0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΡΑεξ ορισμού οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ασχολούνται με την διοίκηση και να γνωρίζουν τα διοικητικά θέματα - όχι μόνο γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον τους αλλά και γιατί ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι διττός και μάλιστα νομοθετημένος έτσι : εκτελούνται διδακτικές και διοικητικές εργασίες- σε παραπέμπτω ενδεικτικά στον Ν.1566/85 ή το Καθηκοντόλόγιο αργότερα. Εξ άλλου υπήρχαν και θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να πρωτοστατήσουν διοικητικά στα σχολεία τους ως στελέχη εκπαίδευσης. ( διευθυντές σχολείων, διευθυντες εκπαίδευσης κτλ). Δε νοείται λοιπόν να μην ξέρουν από το πώς να συντάξουν μία απλή αίτηση έως του πώς, πότε και γιατί θα πρέπει να διεκπεραιώνουν όσα το υπουργειο εντέλετται ( Πχ survey, κενά/πλεονάσματα, ωρολόγια προγράμματα κτλ ). Διαφωνώ ως προς το ότι ο εκπαιδευτικός προσλαμβάνεται για να κάνει μάθημα και μόνο. Αυτό υπερισχύει βεβαίως στο μυαλό όλων ωστόσο Νομοθετικά ορίζεται τόσο η εκτέλεση διοικητικών εργασιών απο εκπαιδευτικους όσο και η απόσπασή τους σε διοικητικές υπηρεσίες. Δεν ειναι δηλαδή κάτι που γίνεται παράνομα , παρά την θέληση των εκπαιδευτικών ή αιφνιδιάζοντάς τους επ΄αυτού. Όσο για το για ποιόν λόγο δεν απεφάνθη ο εκπαιδευτικός κόσμος στο κάλεσμα "Διαμαντοπούλου" για το θέμα θα σου απαντήσω αμέσως : πρώτον διότι η τ. Υπουργός δεν ήταν δημοφιλής στον κλάδο των εκπαιδευτικών και επομένως εν πολλοίς το να απαντήσει κάποιος σε δημοσιο διάλογο εμπνεύσεως Διαμαντοπούλου ήταν μη αποδεκτο για την εκπαιδευτική κοινότητα ( και δε λέω ότι αυτό ήταν σωστό ή λάθος, συνέβαινε όμως και δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέο ως γεγονός). και δεύτερον διότι τω καιρώ εκείνω δεν υπήρχε ενιαίο μισθολόγιο - πράγμα το οποίο σήμαινε ότι καθένας αποσπασμένος στη Διοίκηση εκπαιδευτικός λάμβανε τις αποδοχές εκπαιδευτικου΄και όχι διοικητικού ( και άρα πολύ περισσότερα χρήματα). Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτό όμως πραγματικά θα ήταν χαζό να βγει ο κλάδος των εκπαιδευτικών και να πει "θεωρώ σωστό να πάνε εκπαιδευτικοί στην Διοίκηση με 400 ευρώ πιο κάτω μισθό".... Μην ειμαστε αφελείς τώρα!! Σε κάθε περίπτωση, οκ δεν πήρε θέση ο εκπαιδευτικός κλάδος το 2009-10. Αυτό δεν λέει κάτι. Ήταν άλλες οι συνθηκες και αν θες και άλλη η νοοτροπία τότε. Τα τωρινά δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Παρόλα αυτά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι η παρουσία εκπαιδευτικών στην διοίκηση παραμένει επιβεβλημένη - για τους λόγους - μεταξύ άλλων - που αναφέρει και ο teogan - αλλά και γιατί οι μετατασσόμενοι απο άλλες υπηρεσίες - τουλάχιστον επί του παρόντος ειναι κλάδων ΔΕ που σημαίνει ότι εν πολλοίς θα αναγκαζόμαστε να προβαίνουμε ακόμα και σε ορθογραφικό ΄ελεγχο των εγγράφων τους. Αμφιβάλλω πολύ ότι όλοι αυτοί θα σπιμορφωθούν σύντομα , πολλώ δε μάλλον με επιτυχή αποτελέσματα ! Και εν πάση περιπτώσει, ώσπου αυτό να συμβεί , να αξιολογηθούν και να κριθούν άξιοι στο Διοικητικό έργο της Εκπαίδευσης συνεχίζω να πιστεύω πως η παρουσία εκπαιδευτικών στην Διοίκηση επιβάλλεται!
