγώ είχα ξεκινήσει διάβασμα για κατατακτήριες και τελικά μετά από αυτά που βλέπω, δε νομίζω να συμφέρει και έτσι σταμάτησα. Λέω να ξεκινήσω διάβασμα για πανελλήνιες. Περνώντας σε μια σχολή μέσω πανελληνίων, έχεις όλα τα προνόμια (πάσο, βιβλία, σίτιση, υποτροφίες) και μπορείς να δηλώσεις όσες σχολές θέλεις. Στις κατατακτήριες διαβάζεις για να μπεις σε μία μόνο σχολή και μπορεί να σου πάρει και τη θέση κάποιος που έχει μπάρμπα στην κορώνη ή να βάλουν δύσκολα θέματα για να σε κόψουν.'Αρα συμφέρει από πολλές πλευρές η επιλογή των Πανελληνίων, κατά τη γνώμη μου.
παιδια εγω μπηκα στο πανεπιστημιο ρεθυμνου με κατατακτηριες περυσι (τον φλεβαρη ξεκινησα δηλ)βιβλια μας εδωσαν κανονικα. Η αληθεια ειναι οτι ηλπιζα να μην εφαρμοστει ο νομος που το ελεγε ρητα οτι δεν δικαιουμαστε.Γενικως βολευει το καπιταλιστικο συστημα να μενει ο κοσμος αμορφωτος....
Παράθεση από: manosthegreek στις Αυγούστου 03, 2012, 10:14:38 pmEγώ είχα ξεκινήσει διάβασμα για κατατακτήριες και τελικά μετά από αυτά που βλέπω, δε νομίζω να συμφέρει και έτσι σταμάτησα. Λέω να ξεκινήσω διάβασμα για πανελλήνιες. Περνώντας σε μια σχολή μέσω πανελληνίων, έχεις όλα τα προνόμια (πάσο, βιβλία, σίτιση, υποτροφίες) και μπορείς να δηλώσεις όσες σχολές θέλεις. Στις κατατακτήριες διαβάζεις για να μπεις σε μία μόνο σχολή και μπορεί να σου πάρει και τη θέση κάποιος που έχει μπάρμπα στην κορώνη ή να βάλουν δύσκολα θέματα για να σε κόψουν.'Αρα συμφέρει από πολλές πλευρές η επιλογή των Πανελληνίων, κατά τη γνώμη μου.Πολύ σωστή σκέψη. Και με την αξία σου. (όσο οι Πανελήνιες παραμένουν η τελευταία αξιοκρατική διαδικασία επιλογής σε αυτή τη χώρα)Παράθεση από: DOG στις Αυγούστου 03, 2012, 07:39:14 pmπαιδια εγω μπηκα στο πανεπιστημιο ρεθυμνου με κατατακτηριες περυσι (τον φλεβαρη ξεκινησα δηλ)βιβλια μας εδωσαν κανονικα. Η αληθεια ειναι οτι ηλπιζα να μην εφαρμοστει ο νομος που το ελεγε ρητα οτι δεν δικαιουμαστε.Γενικως βολευει το καπιταλιστικο συστημα να μενει ο κοσμος αμορφωτος....Άλλαξαν καθόλου τα πράγματα από τότε;http://glotta.ntua.gr/posdep/MME/May_2006/2006-05-28_vima.pdf
ως προς τα βιβλια το νεο νομοσχεδιο λεει οτι δεν δικαιουνται οσοι παρακολουθουν προγραμμα σπουδων για την αποκτηση δευτερου πτυχιου (δεν λεει απο κατατακτηριες μονο-δεν ξερω πως ερμηνευεται αυτο).
μπηκαν συνολο 7 ατομα, 4 εκ των οποιων απο ΑΕΙ. Απο ΑΕΙ ρεθυμνου ημασταν εγω και αλλο ενα ατομο. Δεν ειχα βυσμα ή τιποτα τετοιο, ουτε ηξερα κανενα. Προσοχη, δεν λεω οτι ειναι δικαιο συστημα. Μπηκα με τη δευτερη και εχω δει και τα ασχημα. Απλα επειδη γνωριζω ολα τα παιδια που μπηκανε, κανεις δεν ειχε γνωστο.Τα αρνητικα ειναι ως προς τον τροπο εξετασεων. Μεχρι περυσι δεν υπηρχε καν ενδεικτικη βιβλιογραφια(φετος βγηκε). Δηλ διαβαστε οτι νομιζετε απ τις θεματικες ενοτητες. Συνηθως μπαινει ενα θεμα, και μαλιστα μου ετυχε μια φορα να υπαρχουν σοβαρα προβληματα ως προς τη σαφηνεια, καθως καποιες εννοιες εχουν αλλο ονομα αναλογα απο ποιον διαβαζεις. Επισης δεν σε αφηναν να πας ουτε τουαλετα μετα που επαιρνες θεματα, καθως δεν ειχαν ατομα. Γενικα μπαχαλο, και αρκετες εκπληξεις στις βαθμολογιες.Ειναι αδικο καποιος που διαβαζει πολυ για καιρο να αξιολογειται ετσι. Επισης στα αρνητικα ειναι οτι εμειναν οι μισες θεσεις ακαλυπτες, επειδη πετσοκοψαν κοσμο και δεν επιασε τη βαση και στα 3 μαθ.Γενικα ψυχοφθορα διαδικασια...παντως απο την προσωπικη μου εμπειρια δεν μου φανηκε κατι φτιαχτο. Απλα αδικο, γι αυτο και πιστευω οτι ειναι καλυτερες οι πανελληνιες. Εκτος αν, οπως προανεφερα, πας με το σκεπτικο < διαβαζω για μενα και οτι κατσει>. Δεν το συνιστω αν καποιος θελει αποτελεσμα.