0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλ οι νεοδιόριστοι του 24 μπορούμε να πάρουμε απόσπαση σε άλλο πυσδε; Νόμιζα ότι μόνο ειδικές κατηγορίες μπορούν πριν τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην περιοχή διορισμού
Καλημέρα! Αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω μπερδευτεί. Είμαι νεοδιοριστη (2024), σε λίγο καιρό θα κάνουμε αίτηση για οριστική τοποθέτηση συγκρινόμενοι με αυτούς που ήρθαν από μετάθεση και αυτούς που ζήτησαν βελτίωση θέσης (αν έχω καταλάβει σωστά). Σε περίπτωση που το οργανικό κενό που πάρουμε δε μας ικανοποιεί μπορούμε να ζητήσουμε απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ για να τοποθετήσουμε σε κάποιο λειτουργικό κενό. Με ποιους συγκρινομαστε; Προηγουμένως των αποσπασμένων; Είμαστε όλοι μαζί; Ποια είναι η σειρά και ποτε περίπου γίνεται αυτή η διαδικασία;
Κυκλοφορησε στην περιοχή μου μία ανεπίσημη λίστα οργανικών ειδικοτήτων όπου είχαν εξαφανιστεί ολα τα καλά οργανικά και όλα της πόλης. αν αφαιρέσεις συμπληρωματικές καλοκαιριού από λίστα συστασης οργανικών καλοκαιριου 24 εξαφανιστηκαν παραπάνω από της συμπληρωματικές και ολα της πολης. Δεν ξέρω αν μαγειρεύτηκαν δόθηκαν υπογειως κρύφτηκαν κλπ; Αν ισχύσει δεν υπάρχει καμία καλή οργανική. τι στρατηγική θα ακολουθούσατε; καποιος είπε να βάλουμε και οτι μας ενδιαφέρει και εκτός λίστας , γιατι μπορεί να προκύψει κενό από βελτίωση μεταθεση αλλά έχει όριο 20, , αλλού να μην βάλω τίποτα μήπως βγω σε διάθεση, δεν βγάζω άκρη. Απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ είναι σίγουρη; διαλέγουμε όλα τα λειτουργικά κενά πριν νεοδιόριστους και αναπληρωτές ή και εκει κρύβονται μαγειρεύονται
Γνωρίζεις σίγουρα ότι υπάρχουν καλές οργανικές αλλά κρύβονται; Αρχικά, σίγουρα να βάλεις ό,τι σε βολεύει και ενδιαφέρει. Προσοχή, στην απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, διαλέγεις μετά τους νεοδιόριστους του 2025 (αν υπάρξουν). Η εμπειρία μου λέει ότι όσον αφορά τα λειτουργικά κενά, ναι, μπορούν να τα "κρύψουν" για όσο θέλουν μέχρι να δοθούν στη φάση που θα διαλέξει δικό τους άτομο. Αλλά τα οργανικά, ή αυτά που προέρχονται από συντάξεις; Μπορούν να τα κρύψουν; Δηλαδή ένα καλό οργανικό κενό μετά από σύνταξη, να κρατηθεί ως λειτουργικό π.χ. για 1-2 χρόνια; Ποιος ελέγχει όλες αυτές τις δημοσιεύσεις οργανικών θέσεων και τοποθετήσεις;
που να το γνωρίζω σίγουρα ένας ταπεινός νεοδιόριστος είμαι. έχω τη λιστα με τις νεοσύστατες οργανικές ειδικότητας, τη λιστα με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις το καλοκαίρι και μια ανεπίσημη που κυκλοφορησε με οργανικές και τσακωθηκαν μάλιστα οι συνδικαλιστές. αν αφαιρέσεις από την πρώτη τη δεύτερη, συγκρίνοντας αυτό που προκύπτει με την ανεπίσιμη, η ανεπίσημη συγκριτικά έχει κάμποσες λιγότερες οργανικές και καθόλου στην πολη. Δηλαδή δυσκολότερη η απόσπαση; αν πάω σε χωριό του νομού μου θα ειναι αβέβαιο να πάρω στην πολη; νόμιζα ότι υπήρχε κόσμος που επί χρόνια δούλευε και σε εντελώς αλλους νομούς παίρνοντας συνεχώς αποσπάσεις.
Καλησπερα θελω να ρωτησω κατι! Ειμαι σε σχολειο στη Δυτικη Αττικη το οποιο εχει λειτουργικα κενα και οχι οργανικα. Φετος ως νεοδιοριστη καλυπτω λειτουργικο κ σε λιγες μερες πρεπει να δηλωσω για οργανικο κενο. Η λογικη λεει οτι το σχολειο μου δεν υπαρχει. Θα μπορω να παρω οργανικη θεση σε αλλο σχολειο και να δηλωσω αποσπαση εντος πυσπε για να καλυψω λειτουργικο κενο του σχολειου μου τη δευτερη χρονια ως νεοδιοριστη; Αν ναι δηλωνω οργανικη κ μετα ζηταω αποσπαση; πως γινεται; Αν το κανω αυτο, θα μπορω μετα απο 2 χρονια να ζητησω μεταθεση σε αλλη διευθυνση ή θα χρωσταω οργανικη;
Ναι, μπορείς να πάρεις οργανική θέση σε άλλο σχολείο και να ζητήσεις απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ για να διεκδικήσεις το λειτουργικό κενό στο οποίο είσαι φέτος. Θα μπορείς να πάρεις μετάθεση μετά τη διετία σου, επειδή φέτος υπηρετείς στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και αυτό είναι αρκετό.
Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα΄θελα να ρωτήσω και εγώ κάτι και συγχωρέστε με αν έχει είδη απαντηθεί. Είμαι νεοδιόριστη του 2024. Φέτος κάλυψα λειτουργικό κενό. Η διεύθυνση έβγαλε τα οργανικά κενά για να δηλώσουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιες θέσεις απέχουν μέχρι και 2 ώρες από το σπίτι μου ( μένω σε διπλανό νομό). Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής:1) Μπορώ να δηλώσω κάποια από τα οργανικά κενά ή είμαι υποχρεωμένη να τα δηλώσω όλα με σειρά προτίμησης;2) Αν δηλώσω κάποια και δε τα πιάσω θα μείνω στη διάθεση;3) Αν πιάσω ένα οργανικό κενό αλλά δεν μου κάνει λόγο απόστασης και κάνω βελτίωση θέσης με απόσταση θα κριθώ και θα επιλέξω μαζί με τα άτομα που είναι στη διάθεση ή μπορώ να διαλέξω εγώ πρώτη λειτουργικό; και με ποιο είδος μοριοδότησης ;4) Έχετε κάποια γνώση για το χρόνο που θα γίνουν όλα αυτά.; πότε δηλαδή θα ξέρουμε που θα δουλέψουμε την επόμενη χρονια;Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Σε ευχαριστώ πολύ Leon. Γνωρίζεις σε περίπτωση εσωτερικής απόσπασης σε λειτουργικό κενό ποιος έχει προτεραιότητα αυτός που έχει πάρει οργανική, αυτός που ειναι στη διάθεση ή και οι δυο μπαίνουν στον ίδιο πίνακα μετά αίτηση τους μετα το Μάη με κοινή μοριοδότηση;