*

Αποστολέας Θέμα: Μαθήματα Αγγλικών σε Δήμους/ Φροντιστήρια;  (Αναγνώστηκε 10279 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μαθήματα Αγγλικών σε Δήμους/ Φροντιστήρια;
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 14, 2012, 03:55:21 pm »
Οταν θα υπάρξει κάποιος "φιλότιμος" υδραυλικός για να μου φτιάξει ΔΩΡΕΑΝ τη βρύση...
... κάποιος "φιλότιμος" ελαιοχρωματιστής για να ανανεώσω επιτέλους -ΔΩΡΕΑΝ- το χρώμα στους τοίχους του σαλονιού μου...
... κάποιος "φιλότιμος" οδοντίατρος, για να μη μου φύγει μία περιουσία στα σφραγίσματα κλπ....
... κάποιος "φιλότιμος" κρεοπώλης, ιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ, κλπ... ώστε να προμηθεύομαι ΔΩΡΕΑΝ τα τρόφιμα του μήνα...
... και κυρίως, κάποιος "φιλότιμος" βενζινοπώλης, για να παίρνω ΔΩΡΕΑΝ βενζίνη, δεδομένου ότι διανύω καθημερινά τεράστια απόσταση για να πηγαινοέρχομαι στο σχολείο μου............

Τότε, θα προσφέρω και εγώ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους ανωτέρω τις γνώσεις μου για μαθήματα!! :D :D :D

(Έως τότε, ας πάψουμε να εξευτελίζουμε άλλο τον κλάδο μας και τους εαυτούς μας!)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2012, 04:00:25 pm από AlexandeR »
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:49:46 »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 14, 2012, 04:08:21 pm »
Με αυτή την λογική και εάν υποθέσουμε - δεχθούμε - π α ρ α δ ε χ θ ο ύ μ ε  ότι το εδώ φόρουμ προσφέρει ενημέρωση - μάλιστα κάποιοι αντλούν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, τέτοια που να κινούνται εντός εκπαιδευτικού χώρου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση -

Εν τοιαύτη περιπτώση... βάσει της επιχειρηματολογίας σας ας σταματήσει και το φόρουμ να προσφέρει "εθελοντικά" και ας απαιτήσει την ετήσια συνδρομή που έχει οριστεί.

Ακραίο παράδειγμα; Ίσως... Αλλά αφού όπως υποστηρίζετε όλα ενυπάρχουν και λειτουργούν
στη βάση του "δούναι και του λαβείν" ας συμπεριληφθούν όλα.

Και αν με ρωτήσετε προσωπικά είμαι συνδρομητής επειδή στ' αλήθεια έχω αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες
για την εκπαιδευτική μου επιβίωση. Και το θεωρώ δέον να συνεισφέρω με αυτόν τον συμβολικό τρόπο στην συντήρηση των όποιων λειτουργιών απαιτούνται από τεχνικής - πληροφορικής άποψης. (Όσο μπορώ να γνωρίζω...)

Περιττό [;]  ;) ΥΓ: Η συνδρομή προκύπτει από το υστέρημα. Σε κανέναν πλέον δεν περισσεύουν.. 
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2012, 04:47:35 pm από cd »
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 14, 2012, 04:37:05 pm »
Ακραίο... :D
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 14, 2012, 07:03:50 pm »
συναδελφοι και εμεις με το νεο μισθολογιο και την αδυναμια μας να τα καταφερουμε στον οικονομικο τομεα .....μαλλον εθελοντισμο κανουμε.............η κατασταση ειναι και για γελια και για κλαματα ;D :'( ;D :'( ;D :'(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:49:46 »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 14, 2012, 08:27:34 pm »
Με αυτή την λογική και εάν υποθέσουμε - δεχθούμε - π α ρ α δ ε χ θ ο ύ μ ε  ότι το εδώ φόρουμ προσφέρει ενημέρωση - μάλιστα κάποιοι αντλούν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, τέτοια που να κινούνται εντός εκπαιδευτικού χώρου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση -

Εν τοιαύτη περιπτώση... βάσει της επιχειρηματολογίας σας ας σταματήσει και το φόρουμ να προσφέρει "εθελοντικά" και ας απαιτήσει την ετήσια συνδρομή που έχει οριστεί.

