*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 267088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #742 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:48:41 pm »
Το όνομα μου είναι στους διορισθέντες. Όμως λένε ότι πρέπει να περιμένουμε το ΦΕΚ.. και επειδή όλα είναι μετέωρα ήθελα και μια άλλη εκτίμηση στην ομάδα
Τίποτα δεν είναι μετέωρο. Το όνομά σου είναι στους διορισθέντες και σύντομα θα είναι και στο ΦΕΚ και θα σας καλέσουν για ορκωμοσία! Δεν ξέρω γιατί νιώθεις τέτοια αβεβαιότητα. Άδικα αγχώνεσαι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:22 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #743 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:49:49 pm »
Εγώ που διορίστηκα στην πρώτη προκήρυξη, δεν με αφήνει ο opsyd να κάνω αίτηση για αναπληρωτής.
Πολύ λογικό. Το ηλεκτρονικό σύστημα έχει ασφαλιστικές δικλείδες!

Αποσυνδεδεμένος Skotm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #744 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:56:57 pm »
Ωραία τότε, σας ευχαριστώ πολύ! Αβεβαιότητα νιώθω γιατί ακόμα δεν το έχω συνειδητοποίησει!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #745 στις: Αυγούστου 11, 2024, 04:59:38 pm »
Ωραία τότε, σας ευχαριστώ πολύ! Αβεβαιότητα νιώθω γιατί ακόμα δεν το έχω συνειδητοποίησει!
Συνειδητοποίησέ το λοιπόν. Είσαι ήδη διορισμένος. Απομένουν τα τελευταία τυπικά βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδιακσία!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:22 »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #746 στις: Αυγούστου 11, 2024, 05:25:18 pm »
Μοριοδότηση για την τοποθέτηση νεοδιόριστων:

https://e-wall.net/65727/moriodotisi-gia-tin-prosorini-topothetisi-ton-neodioriston-ekpaideftikon-stin-periochi-diorismou/

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #747 στις: Αυγούστου 11, 2024, 06:04:57 pm »
Για την τοποθέτηση των νεοδιοριστων ισχύει αυτό:
Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών». (ΠΔ 144/1997).
Δεν τα λέει σωστά ο αγαπητός αιρετός.
Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ειδικές κατηγορίες ούτε τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας (πχ άγαμοι χωρίς τέκνα). Πολλά ΠΥΣΠΕ/πυσδε στην ισοβαθμία χρησιμοποιούν ως επόμενο κριτήριο τη σειρά διορισμού.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #748 στις: Αυγούστου 11, 2024, 07:08:54 pm »

Δεν τα λέει σωστά ο αγαπητός αιρετός.
Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ειδικές κατηγορίες

Μέγα θέμα, διότι το τι λέει ο αιρετός (σε επίπεδο ανάγνωσης διατάξεων) δεν έχει τόση σημασία όσο τι εφαρμόζουν τα συμβούλια. Και τα συμβούλια είναι γνωστό ότι δεν ακολουθούν ενιαία πρακτική, στατιστικά δεν έχω νούμερο πρόχειρο τώρα πχ για τα περσινά (κι έτσι κι αλλιώς έγινε).
Προσωπικά κάνω ακριβώς την ίδια ανάγνωση με σένα (ούτε αναλογικά δεν μπορεί να  πάει το πράγμα θεωρώ) , αλλά προκύπτει όμως εν τοις πράγμασι αδικία για κάθε διαφορετική αντιμετώπιση. Κάποια θέματα βασικά δεν έχουν ήδη μοριοδοτηθεί και αποτυπωθεί στη σειρά διορισμού; Το θέμα φέτος (και έχει να κάνει με τον μη εξορθολογισμό της νομοθεσίας με ξεκάθαρες διατάξεις και όχι άτσαλα συμπιλήματα) περιπλέκεται για το πνεύμα μόνο του νόμου, διότι συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες έχουν ακόμα μεγαλύτερες ελαφρύνσεις, τα ξέρετε , μην τα γράφουμε…
Άρα πάλι ο καθένας κάνει αίτηση στη διεύθυνση , ζητάει και ό,τι γίνει.

Ενώ μπορούν να γίνουν διάφορες ακροβασίες στην ανάγνωση των διατάξεων, μια ενιαία δικαιη λύση θα ήταν να υπάρξει διευκρίνιση ότι οι νεοδιόριστοι είναι ξεχωριστή κατηγορία και να αναφέρεται ξεκάθαρα τι ισχύει και όχι διασταλτικά/αναλογικά καθένας ad hoc να ερμηνεύει. Απορώ αν έχει καμία διεύθυνση ερώτημα (είδαμε και για τις άδειες ανατροφής τι απάντησαν κάπου…).
Γνώμη μου ότι το λογικό θα ήταν κάποια στιγμή να υπάρξει διάταξη πως η σειρά διορισμού στην περιοχή να είναι το μόνο κριτήριο μιας ενιαίας μακράς διαδικασίας (διορισμός = μόνιμη αλλαγή υπηρεσιακής εκπαιδευτικής κατάστασης = «γάιδαρος) με κατάληξη την τοποθέτηση για τον πρώτο χρόνο («ουρά γαϊδάρου»), χωρίς πιο σύνθετες σάλτσες σε αυτή τη φάση. 
Να θυμίσω στη γερουσία του φόρουμ ότι προ ολίγων ετών (κάτι λίγες δεκαετίες) που οι διορισμοί γίνονταν αρχές Σεπτεμβρίου (καμία γκρίνια όπως σήμερα, ήταν το φυσιολογικό) όλα πήγαιναν ρολόι -ακόμα και με ταξίδια πολύωρα στα νησιά  - και οι τοποθετήσεις γίνονταν με κουβέντα/επιλογή και, αν δεν υπήρχε συμφωνία, πολύ απλά κραδαινόταν η σειρά διορισμού…

