*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία των δασκάλων με το πρώτο κουδούνι  (Αναγνώστηκε 8560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Απεργία των δασκάλων με το πρώτο κουδούνι
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:08:36 am »
To ενδεχόμενο να μην υπάρξει ... κουδούνι μέσα στο Σεπτέμβριο, το απορρίπτουμε, ε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:05:58 »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:21:54 am »
To ενδεχόμενο να μην υπάρξει ... κουδούνι μέσα στο Σεπτέμβριο, το απορρίπτουμε, ε;

Σηκώνει κουβέντα αυτό...Κοίταξε, εγώ είμαι δυο χρόνια διορισμένος και έχω συμμετάσχει σε όλες τις απεργίες -γενικές, κλαδικές- έχοντας θυσιάσει σχεδόν ένα μισθό. Δε θα είχα πρόβλημα να συνεννοηθούμε και με άλλες ομοσπονδίες του ευρύτερου και στενότερου δημόσιου τομέα και να τραβήξουμε μια συντονισμένη απεργία διαρκείας. Όμως, αλίμονο, ρεαλιστές να είμαστε..Με ποσοστά συμμετοχής στην καλύτερη των περιπτώσεων στο 50% -συνήθως γύρω στο 20-30 στις περισσότερες μονοήμερες- δε γίνεται δουλειά. Θα εκφυλιστεί γρήγορα η απεργία και θα σταματήσει. Πρέπει να γίνουν συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή κι εκεί να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Διαφορετικά, δε θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:31:43 am »
μια μερα τι να κανει? λιγο αργα δεν ηρθε η ανακοινωση!!! ολοκληρος χειμωνας περασε και κανεις δεν μιλουσε για τους νεους εκπαιδευτικους!!! αφου ξεχυλλισε το ποτηρι, τωρα ολοι μιλανε!!!
αλλα ποιος να καταλαβει το νεο εκπαιδευτικο, που δεν μπορει να παρει ουτε αποσπαση?
ο συναδελφος που ειναι σπιτι του και εχει στησει ολοκληρη εταιρεια με ιδιαιτερα? γαιτι το ειδα και αυτο σε νησι!!! πληρη αδιαφορια!! δεν ενδαφερονται για εμας!!! σε λογαριασμο νεου συνδικαλιστη στο fb υπαρχουν παιχνιδια, αντι να αγωνιζεται για τα προβληματα του κλαδου!!! πολλες ελμε εχουν να κανουν ανακοινωση απο το μαϊο...ετσι...ασε...   
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 10:12:33 am από mes »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:33:27 am »
jimy100, ξέρω ότι είσαι μαχητικός και θα ήθελα να μου πεις το εξής: τι ακριβώς προσδοκάμε και τι κάνουμε με τις απλές 24ωρες; Μια τρύπα στο νερό. Γι' αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν συμμετοχή. Να γίνουν συνελεύσεις, να γίνουν θαύματα, να γίνει χαμός... κάτι να γίνει, πάντως, βρε παιδί μου. Αυτό το απόλυτο τίποτα, η αποχαύνωση, η αμάσητη κατάποση των πάντων, το θολό το βλέμμα της αγελάδας, κάπου πρέπει να σταματήσει πια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:05:58 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:34:02 am »
Πολύ σωστά, mes.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:46:26 am »
Πάντως και στις συνελεύσεις παρόλο που λέγαμε, φωνάζαμε, διαμαρτυρόμασταν και ξανά τα ίδια όταν ψηφίζαμε για απεργία διαρκείας η πλειοψηφία όχι έλεγε λόγω στενέματος...Και εγώ που έκανα όλες τις απεργίες και που πάλι είμαι διατεθειμένη να κάνω νομίζω πως δεν αντέχουμε άλλες οικονομικές απώλειες...Με άλλο τρόπο πρέπει να αντιδράσουμε...
Όμως, δεν ξέρω αν είμαστε ικανοί...σα να μας έχουν αποχαυνώσει είμαστε...  :-\ :-[ :( :'( >:(
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:47:13 am »
εγω προσωπικα, αν δεν ειναι διαρκειας δεν κανω απεργια...εδω δεν κανουν οι παλιοι, που εχουν λεφτα, θα κανω εγω το μπατηρακι!!! το μεροκαματακι μου δεν τους το χαριζω!!!
αργα ξυπνησαν και πεταξε το πουλι!!!

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:47:35 am »
jimy100, ξέρω ότι είσαι μαχητικός και θα ήθελα να μου πεις το εξής: τι ακριβώς προσδοκάμε και τι κάνουμε με τις απλές 24ωρες; Μια τρύπα στο νερό. Γι' αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν συμμετοχή. Να γίνουν συνελεύσεις, να γίνουν θαύματα, να γίνει χαμός... κάτι να γίνει, πάντως, βρε παιδί μου. Αυτό το απόλυτο τίποτα, η αποχαύνωση, η αμάσητη κατάποση των πάντων, το θολό το βλέμμα της αγελάδας, κάπου πρέπει να σταματήσει πια.