Ακραίο παράδειγμα; Ίσως... Αλλά αφού όπως υποστηρίζετε όλα ενυπάρχουν και λειτουργούν
στη βάση του "δούναι και του λαβείν" ας συμπεριληφθούν όλα.

Και αν με ρωτήσετε προσωπικά είμαι συνδρομητής επειδή στ' αλήθεια έχω αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες
για την εκπαιδευτική μου επιβίωση. Και το θεωρώ δέον να συνεισφέρω με αυτόν τον συμβολικό τρόπο στην συντήρηση των όποιων λειτουργιών απαιτούνται από τεχνικής - πληροφορικής άποψης. (Όσο μπορώ να γνωρίζω...)

Περιττό [;]  ;) ΥΓ: Η συνδρομή προκύπτει από το υστέρημα. Σε κανέναν πλέον δεν περισσεύουν..
Το φορουμ δε λειτουργει καθολου εθελοντικα.... εχεις διαφημισεις! Πολυ απλα οσο μεγαλυτερη επισκεψιμοτητα εχει τοσο ακριβοτερα βαζει τη διαφημιση. Συνδρομη=χαμηλη επισκεψιμοτητα=φθηνοτερη διαφημιση.

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 14, 2012, 08:34:26 pm »
Σε λιγο θα μας πεισουνε οτι αντι να πληρωνομαστε στην εργασια μας, θα πρεπει να πληρωνουμε και να λεμε δοξα τω θεο που εχουμε δουλεια!!! Η εργασια ειναι ιερη και πρεπει να αμοιβεται!!! Αλλιως να γυρισουμε στην ανταλλαγη προϊοντων...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 14, 2012, 08:49:14 pm »
M'αρεσει η εθελοντική προσφορα της συναδελφισσας antigoni118 και μάλιστα χαίρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που αναγνωριζουν και θελουν και μπορουν.
Ολοι μας λιγο πολυ εχουμε κανει εθελοντισμο ακομα και με δωρεαν μαθηματα.

Οσο αφορα τους δημους τωρα, νομιζω πως μια εθελοντικη "υπηρεσια" βοηθαει ολη την κοινοτητα με την απαλλαγη απο εμμεσους δημοτικους φορους. Σε κάθε επαγγελμα υπαρχει ο εθελοντισμος.

ειναι πολυ ωραιο πραγμα να βοηθαει κανεις με οσα μεσα διαθετει και μπορει ( Σοφοκλη:Οιδιπους Τυραννος)
Δεν θα τα βαλουμε τωρα και με τις ηθικες αρχες μας επειδη το κρατος μας οδηγησε εδω ....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 14, 2012, 09:27:59 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2012, 02:06:57 pm από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος Carmencita

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 26, 2012, 01:53:42 pm »
Mόλις δεχτηκα μια "ενδιαφερουσα" προταση να διδάξω ξένες γλώσσες στο ΄κοινωνικο φροντιστηριο' του δήμου, και σε αντάλλαγμα γονείς παιδιών που εχουν συνεργειο καθαρισμού θα ερχονται να καθαριζουν την πολυκατοικία ή να ερχεται καποια να μου κανει δουλειες 2 φορες το μηνα  :o Αν δεχτω προσφορά κι απο μπακαλικο/φουρνο/μαναβικο κλπ θα το σκεφτω...  ;D

Αποσυνδεδεμένος mkoum

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 26, 2012, 03:47:57 pm »
Μία ερώτηση (άσχετη με το θέμα αλλά νομίζω ότι μόνο εσείς ξέρετε την απάντηση) : έχω ένα αγοράκι 6,5 χρονών, θα πάει β τάξη.
Σκέφτομαι να τον ξεκινήσω αγγλικά. Είναι κατάληλη ηλικία; Ευχαριστώ για την οποια απάντηση!!

Αποσυνδεδεμένος eng_teacher

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 26, 2012, 05:01:52 pm »
Mόλις δεχτηκα μια "ενδιαφερουσα" προταση να διδάξω ξένες γλώσσες στο ΄κοινωνικο φροντιστηριο' του δήμου, και σε αντάλλαγμα γονείς παιδιών που εχουν συνεργειο καθαρισμού θα ερχονται να καθαριζουν την πολυκατοικία ή να ερχεται καποια να μου κανει δουλειες 2 φορες το μηνα  :o Αν δεχτω προσφορά κι απο μπακαλικο/φουρνο/μαναβικο κλπ θα το σκεφτω...  ;D

Γυρνάμε στο ανταλλακτικό εμπόριο σιγα-σιγά, ή μου φαίνεται; ???

Κι εγώ θα προτιμούσα προσφορά από φούρνο/μανάβικο/κτλ, ή και ιδιωτικό ιατρείο (τζάμπα επισκέψεις).. γιατί όχι;  ;) :P

Αποσυνδεδεμένος val_06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 26, 2012, 05:13:32 pm »
Μία ερώτηση (άσχετη με το θέμα αλλά νομίζω ότι μόνο εσείς ξέρετε την απάντηση) : έχω ένα αγοράκι 6,5 χρονών, θα πάει β τάξη.
Σκέφτομαι να τον ξεκινήσω αγγλικά. Είναι κατάληλη ηλικία; Ευχαριστώ για την οποια απάντηση!!

Εγώ θα ήθελα να έχει μεγάλη άνεση με τη δική του γλώσσα πριν ξεκινήσει δεύτερη. Αν θεωρείς οτι το χει, γιατί όχι; Από την άλλη, τι πειράζει να τον αφήσεις μια χρονιά ακόμα στην άνεση του "έχω μόνο το σχολείο μου"; Ή ίσως να τον έστελνες σε νηπιακό τμήμα, να αποκτήσει μια επαφή αλλά να μην ξεκινήσει ακόμα να γράφει...αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ. Από κει και κάτω, είναι θέμα παιδιού!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 26, 2012, 05:18:19 pm »
Μια αφελής απορία.. δεν γίνονται πλέον αγγλικά και στο δημοτικό; Αν ναι, γιατί να μην ξεκινήσει από το σχολείο τα βασικά και αργότερα (για τα πτυχία FCE, CPE) να ξεκινήσει και σε φροντιστήριο/ιδιαίτερο από μεγαλύτερη τάξη (α',β' κανονική π.χ.);
Μην υποτιμούμε/υποβαθμίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση και μην χρεωνόμαστε χωρίς λόγο με περιττά έξτρα μαθήματα  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος angiePE06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 26, 2012, 06:39:13 pm »
Συμφωνώ και με τους δύο προλαλήσαντες :) mkoum θα σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία. Εμένα σαν παιδί με έστειλαν οι γονείς μου αγγλικά σε φροντιστήριο όταν ήμουν Ε Δημοτικού. Τότε τα αγγλικά τα ξεκινούσαμε στη Δ' τάξη κι έτσι είχα ήδη κάνει μια χρονιά στο σχολείο. Στο φροντιστήριο με έβαλλαν απευθείας στη b junior (κέρδισα μια χρονιά) και πριν δώσω lower ξεκίνησα ιδιαίτερο. Τελικά, σε καλο μου βγήκε γιατί και τα πιστοποιητικά μου πήρα  και Αγγλική Φιλολογία σπούδασα κι έδωσα και μόνη μου αργότερα το CPE για το βιογραφικό μου. Ο πατέρας μου (εκπαιδευτικός κι αυτός) δεν ήθελε να ξεκινήσω πιο μικρή γιατί θεωρούσε ότι θα καταλάβαινα καλύτερα τη β' γλώσσα αν ήδη είχα κάποιες γνώσεις της δικής μου (έννοιες, γραμματική, γραφή κτλ). Κι εγώ σήμερα συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είχε άδικο, με τη διαφορά ότι μία επαφή με τα αγγλικά του στυλ μαθαίνουμε λέξεις προφορικά, παίζουμε, ζωγραφίζουμε, τραγουδάμε δε θα ήταν άσχημη, αλλά ούτε και σημαίνει τίποτα για τη μετέπειτα εξέλιξη του κάθε παιδιού στη γλώσσα. Τα συμπεράσματα δικά σου, αλλά σίγουρα δε θα μάθει σ' αυτή την ηλικία τίποτα περισσότερο στο φροντιστήριο απ ό,τι θα μάθει στο σχολείο. Σκέψου ότι θα κάνει αγγλικά και στο πρωινό πρόγραμμα και στο ολοήμερο:)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182756
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)