*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση κόστους διαβίωσης  (Αναγνώστηκε 49367 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μείωση κόστους διαβίωσης
« Απάντηση #98 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:48:36 pm »
Η εγκατάσταση γκαζιού προυποθέτει βαρβάτο μάστορα αλλιώς την έβαψες..Τρόποι δικοί μου οικονομίας..Μοιράζεσαι βενζίνη με συνάδελφο. Κάποιος θα υπάρχει για κοινές διαδρομές. Έρευνα αγοράς στο σούπερ. Πράσινο σαπούνι για πλύσιμο πιάτων και ρούχων. Μαγείρεμα και μετά κατάψυξη. Φούρνος μικροκυμάτων απαραίτητος. Όχι κλιματιστικά αλλά σόμπα. Ψάχνω για καλή και οικονομική και υγιεινή. Ακούω προτάσεις γιατί σιμά ο χειμώνας και των φρονίμων τα παιδιά..Ζυμώνω δικό μου ψωμί. Πανεύκολο, πεντακάθαρο, λιγουρευτό και κε τη διπλάσια διάρκεια. Παίρνω δικά μου κεικάκια για κολατσιό.Καφές και τσάι σε θερμός από το σπίτι. Το πρωί μοιάζω να πηγαίνω για εκστρατεία και όχι για μάθημα σε σχολείο του 2012. Αγοράζετε και κάνετε μόνοι σας τα εμβόλια των κατοικιδίων. Τα κουρεύετε και μόνοι σας και βρίσκετε χονδρικά κρεατικά για βράσιμο στη σόμπα. Καταψύχετε, ζεσταίνετε και ο μπούμπης χαίρεται!! Μεταποιήστε ρούχα. Ζακετάκια με τρυπούλες αν φορεθούν μέσα από σωστά ρούχα σε κρατάνε και ζεστό και όμορφο. Καλή μοδίστρα και όλα γίνονται. Νερό για πλύσιμο πιάτων από κατσαρολάκι. Όχι μούλιασμα στη μπανιέρα. Ντους..δεν χαλάει και το δέρμα..Καλλυντικά..μείωση..Αγοράστε λίγα, βιολογικά και ethical..Αγνό ελαιόλαδο κάνει θαύματα. ΣΕ πρόσωπο, μαλλιά, σώμα. Scrub δικά σας..κάνω τα τέλεια μόνη μου..Μανικιούρ-πεντικιούρ μόνες σας..Χτένισμα επίσης..Λαχανικά, κρεατικά, ψάρια, μέλι από τα χωριά μας..Φτηνότερα και βοηθάμε ντόπιους παραγωγούς..Ανακυκλώστε ασημικά..πουλήστε ό,τι δεν θέλετε και χαρίστε τα υπόλοιπα..Κάποιος θα χαρεί με κάτι που δεν θέλετε εσείς..Ανταλλάξτε βιβλία με φίλους..μην αγοράζετε. Το ίδιο και περιοδικά..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:36 »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:56:03 pm »
Για τα παιδιά σε ερημονήσια..Οργανώστε με άλλες μαμάδες κουκλοθέατρο..Φτηνό από jumbo και αυτά τρελαίνονται. Περπάτημα αντί γυμναστήριο. Και μη μαθαίνετε τα παιδιά κυρίως εφήβους σε μαρκες...Είναι λυπηρό. Φτιάξτε στα παιδιά δικά σας μπισκότα και κολατσιό. Πιστέψτε με εξοικονομούνται χρήματα. Και μη ντρέπεστε..Ζητείστε από φίλες με μεγαλύτερα παιδάκια να σας δώσουν ρούχα και βιβλία. Με καλή μεταποίηση τα βλαστάρια σας θα είναι καλοντυμένα..άλλωστε μεγαλώνουν τόσο γρήγορα.. :-*

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:57:31 pm »
Είπαμε να κάνουμε οικονομία.. αλλά με όσα διαβάζω θυμήθηκα τον Mr. Bean σε ένα επεισόδιο που έφτιαχνε τα δόντια μόνος του (αφού έριξε αναίσθητο τον οδοντίατρο)  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Αυγούστου 07, 2012, 12:40:18 am »
eva7 Έγραψες πολλά χρήσιμα πράγματα,ειδικά αυτό με το ψωμί το βλέπω τελευταία συχνά σε σπίτια γνωστών.
Η ανάγκη για επιβίωση θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα σε πολλές θυσίες.