Αποσυνδεδεμένος georgev

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #749 στις: Αυγούστου 15, 2024, 02:41:23 pm »
Καλησπέρα σας. Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα διορίζομαι Α Αθηνας (καθηγητής Δευτεροβάθμιας) όπου εχω και εντοπιότητα. Η κοπέλα μου είναι Ε

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #750 στις: Αυγούστου 15, 2024, 02:51:22 pm »
Συζητάμε για τα μόρια τοποθέτησης. Δηλαδή αφού διοριστείτε με το καλό. Για εντοπιότητα πρέπει να είσαι δημότης τα τελευταία 2 χρόνια. Συνυπηρέτηση νοείται στον ίδιο Δήμο με σύζυγο αλλά θα πρέπει να υπηρετεί ήδη οργανικά εκεί.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Αυγούστου 15, 2024, 07:18:26 pm »
Συζητάμε για τα μόρια τοποθέτησης. Δηλαδή αφού διοριστείτε με το καλό. Για εντοπιότητα πρέπει να είσαι δημότης τα τελευταία 2 χρόνια. Συνυπηρέτηση νοείται στον ίδιο Δήμο με σύζυγο αλλά θα πρέπει να υπηρετεί ήδη οργανικά εκεί.
Δεν χάνεις την εντοπιότητα με τον γάμο. Μπορείτε να διατηρήσετε μερίδα ο καθένας στον δημο του.

Αποσυνδεδεμένος Amaliam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #752 στις: Αυγούστου 16, 2024, 12:30:36 am »
Όχι. Την πρώτη χρονιά προηγούνται κατά σειρά όσοι έχουν περισσότερα μόρια απο οικογενειακούς λόγους, συνηπηρετηση και εντοπιότητα. Αν αρχίσουν και υπάρχουν ισοβαθμίες αρχίζουν να συγκρίνουν ΜΣΔ κτλ κτλ μέχρι που αν σε όλα υπάρχει ισοβαθμία μετράει η σειρά στο ΦΕΚ διορισμού που σίγουρα είναι διαφορετική. Τη δεύτερη χρονιά η οριστική τοποθέτηση γίνεται με μεταθετικα μόρια. Δες εδώ:

https://www.especial.gr/diadikasia-topothetisis-neodioristou-to-nomothetiko-plaisio-gia-proswrinh-kai-oristikh-topothetish/
victor τα φώτα σου σε παρακαλώ:εγώ που είμαι άγαμη χωρίς παιδιά,με 48 μόρια προγπηρεσία ως αναπληρώτρια,να δηλώσω δυσπρόσιτα οπωσδήποτε αρχικά,μήπως μπορέσω να γυρίσω μετά σπίτι μου;(Κορινθίας,1214 εκκαθαρισμένου,ΠΕ02)ευχαριστώ πολύ φοβάμαι ότι είμαι ο τελευταίος τροχός,υγιής κ άγαμη!!

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Αυγούστου 16, 2024, 01:01:03 am »
victor τα φώτα σου σε παρακαλώ:εγώ που είμαι άγαμη χωρίς παιδιά,με 48 μόρια προγπηρεσία ως αναπληρώτρια,να δηλώσω δυσπρόσιτα οπωσδήποτε αρχικά,μήπως μπορέσω να γυρίσω μετά σπίτι μου;(Κορινθίας,1214 εκκαθαρισμένου,ΠΕ02)ευχαριστώ πολύ φοβάμαι ότι είμαι ο τελευταίος τροχός,υγιής κ άγαμη!!

Τα 48 μόρια προϋπηρεσίας ως αναπληρώτρια δεν λένε τίποτα. Ως αναπληρώτρια παίρνεις 1 μόριο το μήνα ασχέτως που εισαι. Όπως έγραψα στα μεταθετικά μόρια παίζει ρόλο τα μόρια κάθε σχολείου που υπηρέτησες. Αλλιώς να το πω. Άλλη μοριοδότηση θα έχει κάποιος που έκανε τους 48 μήνες στη Λήμνο και άλλη μοριοδότηση κάποιος με 48 μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση σου. Ως σύσταση πάντως (μπορεί να μη σου βγεί σωστή) θα σου έλεγα αν έχεις μόρια μόνο λόγο προϋπηρεσίας και μάλιστα όχι σε δυσπρόσιτα ναι να δηλώσεις δυσπρόσιτα ή έστω περιοχές με πολλά μόρια που σε βολεύουν.