όχι, θα κάνεις αίτηση μετάθεσης. Οι εκπαιδευτικοί των μουσικών σχολείων διέπονται απο ειδικές διατάξεις ( κατά κύριο λόγο στο ΠΔ100/96). Πχ υπεράριθμοι κρίνονται μόνο μέσω ΚΥΣΔΕ όχι απο το οικείο ΠΥΣΔΕ όπως οι υπόλοιποι.
Παράθεση από: bitch στις Ιανουαρίου 10, 2013, 08:14:22 pmόχι, θα κάνεις αίτηση μετάθεσης. Οι εκπαιδευτικοί των μουσικών σχολείων διέπονται απο ειδικές διατάξεις ( κατά κύριο λόγο στο ΠΔ100/96). Πχ υπεράριθμοι κρίνονται μόνο μέσω ΚΥΣΔΕ όχι απο το οικείο ΠΥΣΔΕ όπως οι υπόλοιποι.Να κάνω μια ερώτηση(επειδή δεν ξέρω κ τα'χω χαμένα με τους νόμους τα πδ κτλπ); Επειδή τα μουσικά σχολεία διέπονται από ειδικές διατάξεις αν κάποιος έχει οργανική σε τέτοιο σχολείο κ αυτό συγχωνευτεί με άλλο μουσικό ή αν κλείσει τότε τι γίνεται; απόλυση κατευθείαν; (ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος)
Έλεος, μετά από μια κουραστική βδομάδα με αγριμάκια της Γ Λυκείου, δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω....κάνετε λίγο πιο μικρά τα "σεντόνια", γράψτε 2-3 μηνύματα στη σειρά.....
θεωρητικά μπορούν να δηλωθούν ως κενά όλοι οι συνταξιούχοι απο το καλοκαίρι του 2012 ώς την ημερομηνία που δίνουμε τα κενά ( και άρα να συμπεριληφθούν και οι συνταξιοδοτησεις εν μέσω έτους που γίνονται μετά απο έγκριση απο το οικείο ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ). Ωστόσο, το ότι υπάρχει κενό λόγω συνταξιοδότησης δε σημαίνει ότι δίνεται για μετάθεση. Και αυτό γιατί αν έχεις πχ άτομα στη διάθεση προφανώς δεν θα πρέπει να δώσεις κενό για μετάθεση. αν ας πούμε ( πολύ χοντρικά ώστε να γινεται κατανοητός ο βασικός μηχανισμός ) έχεις 10 κενά φιλολόγων και 7 άτομα στη διάθεση τότε κανονικά θα πρέπει να δώσεις μόνο 3 κενά για μετάθεση. ( το κακό ειναι πως τα προηγούμενα χρόνιο σε πολλά πυσδε το σκεπτικό ήταν ποσοι μας πιέζουν να βγάλουμε κενό; 20, ε δε βαριέσαι, δήλωσε εκεί πέρα 20 κενά και μετά κάπως τους βολευουμε... Εξ ου και έχουμε τώρα στρατό διαθεσιτών!! Ωραία πράγματα!!!
Και βέβαια να μην ξεχάσουμε το βαρύ πυροβολικό: γυμναστές!Μετά και τις συγχωνεύσεις ξενόγλωσσοι, οικονομολόγοι, πληροφορικάριοι και γυμναστές μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε κάθε πιθανότητα μετάθεσης, τουλάχιστον στους νομούς υψηλής ζήτησης. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε όσοι ανήκουμε σε αυτούς τους κλάδους γιατί αν δεν ξεμπλοκάρουμε κάπως μας βλέπω για απόσυρση. Οι μετατάξεις στην πρωτοβάθμια ή ακόμα και σε άλλα υπουργεία θα ήταν μια κάποια λύση.