0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποτέ και κανείς (ούτε οι μεν-ούτε οι δε) δεν ήθελε τίμιο ΑΣΕΠ με την συμμετοχή όλων (είτε είχαν χαρτί, είτε όχι) ανα ειδικότητες με θέματα από την ειδικότητα και τον κλάδο της ειδικότητας και μόνο, αλλά όλοι ήθελαν 30μηνα-40μηνα και χαρτιά με τίτλους πανεπιστημίου και παιδαγωγικές επάρκειες...
Τι ξεκάρφωτο ξέσπασμα είναι αυτό;
Τι σχέση έχουν οι κλήσεις αναπληρωτών με την κόντρα μεταξύ ωδειακών και πανεπιστημιακών;
Η αυτοκατάργηση των Μουσικών Σχολείων είναι θέμα πολιτικής βούλησης και επ'ουδενί απόρροια κάποιας κόντρας μεταξύ καθηγητών.
Δηλαδή τι είναι σωστό;Με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορείς να διδάξεις ηλεκτρική κιθάρα,χωρίς να περνάς την παραμικρή εξέταση,ενώ για το ίδιο αντικείμενο υπάρχουν πλέον συνάδελφοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης;
Eπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;
Και δεν απαξιώνω το ωδείο.Έχω μαθητεύσει σε ωδείο,έχω εργαστεί σε ωδείο και έχω ξεκάθαρη άποψη.
Είναι δυνατόν να γίνουν καθηγητές σε Δημόσιο σχολείο,άνθρωποι χωρίς πτυχίο;Επίσης να διαγωνιστούμε σε τι;Ποιος είναι καλύτερος σολίστας;Στο Μουσικό Σχολείο καλείσαι να είσαι παιδαγωγός,όχι απλά σολίστας.
Το πρόγραμμα σπουδών ενός πανεπιστημιακού τμήματος έχει ευρύτερη δομή από το αντίστοιχο ενός ωδείου.
Επίσης οι εισακτέοι των πανεπιστημιακών τμημάτων έχουν υποστεί την βάσανο των πανελληνίων και των ειδικών μαθημάτων,που ένας ωδειακός δεν γνώρισε ποτέ.
Παράθεση από: Aris81 στις Νοεμβρίου 12, 2012, 07:29:08 pmΤο πρόγραμμα σπουδών ενός πανεπιστημιακού τμήματος έχει ευρύτερη δομή από το αντίστοιχο ενός ωδείου.Επειδή μουσικοί είμαστε, μόνο για το Μακεδονίας μιλάς ή γενικά, για να ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί σου.
προφανώς δεν έχεις ακούσει για το Ιόνιο παν/μιο να υποθέσω...
http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/epistoli_pros_ypoyrgo_paideias_14_11_2012.pdf
Θεώρησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει κάτι σε πανεπιστήμιο για να το ξέρεις. Αρκεί να μπορείς ν' αποδείξεις ότι το ξέρεις.π.χ.Κάνε ένα ΑΣΕΠ για Φυσικούς. (τυχαία η ειδικότητα) Δώσε δικαίωμα σε κάθε πικραμένο που νομίζει ότι είναι φυσικός να έρθει. Ασχέτως χαρτιού.Εξέτασέ τους τα ίδια πράγματα. Στο γνωστικό τους αντικείμενο, στην παιδαγωγική της τάξης τράβα τους και μία ψυχολογική εκτίμηση (σημαντικότατο και δυστυχώς κανένας ΑΣΕΠ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο) και πάρε τους καλύτερους. Τι σημασία έχει αν δεν έχει χαρτί φυσικού κάποιος που πρωτεύει μεταξύ των εξεταστέων; Αν ξέρει την επιστήμη χωρίς να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο μαγκιά του! Δεν κατάλαβα γιατί να μην τον προσλάβω;
Συγνώμη για την πολυλογία (και καλορίζικοι οι νέοι συνάδελφοι)ο Μανωλης,η Σταματία και ο Νικόλας
Παράθεση από: koursaros στις Νοεμβρίου 15, 2012, 08:08:02 pmhttp://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/epistoli_pros_ypoyrgo_paideias_14_11_2012.pdfΞέρω πολύ καλά το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες του, μιας και εχω δουλέψει πρόσφατα.Γνώριζα ότι είχε κοντά στις 350 κενές ώρες/εβδομάδα,αλλά αυτό που δεν περίμενα να διαβάσω είναι πως έχει κενά και σε γενικά μαθήματα, για παράδειγμα 17 κενές ώρες σε Φυσικό-Χημεία.Και περιμένουμε να καλέσουν εμάς,όταν δεν έστειλαν καν γενικά μαθήματα;344 κενές ώρες την εβδομάδα.Αυτή είναι η εύρυθμη λειτουργία που λέει ο Αρβανιτόπουλος;Αυτοκατάργηση..Για εκεί το πάνε.Χωρίς συγκοινωνία-σίτιση,με κενά όχι μόνο σε Μουσικά,αλλά και σε γενικά μαθήματα προσπαθούν να απαξιώσουν το θεσμό.
Είναι κάτι τόσο ενδεικτικό αυτό που λες.Κάποτε, σε προηγούμενες χρονιές όταν άκουγα κάποιους (και συναδέλφους) να λένε αυτά τα πράγματα, τα θεωρούσα από ακραία, φήμες όπως και αυτούς ότι άθελα τους μιλάνε εκ των προτέρων εκφράζοντας την προπαγάνδα.
Η διαδικασία επιλογής που περιγράφεις,μοιάζει περισσότερο με μαθηματικό διαγωνισμό ή παιχνίδι γνώσεων.
Για να δουλέψει κάποιος σε ένα δημόσιο σχολείο,θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να έχει το ελάχιστο εχέγγυο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατανοώ ότι κάποιοι συνάδελφοι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ωδειακές σπουδές αδικούνται από τον νομοτελειακό παραμερισμό τους από τα ΠΕ,αλλά όπως και σε άλλες ειδικότητες,οι ανώτατης εκπαίδευσης βάζουν τον "πήχυ" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,όπου αυτός δεν υπήρχε.Και αυτό δεν το αποφασίσαμε εμείς που είμαστε 30 χρονών,αλλά το υπουργείο παιδείας, που προς τούτο, ίδρυσε τα ανώτατα μουσικά τμήματα.