Να σου πω, οι 24ωρες ή οι 48ωρες ίσως όντως μικρή πίεση ασκούν, αλλά είναι και ένα δείγμα! Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει κι ένα περσινό πολύ κακό προηγούμενο. Μετά τη μεγάλη 48ωρη απεργία του Οκτώβρη, στην οποία έχασε τη ζωή του κι ένας οικοδόμος, η ΟΛΜΕ είχε κατεβάσει προς τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πρόταση για κλιμάκωση με 3ήμερη απεργία -καπάκι στη 48ωρη-και μετά βλέποντας και κάνοντας. Πέραν του ότι οι περισσότερες συνελεύσεις ήταν τελείως άμαζες, στην πλειοψηφία καταψηφίστηκε και η πρόταση της ΟΛΜΕ! Τι να πω εγώ από εκεί και πέρα; Θέλω να σου δείξω ότι πολλοί από αυτούς που κρύβονται πίσω από την αναποτελεσματικότητα των 24ωρων, δεν πρόκειται να απεργήσουν ούτε στις διαρκείας.
Μην τους πιστεύετε όλους αυτούς που λένε ότι θα απεργήσουν σε περίπτωση απεργίας διαρκείας. Εγώ έβλεπα συναδέλφους  πριν τη 48ωρη του Οκτώβρη να μιλούν με πάθος για απεργία διαρκείας κι ενώ υπήρχε και η προοπτική κλιμάκωσης να μην απεργούν ούτε μια μέρα! Πήγαιναν στο σχολείο, καταχρηστικά έκαναν αλλαγές στο πρόγραμμα για να τελειώσουν νωρίς -πράγμα που απαγορεύεται γιατί ακυρώνεις πρακτικά την απεργία του συναδέλφου- και μετά ξανά μπλα μπλα.
Το βασικό είναι να μαζικοποιηθούν οι τοπικές ΕΛΜΕ. Να γίνουν συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή, να παρθούν αποφάσεις για δράσεις σε τοπικό επίπεδο, να πιεστεί η ΟΛΜΕ. Να καταποντιστούν στις εκλογές για ΠΥΣΔΕ κτλ οι καθεστωτικές δυνάμεις που είναι κατεξοχήν υπεύθυνες για την αδράνεια και την απογοήτευση που σπέρνουν στον κλάδο- αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα απαρνηθεί η πλεοιψηφία τις λογικές της συναλλαγής. Όπως βλέπεις τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι πολύ περίπλοκα.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:50:30 am »
εγω προσωπικα, αν δεν ειναι διαρκειας δεν κανω απεργια...εδω δεν κανουν οι παλιοι, που εχουν λεφτα, θα κανω εγω το μπατηρακι!!! το μεροκαματακι μου δεν τους το χαριζω!!!
αργα ξυπνησαν και πεταξε το πουλι!!!
το θέμα είναι πώς θα βοηθήσουμε εμείς τους εαυτούς μας...ό,τι κάνουμε δεν το κάνουμε για αυτούς...άλλωστε οι ηγεσίες μας πουλημένες είναι...οι βολεμένοι δε χρειάζονται βοήθεια...
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 09, 2012, 12:53:44 am »
να πηδ....στις εκλογες τους παραγοντες στις τοπικες ελμε...συμφωνω...μονο, αν παρουμε εμεις τα ηνια, θα δουμε φως!!! ειναι ομως δυνατο να γινει, οταν οι νεοδιοριστοι του 2011-2012  που πηγαιναμε στις συνελευσεις ειμασταν ελαχιστοι!!!
γινονται ετσι οι δουλειες? δεν γινονται, οταν ο καθενας κοιτα τον κ.....του!!! δεν γινεται...τι να κανουμε!!!
την διετια την πολεμαμε εδω και 10 μηνες 10 ανθρωποι απο ολη την Ελλαδα...τι λεμε τωρα!!!
οι υπολοιποι περιμενουν το μανα απο τον ουρανο!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 10:10:30 am από mes »

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 09, 2012, 01:05:41 am »
...απελπισια!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 10:11:12 am από mes »

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 09, 2012, 09:27:54 am »
http://www.pde.gr/index.php?page=5043

ωραίες αυτές οι προτάσεις και οι λόγοι πολλοί σημαντικοί,γιατί όμως να περιμένουμε τότε;
ας οργανώσει η ΔΟΕ συγκεντρώσεις και τώρα,για όσους από μας μπορούμε,έτσι ούτε ο μισθός μας κόβεται και ίσως κάποιοι μας πάρουν πιο σοβαρά
τώρα ό,τι γίνει γιατί να περιμένουμε;

+++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος epafos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 09, 2012, 04:15:06 pm »
Δεν ήταν τυχαία η μείωση μισθών μόνο στους νέους. Διαίρει και βασίλευε.

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 09, 2012, 05:19:36 pm »
όχι αυτό ποτέ
να απεργήσουμε οι πιο παλιοί για τους νεοδιόριστους και για τους αναπληρωτές
να μην τους περάσει ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά