PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Διάφορα θέματα αδιόριστων
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
nikolopol
,
victor123
,
Stelios
)
Με παιδιά εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας!!
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
5
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Με παιδιά εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας!! (Αναγνώστηκε 11873 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
rac
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
στις:
Αυγούστου 24, 2012, 09:00:05 pm »
Tweet
Καλησπερα!θα ηθελα αν καποιος γονιος αναγκαστηκε να ξενιτευτει μακρια απο το σπιτι με το παιδακι του,να μοιραστει μαζι μας την εμπειρια του...οση χωραει!!ευχαριστω πολυ!
«
Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2012, 09:52:43 pm από Stelios
»
Καταγράφηκε
ΠΕ 70
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Με παιδια στην ξενιτια!!
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:24:57 »
dreaming
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 09:39:47 pm »
Εμπειρια τραυματικη για μενα και οσο σκεφτομαι οτι θα την επαναλαβω και φετος τρελαινομαι.Το παιδι που πηρα μαζι ηταν 9 ετων και αφησα πισω τον 14 χρονο .Στη Κρητη η κοινωνια ειναι πολυ κλειστη και η μικρη ζοριστηκε πολυ παρολο που ηταν ενα καλοβουλο παιδακι .Ευτυχως που ημουν στο σχολειο της και η δασκαλα της φανταστικος ανθρωπος. Ημουν σε χωριο ισως γι αυτο τα πραγματα ηταν πιο δυσκολα.Το πρωτο χρονικο διαστημα με το που νυχτωνε στο σπιτι καθως δε κυκλοφορουσε μυγα
Καταγράφηκε
rac
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #2 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 09:58:00 pm »
κι εγω καπως ετσι το φανταζομαι...το να εισαι ελευθερος και να φυγεις δυσκολο αλλα παλευεται,το να ξεριζωνομαστε και να στερουνται τα παιδια την οικογενειακη ζεστασια,μου μοιαζει τρομερο και αδικαιολογητο να μας υποχρεωνουν να το περναμε...
Καταγράφηκε
ΠΕ 70
NHP2
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ60!!!!
«
Απάντηση #3 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 10:12:26 pm »
Πολυ ψυχοφθορο για ολη την οικογενεια . Πρωτη χρονια με το 2χρονο μαζι μου 350χλμ μακρια & το 7χρνο με το μπαμπα. Εφευγα Παρασκευη & γυριζα Δευτερα (σπογ. βαρδια). 2η χρονια ευτυχως σπιτι μου . Περσι μου καθεται παλι επαρχια & επαναλαμβανεται το ιδιο σκηνικο. Εφευγα Δευτερα 5πμ για να ειμαι σχολειο στο τσακ. Ο μικρος μου δεν ελεγε γεια η καληνυχτα αλλα καλο ταξιδι. Ο δε μεγαλος ,ενω εχω δηλωσει μονο τη περιοχη μου φετος, ακομα μου λεει να μη φυγω μακρια. Δε το πιστευει οτι η θα δουλευω κοντα στο σπιτι μας η καθολου. Παντως ετσι οπως ειναι τωρα τα πραγματα δεν αξιζει ο ξενιτεμος, για οσους τουλαχιστον εχουν οικογενεια. Α... ο αντρας μου αφανης ηρωας... Και κατι ακομα οσες φορες ημουν επαρχια ετυχα με φοβερες συναδερφους ,αψογη συνεργασια και κατανοηση.....
Καταγράφηκε
Παντα θα ελπιζω για κατι καλυτερο......!
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:24:57 »
ELEN LIA
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 10:27:03 pm »
η δική μου εμπειρία λέει ως εξής: άφησα δύο παιδιά πίσω μου (η μικρή μου να κλαίει και να μου λέει όχι μαμά μην πας) ήμουν μόνη μου σε έναν ξένο τόπο χωρίς τον άνδρα μου και τα παιδιά μου και από το πρωί μέχρι το βράδυ έκλαιγα, μετρούσα μία μία τις μέρες σαν τους φαντάρους, για το μόνο που δοξάζω το Θεό είναι ότι οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλόξενοι!!!!! κατά τα άλλα χάλια
Καταγράφηκε
rac
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 10:46:09 pm »
Ευχαριστω για την ανταποκριση!
Καταγράφηκε
ΠΕ 70
fotini18
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #6 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 11:02:22 pm »
rac, καταρχάς δε μας είπες αν έχεις 1 ή 2 ή...παιδιά. Το λέω γιατί όσοι αναγκαστήκατε να πάρετε το 1 και να αφήσετε το άλλο, σίγουρα θα περάσατε μαρτύρια! Εγώ μία χρονιά που ήμουν αναπληρώτρια σε Δωδεκάνησα Δ, πήρα τη (μοναχο)κόρη μου μαζί (7 χρονών) και πέρασε πολύ καλά. Δέθηκε πολύ με τους συμμαθητές της και τα άλλα παιδάκια, πολυ παιχνίδι και εντελώς ξέγνοιαστη ζωή! Ακόμα μου μιλάει για το νησί, της λείπει και ζητάει να ξαναπάμε (για διακοπές!)
Άντε...να ακουστεί και μια άλλη άποψη, πιο αισιόδοξη για όσους φύγετε μακριά από το σπίτι σας!!!
Καταγράφηκε
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)
rac
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #7 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 11:33:32 pm »
Εχω ενα παιδακι 5 χρονων,θα παει νηπιο.
Καταγράφηκε
ΠΕ 70
zhto29
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #8 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 11:39:23 pm »
Παράθεση από: rac στις Αυγούστου 24, 2012, 11:33:32 pm
να πατε με το καλο ΟΠΟΥ σας ορισει η πατρις, να ειστε καλα και θα περασει μια χαρουλα το νηπιο!
να γνωριστειτε απο τις πρωτες μερες με ντοπιες/ους, θα βρει σιγουρα νηπια για να απσχολειται !
μην πηγαινετε με προκαταληψη, μην κλεινεστε σπιτι .
Καταγράφηκε
adigoni
Επισκέπτης
«
Απάντηση #9 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 11:40:12 pm »
Έζησα σε νησί της παραμεθορίου για ένα χρόνο με συνάδελφο τρίτεκνη που είχε μαζί και τα τρία της παιδιά....δυσκολεύτηκε ναι, αλλά η καλή παρέα των συναδέλφων και η κατανόηση-βοήθεια των ντόπιων ήταν αυτή που έκανε τις δυσκολίες της πιο ήπιες...και κάτι ακόμα:όπου υπάρχουν άνθρωποι με καλή καρδιά, δεν πρόκειται για ξενιτιά
αν δεν έχετε σοβαρό ιατρικό θέμα, μη σας απασχολεί το "μακριά", δεν υπάρχουν βέβαια πάρα πολύ τακτικές συγκοινωνίες, αλλά θα βρείτε τρόπο να περάσετε όμορφα....
«
Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2012, 11:49:17 pm από adigoni
»
Καταγράφηκε
fotini18
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #10 στις:
Αυγούστου 24, 2012, 11:52:06 pm »
Είναι καλύτερα που είναι μικρό, θα σε ακολουθήσει χωρίς γκρίνια. Αν ήταν πιο μεγάλο, 12+, θα είχες πρόβλημα, γιατί θα δε θα ήθελε να χάσει τις παρέες του στο σχολείο! Θα είναι μια εμπειρία, που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή! Φρόντισε να του την κάνεις ευχάριστη! Τα προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα όσο τα φανταζόμαστε εμείς, που ζήσαμε σε αστικά κέντρα! Παιδιά ζουν και στα νησιά και μεγαλώνουν φυσιολογικότατα. Εγώ πήγαινα πολύ τρομοκρατημένη για το παιδί και όλα πήγαν κάτι καλύτερο από τέλεια! Καλή τύχη!!!
Καταγράφηκε
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)
utenar
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #11 στις:
Αυγούστου 25, 2012, 12:02:43 am »
Αν μπει σε ολοημερο, δε θα εχεις προβλημα. Κοιτα μονο να γνωριστεις με τους γονεις των καινουριων φιλων του, γιατι θα χρειαζεται παρεα να παιζει και μετα το σχολειο! (ειδικα τα ΣΚ)
Καταγράφηκε
zhto29
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #12 στις:
Αυγούστου 25, 2012, 02:16:35 am »
εν παση περιπτωσει, επειδη θα χρειαστουν φιλολογοι, αγγλικοι, γαλλικοι στο νησακι "μας", να ειναι σιγουροι οτι και καφενεια, και παρεες, και κεφι θα βρουν...και χωρις πολλα χρηματα να απαιτουνται γι αυτα !
οχι μιρλα ομωςςςςςςςςςς
Καταγράφηκε
catwoman
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #13 στις:
Αυγούστου 25, 2012, 01:28:55 pm »
λοιπον εγω θα σας πω την εμπειρια του να μην αναγκαζεσαι να αφηνεις τα παδιια σου και να ξενιτευτεις για αμφισβητουμενους λογους.....
ειμαι αδιοριστη . 39 ετων εργαζομαι ως αναπληρωτρια ή ωρομισθια . ποτε δεν εφυγα απο τον τοπο μου να παω να εργαστω για ενα σκοπο τοσο αμφιβολο οπως ο διορισμος. Εχω 2 κοριτσια 8 και 10 ετων υγιεστατα σωματικα - και θεωρω - και ψυχολογικα διοτι δεν μπηκα ποτε στην διδικασια να τα αποχωριστω.
Μην χωριζετε την οικογενεια εκτος και αν ειναι σοβαροι οικονομικοι λογοι ή αν πρεπει να γινει για τον πολυποθητο διορισμο.
Δεν λεω πως δεν ζηλευω τους διορισμενους ομως δεν ειναι βεβαιο αν το να εργαστω μακρια απο την οικογενεια μου θα μου εξασφαλισει κατι καλυτερο απο αυτο που ηδη εχω. Μια οικογενεια χωρις προβληματα και ενα καλο εισοδημα !
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
5
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Διάφορα θέματα αδιόριστων
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
nikolopol
,
victor123
,
Stelios
)