Υ.Γ. 1. η καλύτερη εκτίμηση που μπορείς να γίνει είναι αν ξέρεις ακριβώς ημερομηνίες που ήσουν σε κάθε σχολείο και κάτσεις και υπολογίσεις εσύ τα μόρια σου και τα συγκρίνεις με τη βάση των μεταθέσεων για την περιοχή σου. Το να υπολογίσεις τα μόρια σου όμως είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία και απαιτεί τεράστια εμπειρία γιατί η δυσκολία αυξάνει εκθετικά αν ήσουν πχ σε διαφορετικό σχολείο κάθε μέρα κτλ κτλ.

Υ.Γ.2. στη θέση σου ξαναλέω ναι θα δήλωνα δυσπρόσιτα. Είναι όμως προσωπική σου επιλογή.

Υ.Γ.3..εχε λίγο τη λογική ότι δηλώνεις πρώτες επιλογές το σπίτι σου και τα γύρω γύρω έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα μείνεις πολλά χρόνια εκεί αν μπεις και αμέσως μετά δηλώνεις όσο πιο δυσπρόσιτα μπορείς που θα μείνεις πιο λίγο αλλά θα γυρίσεις σπίτι σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2024, 01:12:34 am από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος Amaliam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Αυγούστου 16, 2024, 01:19:50 am »
Τα 48 μόρια προϋπηρεσίας ως αναπληρώτρια δεν λένε τίποτα. Ως αναπληρώτρια παίρνεις 1 μόριο το μήνα ασχέτως που εισαι. Όπως έγραψα στα μεταθετικά μόρια παίζει ρόλο τα μόρια κάθε σχολείου που υπηρέτησες. Αλλιώς να το πω. Άλλη μοριοδότηση θα έχει κάποιος που έκανε τους 48 μήνες στη Λήμνο και άλλη μοριοδότηση κάποιος με 48 μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση σου. Ως σύσταση πάντως (μπορεί να μη σου βγεί σωστή) θα σου έλεγα αν έχεις μόρια μόνο λόγο προϋπηρεσίας και μάλιστα όχι σε δυσπρόσιτα ναι να δηλώσεις δυσπρόσιτα ή έστω περιοχές με πολλά μόρια που σε βολεύουν.

Υ.Γ. 1. η καλύτερη εκτίμηση που μπορείς να γίνει είναι αν ξέρεις ακριβώς ημερομηνίες που ήσουν σε κάθε σχολείο και κάτσεις και υπολογίσεις εσύ τα μόρια σου και τα συγκρίνεις με τη βάση των μεταθέσεων για την περιοχή σου. Το να υπολογίσεις τα μόρια σου όμως είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία και απαιτεί τεράστια εμπειρία γιατί η δυσκολία αυξάνει εκθετικά αν ήσουν πχ σε διαφορετικό σχολείο κάθε μέρα κτλ κτλ.

Υ.Γ.2. στη θέση σου ξαναλέω ναι θα δήλωνα δυσπρόσιτα. Είναι όμως προσωπική σου επιλογή.

Υ.Γ.3..εχε λίγο τη λογική ότι δηλώνεις πρώτες επιλογές το σπίτι σου και τα γύρω γύρω έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα μείνεις πολλά χρόνια εκεί αν μπεις και αμέσως μετά δηλώνεις όσο πιο δυσπρόσιτα μπορείς που θα μείνεις πιο λίγο αλλά θα γυρίσεις σπίτι σου.

σε ευχαριστώ ποκύ για τη βοήθεια ,είμαι 56 δεν έχω άλλα περιθώρια μη διορισμού έτσι θα δηλώσω τα πάντα κ ελπίζω σε δυο χρόνια να γυρίσω σπϊτι μου

Αποσυνδεδεμένος philkath

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Αυγούστου 16, 2024, 01:30:42 am »
Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ. Ως φιλόλογος, με 2 παιδιά δημοτικού και θέση 1500 περίπου στον ΑΣΕΠ και μένοντας στην Αττική, εφόσον δεν την πιάσω, αν δηλώσω γειτονικούς νομούς ή Πελοπόννησο, δεν υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστώ στις γειτονικές περιοχές που έχουν λίγα μόρια, το πολύ ως 4 περισσότερα χρόνια; Τα δυσπρόσιτα ή περιοχές με περισσότερα μόρια δεν είναι καλύτερη επιλογή ώστε να εξασφαλίσω την ενδεχόμενη επικείμενη επιστροφή σε δύο χρόνια στην Αττική αν είναι εφικτή; Σαφώς είναι προσωπική επιλογή αλλά αντέχεται και το πηγαινέλα για περισσότερα χρόνια; Τι πιστεύετε;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)