0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με βάση το νέο Π.Δ. στο αρθρο 6 παρ.2 οι Πολύτεκνοι δεν κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων.Αφού με το που αποκτήσανε το τέταρτο παιδί το κράτος διόρισε και τους δυο γονείς στον οικείο κλάδο τους, αφού τους τοποθέτησε στην έδρα συμφερόντων τους κι αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους απέκτησε και οργανική, τώρα έρχονται να τους διασώσουν άλλη μια φορά αποκλείοντάς τους από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις κι αύριο από τις απολύσεις. Ίσως είναι τελικά οι ικανότεροι όλων.
οι ειδικές κατηγορίες είναι σιγουρα εκτός. Οι Πολύτεκνοι παίζει ( διότι και στις τοποθετήσεις πλέον δεν προηγούνται και η υπεραριθμία αφορά σε τοποθέτηση... ) Πάντως αν αρχίσουμε να εξαιρούμε απο δω και απο κει θα χαθει η μπάλα πάλι και θα την πληρώνουν αυτοί που χουν τσακιστεί στα κατσάβραχα για να βολεύονται όσοι ...τεκνοποιούν μετ' αφθονίας !! όσο και να αγαπώ τα παιδιά δεν θεωρώ προσωπικά την αναπαραγωγική ικανότητα κάποιου τεκμήριο αξιοσύνης προς διορισμό ή εξαίρεσης από υπηρεσιακές μεταβολές. Ίσως με αυτό διαφωνήσουν κάποιοι αλλά πιστεύω να μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα προσωπικής γνώμης.
Παράθεση από: BELLISSIMA στις Ιουνίου 02, 2013, 02:23:42 pm
Ναι, οκ απλά στις οδηγίες τότε δεν έλεγε "αλλάξτε την επιλογή σε όσους θα παραιτηθούν". Τέλος πάντων, ούτως ή άλλως αυτό θα γίνει στο επόμενο στάδιο που θα τρέξει το plan.Η Κάλυμνος που λές είναι σε "καλή μοίρα" γιατί έχει 2-3 σχολεία.Στα μικρά νησάκια (Σίκινο, Ανάφη, Κίμωλο, Λειψούς, κλπ) υπάρχει η δυσλειτουργία στο plan αλλά γι' αυτό παρεμβαίνει η ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ και διορθώνει τα κενά-πλεονάσματα.Όποιος θέλει πάντως μπορεί να επιχειρήσει να μπει στο SKOPELITI EXPRESS χειμώνα να πάει από Σχοινούσα-Ηρακλειά μόνο για βόλτα και μετά να δώσει "εντολή" για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλο νησί!http://www.youtube.com/watch?v=65b_2TUYXuM
Eντάξει, εκπαιδευτικοί που δεν αντιλαμβάνονται για ποιους λόγους προστατεύονται απ'τη νομοθεσία οι πολύτεκνοι, καλύτερα να δηλώσουν παραίτηση αύριο και να δουλέψουν σε καφενεία και σε πανηγύρια.Ντροπή!Ένα παιδί έχω.Απ'τη μέρα που γεννήθηκε άρχισα να θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους.
Παράθεση από: MHXMHX στις Ιουνίου 02, 2013, 08:46:01 pmEντάξει, εκπαιδευτικοί που δεν αντιλαμβάνονται για ποιους λόγους προστατεύονται απ'τη νομοθεσία οι πολύτεκνοι, καλύτερα να δηλώσουν παραίτηση αύριο και να δουλέψουν σε καφενεία και σε πανηγύρια.Ντροπή!Ένα παιδί έχω.Απ'τη μέρα που γεννήθηκε άρχισα να θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους.δε νομίζω να είπε κανείς ότι δεν τους θαυμάζει, ούτε είπε κανείς να μην προστατευονται απο τη νομοθεσία. Αλλά όχι εις βάρος των υπολοίπων. Υπάρχουν τρόποι να προστατευθούν χωρίς να αδικούνται άλλοι για τις επιλογές των πολυτέκνων. Άλλο οι υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες ( γιατί πχ δεν επιλέγεις να έχεις μεταστατικό καρκίνο ) και άλλο οι πολύτεκνοι ( που επιλέγουν και ειναι αρκετά τυχεροί ώστε να το πετυχουν ) να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Και όπως λέει και η κολλητή μου, η τάξη ειναι μια πολύ υπεύθυνη θέση για να μπαίνει μέσα ο καθένας. Στην τελική ας διοιριστούν με γενναία μοριοδότηση και σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Αλλά οπως οι γιατροί δεν μπαίνουν στο χειρουργείο με μόνο προσόν το πόσα παιδιά έχουν , και οι πιλότοι δεν πετάνε το αεροπλάνο με το ίδιο προσόν, έτσι πιστευω δεν πρέπει να μπαίνει και κάποιος στην τάξη με μοναδικό κριτήριο την οικογενειακή του κατάσταση. Και πρόσεχε, η ένστασή μας ειναι στο "μοναδικό" -όχι στο κριτήριο per se.