Αν κάτι όμως με ανησυχεί είναι ότι μπορεί να χαθεί το μέτρο.
Καλό είναι να αναθεωρήσουμε  το αξιακό μας σύστημα,να γίνουμε λιγότερο υλιστές αλλά και να μην χάσουμε
την ποιότητα της ζωής μας.
Ξέρω ανθρώπους που έχουν κόψει το καθορισμένο  check-up στο γιατρό,το service του αυτοκινήτου ή την αλλαγή ελαστικών και άλλα..

Επίσης αν μπούμε όλοι σε μία τελείως αμυντική και σκληρή στάση σαν καταναλωτές θα επιφέρουμε τελειωτικό χτύπημα στην αγορά.
Χρήσιμο και ωφέλιμο είναι να παράγουμε και να δημιουργούμε για τον εαυτό μας,αλλά
η κοινωνία χρειάζεται συλλογικές παραγωγικές διαδικασίες για να βγει από το τέλμα..

Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:36 »

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Αυγούστου 07, 2012, 11:17:25 am »
αλυσίδα είναι όλα... αν δεν ψωνίζεις δε θα έχεις μαθητές ως ιδιώτης
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2012, 10:28:07 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Αυγούστου 13, 2012, 12:31:22 pm »
Πως να μειώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ

Πως να μην πληρώνετε αυξημένα την μονάδα της κιλοβατώρας στη ΔΕΗ
Δηλώνετε της κιλοβατώρες για να μην ππληρώνετε τις μεσοσταθμικές αυξήσεις του ρεύματος όταν αυξάνεται η κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 18, 2012, 02:31:15 pm »
Πριν εφαρμόσουμε όμως τον ανωτέρω τρόπο δήλωσης της κατανάλωσης, ας έχουμε υπόψη μας και τον αντίλογο.

Πολίτης δηλώνει:
Παράθεση
Στον εκκαθαριστικό με χρέωσαν παραπάνω, λόγω του αλορίθμου. [...] παγαποντιά. Τέλος Αυγούστου θα απευθυνθώ στην ΕΚΠΟΙΖΩ. [...]

Παρακολουθώ το θέμα, οπότε για ό,τι νεώτερο θα επανέλθω..
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Αυγούστου 18, 2012, 02:39:36 pm »
Στον εκκαθαριστικό δεν μπορούν να χρεώσουν παραπάνω από όσο γράφει ο μετρητής.
Υποτίθεται περνάει συνεργείο για καταμέτρηση.
Μπορείτε να πάτε στο αρμόδιο τμήμα στο τοπικό σας κατάστημα της ΔΕΗ και να εκδοθεί καινούργιος διορθωμένος με την σωστή (την ημέρα της καταμέτρησης) μέτρηση.

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αυγούστου 23, 2012, 06:34:58 pm »
Αναφορικά με το internet που συζητήθηκε πιό πάνω: όταν θεωρήσαμε οτι το πάγιο που πληρώναμε ήταν απαράδεκτα υψηλό (αυξήθηκε μετά από 1 έτος παραμονής στο πρόγραμμα) ψάξαμε προσφορά σε άλλη εταιρία. Πριν υπογράψουμε ρωτήσαμε την παλιά μας εταιρία αν είχε κάποια αντιπρόταση γιατί σκοπεύαμε να αλλάξουμε πάροχο. Αρχικά μας είπαν όχι, αλλά όταν προχωρήσαμε σε συμφωνία με το νέο πάροχο, μας πήραν και μας έκαναν μια απίστευτη προσφορα.
Δοκιμάστε το, οι εταιρίες είναι σε πόλεμο και κάνουν συμφέρουσες τιμές. Αν δεν το είχαμε ψάξει θα πληρώναμε χωρίς λόγο παραπάνω χρήματα.

