0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παντως για να λεμε και τα αλλα "κακως κειμενα" στο σχολειο προσωπικα μου συνεβη το εξης....ξεχασαν ναι ακριβως οπως το ακουτε ξεχασαν να παρουν παιδι απο το σχολειο και δεν σηκωναν ουτε τηλεφωνο για να τους μιλησω και να δω τι θα γινει ...για να μην τα πολυλογω καθισα 4 ωρες με το παιδι περιμενοντας ....αν γινοταν κατι ποιος θα ειχε τη ευθυνη σ αυτη την περιπτωση ??
οι γονείςκαι τελικά γιατί δεν είχαν έρθει?
Παράθεση από: Boldini στις Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:25:52 pmοι γονείςκαι τελικά γιατί δεν είχαν έρθει? μου ειπε η μητερα το εξης ....οτι νομιζε οτι θα το παρει ο πατερας επειδη εκεινη δουλευε και ο πατερας μου ειπε πως η μητερα δεν δουλευε γιατι εκεινη τη μερα ειχε ρεπο και εγω ρωτω γιατι κανενας απο τους δυο δεν σηκωνε το τηλεφωνο απαντηση δεν πηρα μονο μισολογα και μαλιστα "υποπτα".......
Ντροπή σε αυτή την κοινωνία που δεν καταδικάζει πρωτίστως την αμέλεια των γονιών.
Αν και δεν είμαι νηπιαγωγός παρόλα αυτά ως εκπαιδευτικός κατανοώ απόλυτα το δύσκολο έργο των νηπιαγωγών. Είμαι μητέρα και το πρώτο πράγμα που έμαθα στην κόρη μου πριν πάει στο νηπιαγωγείο είναι να κάθεται φρόνιμη και να μη δυσκολεύει το έργο της νηπιαγωγού. Τη βασική ευθύνη για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των παιδιών μας την έχουν πρωτίστως οι γονείς. Αλλιώς δεν είμαστε άξιοι αυτού του τίτλου. Παρεπιπτόντως αν το συγκεκριμένο νήπιο σε αυτή την ηλικία πηδάει κάγκελα και φεύγει φανταστείτε τί έχει να κάνει στο γυμνάσιο. Ντροπή σε αυτή την κοινωνία που δεν καταδικάζει πρωτίστως την αμέλεια των γονιών.
Επιπλέον, μην αγνοούμε την ευθύνη της πολιτείας. Σε ένα νηπιαγωγείο θα έπρεπε να υπάρχει και βοηθός νηπιαγωγού. Αυτοί που θα έπρεπε πρωταρχικά να καταδικαστούν είναι οι εκάστοτε νομοθέτες τέτοιων νόμων-εκτρωμάτων. Στοιβάζουν τα παιδιά σε μία τάξη, με έναν εκπαιδευτικό να έχει την ευθύνη ολόκληρου λόχου. Στα ολοήμερα σχολεία δε γίνεται ακριβώς το ίδιο;50 μαθητές ανά δάσκαλό. Ποιον μαθητή να πρωτοελέγξεις!Οι συνδικαλιστές τι κάνουν, άραγε, για αυτό;