(Έχω γελάσει πολύ με τις ιδέες για οικονομία που προαναφέρθηκαν αλλά και με τα σχόλια που τις συνόδευαν...)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 06:37:33 pm από domenica2 »
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος pdxrisoyla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02 Σιγᾶν τήν ἀλήθειαν χρυσόν ἐστι θάπτειν
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Αυγούστου 23, 2012, 07:28:52 pm »
Μιλώντας για τη τη ΔΕΗ

θα τα πω και σε σας, για να ξεθυμάνω

Έκανα διαποπή σύνδεσης στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Κέρκυρα στις 2/7/2012 και ο τελικός λογαριασμός βγήκε με ημερομηνία 17/7/2012 χρεώνοντας με με ΕΡΤ και δημοτικά τέλη. Τηλεφωνώντας στη ΔΕΗ με παρέπεμπαν στο τμημα ΔΕΔΕΗ-έλεγαν ότι είναι ανεξάρτητο από τη ΔΕΗ και γι΄ αυτό δεν είχαν καμιά ευθύνη. Ποτέ δεν απάντησαν στο τηλέφωνο που με παρέπεμπαν.
Όταν τελικά πήγα στο κατάστημα της ΔΕΗ στον τόπο μου μου είπαν με λίγα λόγια αν θέλω να ζητήσω τα επιπλέον να τα ζητήσω από την ΕΡΤ και το Δήμο, όπως επίσης να πάω ένα ταξίδι στην Κέρκυρα για να τους βρώ.

Έγινε περιττό να πω ο κακός χαμός στο άκουσμα όλων αυτών!
 Εγω τον δημιουργησα, αλλά εξακολουθώ να έχω μεγάλο θυμό όχι τόσο για το επιπλέον πόσο όσο για την αυθαιρεσία και την προκλητικότητα αυτών των ...
Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι πιο βαθιά απ΄την πληγή του.
Νίτσε

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:20:41 pm »
Εγώ στη θέση σου δε θα πλήρωνα το λογαριασμό. Θα κατέθετα στο παρακαταθηκών και δανείων το ποσό που αντιστοιχούσε στη ΔΕΗ και μόνο. Η ΕΡΤ και ο δήμος ας ερχόταν να με βρει μετά και να διεκδικήσει τα χρήματά του.

Αποσυνδεδεμένος pdxrisoyla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ02 Σιγᾶν τήν ἀλήθειαν χρυσόν ἐστι θάπτειν
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:30:50 pm »
Εγώ στη θέση σου δε θα πλήρωνα το λογαριασμό. Θα κατέθετα στο παρακαταθηκών και δανείων το ποσό που αντιστοιχούσε στη ΔΕΗ και μόνο. Η ΕΡΤ και ο δήμος ας ερχόταν να με βρει μετά και να διεκδικήσει τα χρήματά του.
Ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, γιατί ας μην ξεχναμε, όταν κάνει σύνδεση πληρώνεις 30 ευρώ ως εγγύηση τα οποία -λέμε τώρα -ότι σου εκπίπτουν όταν γίνεται εκκαθάριση... Να τα παίρνουν ξέρουν, για όσα οφείλουν να επιστέψουν δεν έχουν αρμοδιότητα.
Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι πιο βαθιά απ΄την πληγή του.
Νίτσε

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:33:42 pm »
Α καλά...μαζί τους δε βγάζεις άκρη. Με πιστωτικό λογαριασμό δε νομίζω ότι υπάρχει λύση.  ???

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 23, 2012, 08:49:34 pm »
αυτό το λινκ για τη μέτρηση είναι πολύ σούπερ....εγώ που πληρώνω συνήθως γύρω στα 90
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182660
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)